16-годишният Мак Ръдърфорд излетя от летище София Уест близо до

...
16-годишният Мак Ръдърфорд излетя от летище София Уест близо до
Коментари Харесай

Нов опит за рекорд: Мак, братът на Зара Ръдърфорд излетя от София

16-годишният Мак Ръдърфорд излетя от летище София Уест покрай столицата в опит да стане най-младия мъж, независимо обиколил планетата със аероплан. Пътуването му ще продължи близо три месеца, а първата спирка е италианското градче Трапани.

Подготовката за полета на Мак, който е с британско-белгийски генезис, стартира малко след края на пътуването на сестра му – Зара, която през януари усъвършенства международния връх за най-млада жена, облетяла сама земното кълбо. Един от спонсорите на пътуването ѝ беше българинът Димитър Димитров, който е на корицата на новия брой на списание „ Мениджър “. Сега предприемачът оказва помощ и на Мак да сбъдне фантазията си.

Момчето се вози с ултралек аероплан Shark и ще премине през въздушното пространство на десетки страни на 5 континента. Някои от спирките му по пътя включват Алжир, Мадагаскар, Обединените арабски емирства, Индия, Китай, Япония, Съединени американски щати и Исландия, като всеки ден нощува на друго място.

Крайната точка още веднъж е София. Очаква се Мак да завърши пътешествието си в края на юни. Според формалния уебсайт, отдаден на полета му, той е отпътувал към 13:00 часа през днешния ден.

В момента върха за най-млад мъж, обиколил Земята със аероплан, държи британецът Травис Лъдлоу, който през 2021 година приключи пътуването си на възраст от 18 години и 150 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР