2023-та е година на местни избори. И макар че до

...
2023-та е година на местни избори. И макар че до
Коментари Харесай

Хунтата се цепи през 2023-та: ГЕРБ губи местните избори!

2023-та е година на локални избори. И въпреки че до провеждането им през есента ще изтече още много вода, към този момент са налице имена, които персонално дават поръчки (или партиите им загатват за тях), че ще бъдат кандидат-кметове. Някои към този момент се държат като в действителна акция. Има и такива, чието „ обявяване “ в общественото пространство наподобява по-скоро като залъгващо придвижване.

Борис Бонев на процедура може да бъде считан за сигурен кандидат, откакто през ноември съобщи със самочувствие, че би могъл на първи тур да победи претендента на ГЕРБ в София, въпреки през годините да получаваше съществени суми точно от ГЕРБ. Естествено, това би се случило, в случай че бъде подсилен от Политическа партия и Демократична България, само че за тях към този момент тематиката не е водеща, тъй като са заети със събитията към централната власт.

Любопитното е, че ГЕРБ отговори импровизирано с името на ръководителя на общинския съвет Георги Георгиев, само че все още това наподобява по-скоро като опипване на почвата.

Всъщност, алтернативите в ГЕРБ избуяха, откакто Бойко Борисов разгласи, че кметовете на София и Бургас няма да бъдат кандидатирани за нов мандат. Обещанието му е в синхрон с негова поръчка от 2019 г.  – че за последно тогава са издигнати хора за четвърти път; концепцията е, че не може да има безконечни кметове.

Но че думите на Борисов в никакъв случай не може да се броят за сигурни е ясно. Още повече, откакто самичък преди месец даде да се разбере, че още веднъж може да бъде повдигнат човек за четвърти път.

Става дума за старозагореца Живко Тодоров, който няколко пъти през сегашния си мандат гръмко разгласи, че през есента на 2023 година завършва с кметуването, напомня „ Сега.

Реклама

При последното си посещаване в града обаче Борисов сподели, че без Тодоров Стара Загора „ още веднъж ще затъне в мизерия “ – и че в случай че самичък изиска, Тодоров още веднъж ще бъде кандидат. Източници от локалните партийни среди настояват, че актуалният кмет в действителност ще бъде още веднъж претендент.

При едно от визитите си в Пловдив през есента Борисов даде сигнал, че кметът на регион „ Тракия “ Константин Димитров е новият любимец на ГЕРБ за Пловдив. Най-вероятно ще бъде повдигнат в действителност той. Известно е, че актуалният кмет Здравко Димитров ще бъде пенсиониран.

Варна пък е градът, за който Политическа партия има минимум алтернативи. Трябва да стане знамение, с цел да не бъде Благомир Коцев кандидат-кмет. Поне от месец някогашният регионален шеф участва на всеки един митинг в града, самичък подема начинания – сигурен знак, че към този момент е в акция.

За Бургас в Политическа партия се спряга Константин Бачийски. Той има опит в кметската конкуренция и от времената преди Политическа партия.

ПРОГНОЗА

Социологът от „ Маркет линкс “ Добромир Живков предвижда през вчерашния ден пред БНР, че публичните настроения в София, Пловдив и Варна са такива, че е доста евентуално в тези градове „ силите на смяната “ да победят ГЕРБ. А, това, съгласно него, би трансформирало и обстановката в цялата страна, тъй като шайката на Бойко безусловно ще се разпадне.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР