2021 г. беше непредвидима година за автомобилната индустрия и последните

...
2021 г. беше непредвидима година за автомобилната индустрия и последните
Коментари Харесай

Топ10 на най-продаваните в Англия модели през първото тримесечие на 2022-а

2021 година беше непредвидима година за автомобилната промишленост и последните данни за регистрация на коли от Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT) на острова удостоверяват, че разтърсванията ще продължат да идват. С пандемията и световният дефицит на полупроводници надалеч не е завършило, поради продължаващата рецесия в Украйна, която нарушава ритмичноста на индустриалните линии, е мъчно да се планува какво ще се случи тази година.

417 560 автомобила са продадени до края на март 2022 година, макар че това е спад от 1,9% в съпоставяне със същия интервал през 2021 година Покачването на известността на електрическите коли продължава, като продажбите на EV нарастват със 78,7% на годишна база година и съставляват 16,1% от общите продажби на нови коли. Дизелът продължава да е в низходяща наклонност, като понижава с 55,2% спрямо 2021 година и заема единствено 5,6% дял от общите продажби.

По отношение на продажбите на обособени модели, най-продаваният автомобил за предходната година, Vauxhall Corsa, остава към този момент водещ и за първото тримесечие, Kia Sportage го следва на второ място, а Ford Puma е на трето място.

Vauxhall Corsa - 9797
Все още има много време до края на годината, преди да коронясаме най-продаваната кола във Англия за 2022 година Vauxhall Corsa оглави класацията още веднъж и направи чудесно начало на годината спрямо основните си съперници от Ford и Volkswagen.

Kia Sportage - 8697
Kia Sportage приключи девети като цяло през 2021 година, тази година стартира блестящо, само че поради неприятните продажби през февруари загуби първото място. Има нов модел от 2022 година в продажба в този момент и може да се пребори за първото място, за което има съществени учредения.

Ford Puma - 8528
Ford Fiesta към момента е отпред в листата на най-продаваните коли в Обединеното кралство за цялостен живот, само че не влезе даже в топ 10 за 2021 година Вместо това Puma оглави продажбите на на Синия овал. Осмият най-продаван автомобил във Англия за 2021 година се оправя още по-добре през 2022 година и защото Fiesta към момента липсва в топ 10, макар че има нов фейслифт, Puma наподобява още веднъж ще бъде най-хубавото достижение на Ford.

Hyundai Tucson - 7889
Hyundai Tucson остави съществено впечатлетние с дебюта си през предходната година, а тази по-премиум методът на Tucson може даже да донесе нова клиентела на марката през 2022 година, като впечатляващ фамилен SUV.

МИНИ - 7860
MINI имаше изумително сполучлива 2021 година, заемайки трето място в общия лист на продажбите. Добавянето на напълно електрически модел оказа помощ за увеличение на продажбите и действително това е първокласно, добре построено и очарователно супермини – тъй че несъмнено заслужава да резервира мястото си в класирането.

Tesla Model Y - 7774
Tesla Model Y дойде едвам тази година, което прави още по-забележително, изкачването му до шесто място и изпреварването даже на модела 3. Едва ли е изненада, че стилът SUV на каросерията, комбиниран със същия задвижващ елемент като на по-ниския брат, ще се окаже неудържим, макар доста арестуваното снабдяване.

Tesla Model 3 - 7773
Въпреки че е изпреварен от по-практичния Model Y, фактът, че напълно електрическият модел 3 към момента изпреварва Ford Fiesta, единствено демонстрира какъв брой автомобилният пазар за 2022 година е цялостен с изненади. Колата съчетава страхотна гама, впечатляващи технологии и бърза продуктивност.

Nissan Qashqai - 7531
Пристигането на напълно новия Qashqai разбърка тази ранглиста и се чака въвеждането на новаторския хибрид Qashqai e-Power да форсира продажбите му по-късно през 2022 година

Vauxhall Mokka - 7395
Най-новата Vauxhall Mokka е забележителна стъпка напред от остарелия модел. Разположена на платформата CMP, споделена с Vauxhall Corsa и Peugeot 208, Mokka се предлага с дизелово, бензиново или даже изцяло електрическо задвижване, тъй че има нещо за всеки усет.

Киа Ниро - 7194
Kia Niro към момента се оказва сполучлив модел за корейската марка. Ново Niro ще излезе по-късно тази година с сходна гама, включваща хибрид, plug-in хибрид и изцяло електрически вид e-Niro, тъй че Kia прави страхотна работа по заместването на сегашния модел.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР