15-годишният Николай Витанов, който бе диагностициран с остеосарком (рак на

...
15-годишният Николай Витанов, който бе диагностициран с остеосарком (рак на
Коментари Харесай

15-годишният Ники, трогнал цяла България, изгуби битката с рака

15-годишният Николай Витанов, който бе диагностициран с остеосарком (рак на костите) и хиляди българи даряваха за лекуването му, е умрял в турска клиника. Тъжната новина оповестиха околните му в специфичната група във Facebook, посредством която се набираха дарения за лекуването му.

" Въпреки всички старания на лекарите, приложеното лекуване, организмът му не устоя на офанзивите на заболяването и той загуби борбата...Много ни е тежко, само че би трябвало да го пуснем да полети към звездите... ", написаха от фамилията.

Родителите благодарят на всички донори, които са дали късмет на момчето да се лекува.

Тежката диагноза на Ники бе сложена в края на предходната година, когато след футболен мач, той споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия проучвания лекарите слагат диагнозата остеосарком или туморно образувание в костите. В продължение на 3 месеца българските лекари пробват да повлияят на нападателния рак посредством химиотерапия, само че положението на момчето се утежнява и родителите вземат решение да потърсят помощ в чужбина.

Само за няколко месеца хиляди българи от страната и в чужбина се сплотиха в десетки благотворителни акции за събиране на средства за лекуване. Ники бе опериран в турска клиника, само че макар напъните на лекарите там, заболяването го победи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР