През нощта ще е почти тихо и в повечето райони

...
През нощта ще е почти тихо и в повечето райони
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта ще е съвсем безшумно и в множеството региони краткотрайно преваляванията ще спрат, основно в Северозападна и Южна България облачността ще се раздра, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Утре облачността ще е раздрана. Още към обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за местни интензивни феномени и градушки. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който по време на гръмотевична стихия краткотрайно ще се усилва и ще трансформира посоката си. Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°,  в София - към 22°.        

     

Над Черноморието облачността краткотрайно ще се раздра, само че към обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици; има условия за местни интензивни феномени и градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в масивите от Южна България - краткотрайно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 7°.

И в четвъртък въздушната маса над страната ще остане мощно неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд на доста места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, с нараснала възможност за местни интензивни феномени и градушки. Вятърът ще бъде най-вече слаб, от запад-югозапад, само че по време на гръмотевична стихия краткотрайно ще се усилва и ще трансформира посоката си. Ще стартира стопляне. В петък ще доминира слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност и краткотрайни превалявания с гръмотевици, основно в Западна и Централна България. С югозападен вятър дневните температури ще доближат 25°-30°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР