21-годишнина на Информационна агенция БГНЕС събра в София най-уважаваните журналисти

...
21-годишнина на Информационна агенция БГНЕС събра в София най-уважаваните журналисти
Коментари Харесай

Информационна агенция БГНЕС отпразнува 21-годишнината си

21-годишнина на Информационна организация БГНЕС събра в София най-уважаваните публицисти от всички медии, политически анализатори и социолози, икономисти, учени и хора на изкуството, както и доста дипломати и политически водачи.

Събитието бе почетено от представители на Европейския парламент и на западноевропейските посолства, както и на посолството на Украйна. На събитието, което се организира в Event Space 2020 в центъра на София, участваха и представители на водещите партии.

На празника бе и Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.).

Поздравления за рождения ден на БГНЕС изпратиха от Президентството и други уважавани институции и организации.

Най-честата оценка за работата на БГНЕС, която звучеше, бе: ние ви имаме вяра, демонстрирате почитание към всички нас.

Празникът бе открит от Петър Колев, който даде думата на журналиста Валери Запрянов – преподавател и другар на основателя на Агенция БГНЕС Любчо Нешков.

Снимкa: БГНЕС  Информационна организация БГНЕС отпразнува 21-годишнината си (ВИДЕО)

„ Който е беседвал с Любчо, знае, по какъв начин той може хем разпалено, хем аргументирано да убеждава събеседника си за своята концепция. В 1995 година беше решил да види истината за войната в Сараево със личните си очи. От мен се искаше единствено да го командировам. Попитах го за какво би трябвало да рискува, откакто международните медии предават непрекъснато от там, и откакто информацията е налична. Отговорът му се трансформира в толкоз забавен диалог, че най-после командированите се оказахме двама, макар, че ми беше доста мъчно да обясня и вкъщи, и в " Стандарт ", кое постанова основният редактор да тръгне към Босна “, показа Валери Запрянов и добави, че това е първата война на Любчо Нешков, която му носи огромната журналистическа премия „ Паница ” на фондация „ Свободна и демократична България ”.

„ След това стана прочут на българските телевизионни фенове като военният сътрудник на Българска национална телевизия, който предаваше от споровете в Косово и Македония. И разумно беше номиниран за „ Мъж на годината ”, съобщи Запрянов.

Той означи, че в основата на Агенция БГНЕС генетично са заложени стремежът към истината, родовата чест и любовта към България. „ За семейство Нешкови тази обич не е изтъркано от приложимост факсимиле, а орис. За тази обич бащата, Темелко Нешков, заплаща с мъченията в титовските затвори и най-зловещия концлагер в Югославия - Добой. Семейството е унизено и посочено с пръст. Не инцидентно се споделя, че компликациите каляват. Не съм срещал по-задружно семейство. За тях жанр и Родина са двете сили, които ги крепят. Тези две сили са закодирани в името на организацията – БГНЕС: България и Нешкови “, акцентира Валери Запрянов.

Той напомни, че е бил очевидец на няколко несполучливи опита за основаване на частна осведомителна организация през годините, само че единствено БГНЕС е съумяла да издържи инспекцията на времето.

„ Заради хората, които 21 години крепко са работили и работят в нея. И поради това, което ви описах. За здравия темел, който Темелко Нешков постави “, сподели Запрянов.

Бизнесменът Десислав Дионисиев се обърна с думите: „ Уважаеми демократи и неолиберали, патриоти и социалисти, бъдещи и минали министри, управлявали и ръководещи. Властта на никого не е константна големина, не забравяйте, че имате потребност от тази свободна организация “.

Той означи, че всички имаме потребност от самостоятелна позиция и Агенция БГНЕС дава своя значителен принос в възстановяване на мястото, което България заема в класациите на свободата на медиите.

„ Да пожелаем на екипа на организацията триумфи и здраве, в частност на семейство Нешкови, които се трансформират в продължители на благотворното въздействие на югозападна България, през днешния ден Северна Македония, в процеса на създаване на българската държавност “, съобщи Дионисиев.

Поздрав до организацията изпрати и най-старата организация на българите в чужбина – Македонската патриотична организация (МПО). В него се отбелязва приноса на БГНЕС за установяването на истината и разбиването на подправените вести, увреждащи хората в районен съд Македония.

„ Поради всички тези аргументи оценяваме високо ролята, която БГНЕС играе като самостоятелна осведомителна организация в насърчаването на взаимното съгласие, историческата правдивост и цялостната интеграция на Балканите в НАТО и Европейския съюз, което е единственият метод за реализиране на дългогодишен мир и разцвет за всички “, се споделя в поздравлението на Любомир Тодоров, ръководител на МПО „ Струмишка петорка “ и основен редактор на „ Македонска естрада “ (1998 – 2002).

Специални посетители бяха и представители на остарели български възрожденски родове от Македония – Чалъкови, Шапкареви и други

Собственикът на БГНЕС Любчо Нешков разкри тайната на триумфа на организацията, която се крие в приемствеността и последователността, в привличането на качествени публицисти още от самото ѝ основаване. „ В основата на нейната работа е прецизното съблюдаване на правилото: обстоятелствата са свещени, мненията и анализите са право на всеки един “, добави той.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР