21 телефонни измами станаха в Пловдив от началото на септември

...
21 телефонни измами станаха в Пловдив от началото на септември
Коментари Харесай

Арестуваният полицейски шеф с обвинение за ало измами

21 телефонни измами станаха в Пловдив от началото на септември до момента, общата сума, прибрана от излъгани възрастни хора, е 180 000 лева В понеделник при следствие на група, излизат детайлности, уличаващи началника на Охранителна полиция към Трето РПУ в града Стоян Павлов. Той е арестуван и упрекнат за рушвет, като в обвинителния акт към този момент влиза единствено една машинация от 1300 лева

От тях 300 той е получил като хонорар за услугите, които е предоставял на измамниците - да ги съветва по какъв начин да се защищават, с цел да не бъдат хванати, да ги предизвестява за следствени дейности, да им оказва помощ, съобщи БГНЕС. За съответната телефонна машинация е упрекнат един мъж от пловдивско село, като очевидец е притеглен водачът на " мулето ". Връзката сред незаконната група и служителя на реда с повече от 20 години стаж в Министерство на вътрешните работи идва от негов непосредствен другар, който взе участие в схемата.

На брифинг в Пловдив през днешния ден окръжният прокурор Румен Попов сподели, че останалите привлечени за измамите, са се обръщали към Стоян Павлов с " шефе ". Той отхвърли измежду тях да има и други служители на реда, явно става дума за подчиненост в самата група. Мозъкът на групата е в Румъния, означи още той. Досега Стоян Павлов не е разследван от Вътрешния отдел на Министерство на вътрешните работи, само че след новината за неговото задържане, в прокуратурата и Министерство на вътрешните работи постъпват голям брой сигнали за негови корупционни дейности. Той оглавяваше при започване на 90-те отдел " Издирване ", по- късно стана областен контрольор, а сега на ареста е на управителна служба в районно ръководство. Прокуратурата ще упорства за най- тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР