29-годишният Крис Кеш, бивш директор на влиятелна китайска политическа група

...
29-годишният Крис Кеш, бивш директор на влиятелна китайска политическа група
Коментари Харесай

Двама британци ще бъдат изправени пред съда следващата година по ...

29-годишният Крис Кеш, някогашен шеф на авторитетна китайска политическа група с връзки с министъра на сигурността Том Тугендхат и ръководителя на комисията по външни работи Алиша Кърнс, е упрекнат в предаване на " информация, която може да бъде потребна на зложелател ".

 

Неговият някогашен сътрудник Кристофър Бери, на 32, беше упрекнат в същите шпионски закононарушения по Закона за формалните секрети.

 

Двамата са упрекнати в обезпечаване на секретна информация на непозната страна посредством придобиване, събиране, записване, издание или съобщаване на бележки, документи или информация, които биха могли или са били предопределени да бъдат директно или индиректно потребни на врага.

 

Кеш е упрекнат в нарушение на раздел едно от Закона за формалните секрети от 1911 година сред януари 2022 година и февруари предходната година. Бери е упрекнат в осъществяване на същото закононарушение сред декември 2021 година и февруари 2023 година

Те бяха известени, че процесът им ще се състои напролет или лятото на идната година и двамата бяха освободени под гаранция до чуването на 4 октомври.

 

Притеснението по отношение на хипотетичната шпионска активност на Китай - която Пекин изрично отхвърля - се усили в цяла Европа и Англия става все по-гласовита по отношение на своите опасения през последните месеци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР