180-градусов завой спрямо политическата посока на Доналд Тръмп - такива

...
180-градусов завой спрямо политическата посока на Доналд Тръмп - такива
Коментари Харесай

Планът Байдън за социална Америка

180-градусов завой по отношение на политическата посока на Доналд Тръмп - такива са първите декларирани дейности на администрацията на Джо Байдън.

Десетки са първите ходове на новата администрация, които ще се задвижат още през първите ѝ часове на власт.

Сред тях е анулация на излизането от Световната здравна организация. Водещият американски специалист по ковид Антъни Фаучи ще води американска делегация, която ще взе участие в съвещание на изпълнителния ръб на организацията на следващия ден.

За ограничение на Covid епидемията, която още веднъж е в пикови стойности в Съединени американски щати, Байдън ще наложи наложително носене на маски за 100 дни във всички здания и парцели на федералното държавно управление. Неясно е до каква степен ограничаването ще бъде възприето от локалните администрации и бизнеса, само че необвързана с него е друга 100-дневна цел - 100 милиона американци да получат най-малко първата доза от ваксина против Covid. Ще се търси и удължение на мораториума върху изгонванията поради просрочени вноски по ипотеки.  

Екипът на Байдън към този момент разгласи и проект за директна икономическа помощ от 1400 $ за всяко американско семейство поради ковид, който обаче би трябвало да бъде утвърден от Конгреса.

В обществен и стопански проект ще отпаднат ограниченията на Тръмп за ограничение на влизащите в страната, както и данъчните облекчения за физически лица и бизнеса. Според екипа на Байдън главен бенефициент от тях са огромните корпорации. Предвидени са нови налози върху облагите, които американски компании осъществят отвън страната.

Съединени американски щати се връщат и в Парижкото съглашение за климата, а наред с това Байдън ще възвърне доста от локалните регулации в тази посока.

Новият президент даде обещание и прекъсване на градежа на стена по границата с Мексико. Предвид митингите през 2020 Байдън разгласи расовата правдивост за собствен приоритет, а ограниченията в тази посока включват промени в полицията и правораздаването.

Джо Байдън е заявявал планове да върне страната в договорката за ограничението на иранската нуклеарна стратегия.

Новият американски президент даде обещание страната му да възвърне водещата си роля в НАТО и в разнообразни други партньорства, които бяха подценени в границите на националистическия метод на Доналд Тръмп.

Първият посланик на Байдън Антъни Блинкън към този момент разгласи, че администрацията ще търси продължение на Споразумението за ограничение на стратегическия боеприпас с Русия, което изтича през февруари и контролира нуклеарните бойни глави на двете велики сили. Блинкън разгласи и прекъсване на американската поддръжка за саудитската военна акция в Йемен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР