2021 г. донесе много радост на италианските привърженици. Скуадра адзура

...
2021 г. донесе много радост на италианските привърженици. Скуадра адзура
Коментари Харесай

Лудото италианско спортно лято

2021 година донесе доста наслада на италианските последователи. " Скуадра адзура " завоюва европейските трофеи във футбола и волейбола, а на Олимпийските игри в Токио страната зае десета позиция и сервира огромна изненада в спринта на 100 метра при мъжете и на щафетата 4x100 метра. В тази публикация ще си напомним радостното италианско лято.
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ФУТБОЛЕН ВРЪХ

Момчетата на Роберто Манчини с лекост завоюваха групата си на , като завоюваха против Уелс, Швейцария и Турция, без да позволен гол. В откриващия мач " скуадрата " тотално надигра Турция, а по-късно последва триумф над Швейцария с два гола на Мануел Локатели и попадение на Имобиле. В мача за първото място с Уелс попадение на Песина донесе водачеството на Италия.
В 1/8-финалите се изтеза с Австрия след 0:0 в постоянното време. Смените на Роберто Манчини сработиха и Федерико Киеза и Матео Песина вкараха в границите на 10 минути. Голът на Калайджич за Австрия не беше задоволителен за освен това. В идващия стадий Италия тотално обезврежда Белгия и завоюва с 2:1, а в полуфиналите устояха против Испания откакто Дани Олмо и Алваро Мората бяха огромните грешници за " Ла Фурия " при дузпите.
В огромния край с Англия Италия се върна в мача откакто позволи гол още във втората минута. При дузпите Джанлуиджи Донарума беше огромният воин, като избави три удара и донесе трофея за Италия.

ОЛИМПИЙСКИТЕ УСПЕХИ

В Токио Италия приключи на 10-то място в крайното класиране по медали с 10 златни, 10 сребърни и 20 бронзови. Най-запомнящ се за почитателите е 1 август, защото тогава са завоювани два златни медала в леката атлетика. В спринта на 100 метра Ламонт Марсел Джейкъбс изненада всички, като сграбчи купата. Роденият в Ел Пасо наследник на италианка и американец отиде в Токио като европейски рекордьор и влезе във финала по време след трето място в третия полуфинал. С време от 9.80 Джейкъбс надбяга Фред Керли и Андре де Грасе, които реализираха персонални върхове.
В същия ден във високия скок Джанмарко Тамбиери скочи 2.37 м. Той подели златото с катареца Мутаз Еса Баршим. До този миг единствената купа навън на Тамбиери е Европейска купа от 2016 година Скачачът продължи страхотната си серия, като победи и в Диамантената лига.

Драматичен е и финалът в щафетата 4x100 метра. Италианският отбор надбягва Англия единствено с една стотна, а Филипо Торту прави необикновен спринт на финален пост, с който наваксва пасива и хвърля Италия в възторг с най-хубав резултат за сезона и народен връх.
НАЙ-ДОБРИ И ВЪВ ВОЛЕЙБОЛА

През септември и волейболният народен тим на Италия победи. В група B на шампионата " скуадрата " записа 5 победи и загуби едвам 2 гейма във всички мачове. В елиминациите момчетата на Фердинандо де Джорджи разгромяват Латвия и Германия с по 3:0, а в полуфиналите не оставят шансове на Сърбия и печелят с 3:1. Във финала Словения дава отпор на Италия, само че изненадващият финалист губи с 2:3.
Капитанът на Италия Симоне Джанели е определен за най-полезен състезател, а в идеалния отбор са още либерото Фабио Баласо и посрещачите Даниеле Лавиа и Алесандро Микиелето.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР