22-годишната певица получи ценната статуетка за песента си Скука Анджелина

...
22-годишната певица получи ценната статуетка за песента си Скука Анджелина
Коментари Харесай

Анджелина Манго спечели голямата награда на фестивала в Сан Ремо

22-годишната певица получи скъпата статуетка за песента си " Скука "
Анджелина Манго завоюва огромната премия на 74-ото издание на фестивала на италианската ария в Сан Ремо. Победата ѝ донесе песента " Скука " ( " La noia " ), съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вие сте луди! ", съобщи на сцената 22-годишната Анджелина, щерка на починалия артист Манго, при приемането на статуетката на спечелилия от креативния шеф и водещ на феста Амадеус и специфичния ководещ за вечерта Розарио Фиорело. Бащата на Анджелина, наложил стила " средиземноморски поп ", умря преди 10 години от инфаркт по време на концерт.

На второ място нощес в Сан Ремо остана рапърът Джолиер, чието същинско име е Емануеле Палумбо. Той се показа с песента " Аз за теб, ти за мен " ( " I p` me, tu p` te " ). Джолиер, чието ефектно име идва от френска дума, означаваща тъмничар, пее на неаполитански акцент. Той завоюва 60 % от вота на телевизионните фенове, до момента в който за огромната победителка Анджелина Манго гласоподаваха единствено 16% от тв аудиторията. Но от съчетания избор - телезрители и журитата на печатните издания, на малките екрани, на радиата и на онлайн изданията Анджелина Манго получи 40,3 %, а Джолиер - 25,2 %.

Трета остана Анализа с " Искрено " ( " Sinceramente " ).

В допълнение във финалната вечер на фестивала бяха раздадени още няколко награди, носещи името на починали италиански музикални деятели.

Анджелина Манго получи и премията на името на Лучо Дала, присъждана от публицистите, отразяващи фестивала, както и премията на името на Джанкарло Бигаци, присъждана от оркестъра на фестивала за най-хубава музикална комбинация, означават италиански медии.

Бунтарката на италианската музика Лоредана Берте получи за песента си " Pazza " ( " Луда " ) оценката на музикалните критици, което носи името на починалата й сестра Мия Мартини.

Песента " Mariposa " ( " Пеперуда " на испански и на сардински диалект) на друга ветеранка на италианската ария, Фиорела Маноя получи премията на името на Серджо Бардоти за най-хубав текст.

Младата певица Клара получи премията на името на Енцо Яначи, присъждана от Новия институт за създатели и реализатори и връчвана нормално на млади реализатори.

В последната фестивална вечер специфични посетители бяха балет майсторът Роберто Боле и Джилиола Чинкуети, която преди 60 години с песента си " Non ho l`eta " завоюва по едно и също време и Сан Ремо, и Евровизия. По това време певицата е била единствено на 16 години. " Сан Ремо е дом за всички нас, италианците, цялостен с цветове, със звуци и с страсти. И тази вълна от обич не е инцидентна, имам вяра, че тя пораства в сложните моменти ", съобщи певицата, която извърши от сцената на фестивала още веднъж шлагера си отпреди 60 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР