22-годишният готвач Михаил Велков от Добрич отива на кулинарна олимпиада

...
22-годишният готвач Михаил Велков от Добрич отива на кулинарна олимпиада
Коментари Харесай

Наш студент отива на кулинарна олимпиада в Индия

22-годишният готвач Михаил Велков от Добрич отива на кулинарна олимпиада в Индия. Състезанието е в края на месец януари и в него ще вземат присъединяване готвачи от 60 страни.

Мишо към момента е студент по кулинарно изкуство в Швейцария и с цел да се снабди с шанса да взе участие в кулинарната олимпиада, е трябвало да победи състудентите си от университета, в който учи.

" Не знаехме съставките на ястията, които щяхме да подготвяме. И в деня на самото съревнование ни предоставиха избрани артикули. Реших да бъда изобретателен. Реално аз работих с пиле, целина и магданоз, това ми бяха главните съставки. Заложих на огромен набор текстури, които демонстрирах в една паница ", декларира младежът.

С елементарни артикули, само че с доста въображение и познания Мишо съумява да си извоюва присъединяване в олимпиадата за млади щеф-готвачи, за която се готви настойчиво.

Михаил споделя, че в кухната се усеща свободен да изрази себе си. Не прави дълготрайни проекти, тъй като тази година му следва дипломиране. Но споделя, че на драго сърце би се върнал в България.

А до момента в който това стане, ще продължи да натрупа опит в реномирани заведения за хранене в Швейцария.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР