27 дни от началото на войната в Украйна. Бомбардировки и

...
27 дни от началото на войната в Украйна. Бомбардировки и
Коментари Харесай

Зеленски е готов да обсъди с Русия статута на Крим и Донбас

27 дни от началото на войната в Украйна. Бомбардировки и обстрели се водят в разнообразни региони на страната. Продължават сраженията в столицата Киев, както и в окупирания Мариупол.

По информация на украинските управляващи съветските войски не напредват. През последните часове е имало бомбардировка край крайбрежията до Одеса.

На този декор президентът на Украйна изиска директни диалози с съветския президент Владимир Путин. Володимир Зеленски счита, че е належащо да се срещне с президента на Русия, без значение от това в какъв формат ще бъде извършена срещата. По думите му без тази среща е невероятно да се разбере изцяло какво би предиздвикало Русия да постави завършек на войната.

Президентът на Украйна съобщи, че е подготвен да разиска с Русия статута на Крим и на Донбас, само че единствено откакто украинската страна получи гаранции за сигурност.

По-рано той съобщи, че всички сделки с Русия за преустановяване на военните дейности ще би трябвало да бъдат утвърдени от украинските жители на референдум. От началото на съветското навлизане в Украйна към този момент се състояха няколко кръга от договаряния сред Москва и Киев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР