26 Април Сръбската Комисия за защита на конкуренцията одобри инфраструктурното

...
26 Април Сръбската Комисия за защита на конкуренцията одобри инфраструктурното
Коментари Харесай

Сделката между Telekom Сърбия и Telenor Сърбия бе одобрена

26 Април
Сръбската Комисия за защита на конкуренцията утвърди инфраструктурното съглашение сред Telekom Srbija и Telenor Сърбия.

Според N1 TV, която е благосъстоятелност на United Group и мощно се противопоставяше на съглашението, това на процедура значи, че на фирмите са предоставени контракти за стеснен интервал от време, макар че те са ограничаващи и евентуално са противозаконни.

След решението от Telekom Srbija декларират: " По този метод се основават изискванията, посредством които договорът, препоръчан от фирмите, може да влезе в действие. Това значи, че Telekom Srbija може да отдава чартърен своята инфраструктура на други участници на пазара, а Telenor да купува наличие, когато пожелае, защото договорът не е ограничаващ в нито една от точките си. "

Telenor прибавя: " Радваме се, че Комисията за защита на конкуренцията взе позитивно решение и в този момент ще се съсредоточим върху основаването на новаторска и атрактивна оферта, която ще стартираме до края на годината. Искаме да се откроим в този сегмент с качество, с което сме познати при мобилните услуги. Сръбският пазар е подготвен за нов кабелен оператор ".

Преди това телевизия N1 разгласява документи, показващи съгласно нея, че Telekom Srbija и Telenor Сърбия се договарят " да изтласкат " United Group от Сърбия.

Припомняме, че дъщерните сдружения на United Group SBB и United Media заведоха наказателни каузи против Telekom Srbija и Telenor Сърбия за хипотетично осъществяване на закононарушение посредством подписване на упоменатото ограничаващо съглашение.

В тяхното изказване написа, че " има учредения за съмнение, че претендентите са сключили ограничаващо съглашение в края на 2020 година и началото на 2021 година, с което си разделят пазара, с цел да изтласка третия участник на пазара, SBB, във връзка с инфраструктурата, и United Media във връзка с медийното наличие ".

SBB и United Media обявиха, че чакат способената висша прокуратура да стартира произвеждане против Telekom и Telenor, защото, както сръбските закони и интернационалните правни стандарти категорично забранявали консенсусни и хармонизирани дейности за делене на пазара с желание за угнетяване на други пазарни съперници.

Тогава от Telenor споделиха, че дейностите на SBB и United Media са корист със личните медии, а на държавните институции се оказва напън, чиято цел е да се предотврати навлизането на нова, свободна конкуренция на пазара за разпространяване на медии в Сърбия. Telenor добави, че последната наказателна тъжба е неоснователна и има за цел да предреши решението на Комисията за защита на конкуренцията, тъй като споразуменията към момента не са дефинитивни, нито ще влязат в действие, до момента в който Комисията не вземе решение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР