В годината, в която Европейският съюз навлезе в един от

...
В годината, в която Европейският съюз навлезе в един от
Коментари Харесай

“Дебатът за Европа”: Специална информационна поредица на Дарик

В годината, в която Европейският съюз навлезе в един от най-сложните интервали от развиването си, обединяването се изправя пред избори.
Избори, които ще трансформират образа на Европа, такава, каквато я познаваме.
“Дебатът за Европа ”
В идната акция преди вота на 9 юни, Дарик започва нова осведомителна поредност, с която уголемява подтекста на изборите. Кои са общите тематики сред българите и останалите европейци? Къде се разминаваме и за какво? Кои са новите тематики пред Европа през днешния ден? Война, беднотия, миграция, енергийна рецесия, климатични промени. Какво ще бъде пренареждането на цели и сили? Какво да чакаме от институциите у нас и в Съюза и по какъв начин да пожелаваме от тях? Какви са заканите ипредизвикателстватапред Европейски Съюз през днешния ден?
В дневния ред на българите?
В идващите четири седмици ще Ви представим особено наличие, с което да повишиминформираността по тематиките, които вълнуват европейската общественост, нопо една или друга причина остават настрана от дневния ред на българите. Светът през днешния ден от ден на ден от всеки път зависи от правото на избор на жителите. Екипът на Дарик има вяра всоциално виновната ролята на медиите по образуване на значимите въпроси, отвън злободневието.

Ще беседваме със експерти по няколко основни тематики, с българските претенденти за европейски депутати, с интернационалните анализатори и задгранични специалисти. Ще ви представим и поредност от анкети с жители от разнообразни градове в България по разнообразни въпроси, свързани с тематиките пред Европейския съюз. А всяка седмица ще ви задаваме въпроси на уеб страницата и в обществените мрежи на Дарик.

Цялата осведомителна поредност можете да слушате в ефира на Дарик и да намерите на уеб страницата и страниците ни в обществените мрежи.
Важните тематики пред Европа
Всеки петък в предаването “Без искания ” сред 13 ч. и 15 ч. ще проучваме и обобщаваме мненията, които давате по следните тематики:
Зелената политика на Европейския съюз (13-19 май);Общата външна политика и сигурност (20-26 май);Икономика, беднотия, инфлация - какво е финансовото бъдеще на Европейски Съюз? (27 май-02 юни);Сигурността на границите на Европейския съюз (3-7 юни);
През вашия взор
В края на всяка седмица ще обобщаваме отговорите по всички въпросиище допълваме с отзиви наексперти, анализатори и политици.

Вярваме, че като пълновръстен член на европейското семейство България има опцията да развива политики, наедно с развитите стопански системи и демокрации в Европа, а българите имат правото директно, посредством своите представители в Европейския съюз, да вземат участие в тяхното основаване и използване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР