28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали срещу COVID-19, докато

...
28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали срещу COVID-19, докато
Коментари Харесай

28% от пълнолетните българи са склонни да се ваксинират срещу COVID-19, 43% – не

28% от пълнолетните българи биха се ваксинирали против COVID-19, до момента в който 43% не биха се ваксинирали. Това сочат данните от ново проучване на " Тренд ", споделени от БГНЕС. Значим е делът (29%) на тези, които не знаят или още не са решили дали биха се ваксинирали.

Липсата на сигурност, че имунизацията е безвредна (22%) и опасенията от странични резултати (12%) са измежду главните аргументи българите да не желаят да се имунизират. Противоречивата информация за имунизацията или пък неналичието на информация (9%) също се явява като причина да не се имунизират.

42% от интервюираните са на мнение, че с появяването на имунизацията против COVID-19, навлизаме в нов стадий, в който светът овладява тази пандемия. Близо всеки трети пък е песимистичен към това изказване.

Обстоятелството, че зад създаването на имунизацията против COVID-19 седят едни от най-големите интернационалните фармацевтични компании, поражда доверие във имунизацията за 36% от интервюираните. 38% е делът на тези, които декларират, че за тях това не поражда доверие.

Всеки пети (22%) утвърждава концепцията, хората, които нямат ваксина да бъдат лимитирани в пътуването със самолети. Повече от половината (57%) обаче не утвърждават тази концепция.

Фактът, че обществени лица и политически фигури се имунизираха, основава повече доверие във имунизацията измежду всеки трети българин. Отново по-голям дял отчитаме измежду скептиците – за 51% това не основава повече доверие.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР