21 загинали и 117 ранени е равносметката на властите в

...
21 загинали и 117 ранени е равносметката на властите в
Коментари Харесай

Жертвите на атаката на "Ал Шабаб" в Могадишу станаха 21

21 починали и 117 ранени е равносметката на управляващите в Сомалия от нападението на групировката " Ал Шабаб " над хотел в столицата Могадишу, предава Агенция Франс Прес.

Работници не престават да разчистват отломките от хотела " Хаят ", останали след опустошителната офанзива на джихадистите. 106 души, измежду тях доста дами и деца, бяха избавени тази нощ след края на 30-часовата блокада. Но се допуска, че доста хора, които са се укривали по време на блокадата, остават блокирани измежду руините.

Екстремистите нападнаха хотела в петък вечерта като използваха и коли, натоварени с експлозиви. Според специалист, представен от " Франс прес ", с " дръзката офанзива " " Ал Шабаб " показва мощ пред сомалийските управляващи и задграничните им съдружници.

Американският президент Джо Байдън нямаше потребност от такава проява - още през май той подреди връщане на няколкостотин американски бойци от специфичните елементи в Сомалия, като по този метод ревизира решението на предшественика си Доналд Тръмп.

По-рано този месец Вашингтон заяви, че е отстранил 13 бойци на " Ал Шабаб " с въздушен удар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР