22 Май На 21 май Фонд Научни изследвания (ФНИ) обяви

...
22 Май На 21 май Фонд Научни изследвания (ФНИ) обяви
Коментари Харесай

ФНИ ще подкрепи български научни проекти за над 20 млн. лв. чрез два нови конкурса

22 Май
На 21 май Фонд " Научни проучвания " (ФНИ) разгласи предложения за присъединяване в два нови състезанието:

1) " Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания - 2021 година " с общ планиран бюджет от 19 млн. лева.;

2) " Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания на млади учени и постдокторанти - 2021 година " с общ планиран бюджет от 1 000 000 лева

Новите състезания на ФНИ ще поддържат проучвания за над 20 млн. лева в следните научни области: Биологически науки; Математически науки и информатика; Медицински науки; Науки за земята; Обществени науки; Селскостопански науки; Технически науки; Физически науки; Химически науки и Хуманитарни науки. Финансирането по двата състезанието е само в поддръжка на реализиране на нестопанска научна активност за фундаментални научни проучвания за придобиване на нови познания, в сходство с Рамката за държавни помощи за научни проучвания, развиване и нововъведения на Европейската комисия. Нестопанската научна активност е съобразена с Националната тактика за развиване на научните проучвания в Република България 2017-2030.

В " Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания - 2021 година " оптималната сума за всеки обособен план със период на осъществяване до 36 месеца е до 120 000 лева, като в допълнение могат да бъдат декларирани още до 50 000 лева за научна инсталация. По този метод общата оптималната сума за план, при осъществяване на изискванията на състезанието, още веднъж доближава до 170 000 лева, както и при миналогодишната процедура. Увеличеният общ бюджет на състезанието за 2021 година е съвсем двоен по отношение на бюджета по отношение на предходната година, заради което се чакат и по-голям брой финансирани планови оферти.

В " Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания на млади учени и постдокторанти - 2021 година " и тази година е непокътната оптималната сума от 30 000 лева за всеки обособен план с дълготрайност до 24 месеца. По този метод състезанието ще насърчи присъединяване на младите учени и постдокторанти в научноизследователска активност, както и ще способства за обезпечаване на висока подготовка и дейно кариерно развиване на учените, учредено на високо равнище на научните проучвания.

Повече информация, цялостен текст на поканата и документи за присъединяване в състезанията са оповестени на формалния уебсайт на ФНИ, както следва:

" Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания - 2021 година " (срок за подаване до 09.07.2021 г.): ТУК

" Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания на млади учени и постдокторанти - 2021 година " (срок за подаване до 09.07.2021 г.): ТУК Liberation Serif

Фонд " Научни проучвания " (ФНИ) е главният народен инструмент за поддръжка на качествени фундаментални проучвания на български научни колективи, в това число проучвания на млади учени.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР