25 години затвор при първоначален строг режим наложи Окръжен съд-Пазарджик

...
25 години затвор при първоначален строг режим наложи Окръжен съд-Пазарджик
Коментари Харесай

25 години затвор за убиеца на съпругата си в Пещера


25 години затвор при първичен непоколебим режим наложи Окръжен съд-Пазарджик на 45-годишния Георги Генов, който умъртви брачната половинка си Катя Генова 1 септември 2017 година на оживено кръстовище в Пещера съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Делото бе гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, а преди съвещанието близки на убитата Катя се събраха, с цел да изискат обективна присъда за килъра й.

Доживотен затвор за килъра Георги Генов желаеха близки и другари на почерненото семейство. Тази заран преди правосъдното съвещание те се събраха пред постройката на съда.

В правосъдната зала стана ясно, че Георги Генов е умъртвил брачната половинка си по изключително нечовечен метод, като й е нанесъл 17 удара с нож. Фаталните наръгвания, попаднали в региона на сърцето, са умътрвили Катя Генова. Оказа се, че Георги и преди е нанасял побой над брачната половинка си, а във въпросния ден я е причакал след работа, наблюдавал я до дома на майка й в Пещера, където се разиграла нещастието.

Според съдебно-психиатричната експертиза, няма данни Генов да страда от психологично заболяване. Той изцяло е осъзнавал дейностите си, нанасяйки смъртоносните удари. Пред съда подсъдимият се призна за отговорен и съобщи, че съжалява за постъпката си. От прокуратурата желаеха пожизнен затвор за килъра. Делото протече по реда на съкратеното правосъдно разследване. Затова Окръжният съд му наложи присъда от 25 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. 45-годишният

Георги Генов бе приет за отговорен по тази причина, че по изключително непосилен и нечовечен метод е умъртвил брачната половинка си Катя Генова, като й е нанесъл многочислени прободни рани с нож.

На гражданските ищци - двете дъщери на убитата Катя, както и майка й, са присъдени компенсации за породените им неимуществени вреди в размер на по 200 000 лева за всяка от тях. Присъдата може да се апелира в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР