Таксите в училищното и предучилищното образование се вдигат. Това е

...
Таксите в училищното и предучилищното образование се вдигат. Това е
Коментари Харесай

Увеличават таксите между 800 лв. и 1000 лв. в професионалните гимназии

Таксите в учебното и предучилищното обучение се подвигат. Това е планувано с смяната в Тарифата на таксите , която е качена за публично разискване, заяви " Нова телевизия ".

Най-голямо нарастване се планува за таксите в професионалните гимназии - от 800 лева до 1000 лева, като нарастванията ще са разнообразни за всяка компетентност. За професионално направление " Музикални и театрални изкуства " се планува най-висока такса - 5225 лв..

По 35 лева се планува да заплащат зрелостниците , които решат да се явят повторно на изпит, който те към този момент са положили сполучливо.

Актуализират се и таксите в системата на предучилищното и учебното обучение. Те не са обновявани от 2017 година

Таксата за разглеждане на заявление за издаване на позволение за регистриране или смяна в частна детска градина ще се вдигне на 210 лев. В момента е 150 лева . Издаването на позволение за регистрация на частно учебно заведение се в главно учебно заведение, гимназия, профилирана гимназия и приблизително учебно заведение ще коства 365 лева , като се таксата е 260 лева За професионална гимназия, обединено учебно заведение, спортно учебно заведение, учебно заведение по културата и учебно заведение по изкуствата таксата ще е 530 лв., до момента в който сега е 375 лева

Вдигат се и таксите за образование на задгранични жители от трети страни, които са над наложителната учебна възраст - от 1650 лева се предлага да стане 2320 лв..
 Денков в очакване на политическа воля за безплатното висше обучение
Денков в очакване на политическа воля за безплатното висше обучение

Той упорства за основаване на стандарт за качество в образованието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР