11 май в календара се отбелязва като Ден на молитвата

...
11 май в календара се отбелязва като Ден на молитвата
Коментари Харесай

Милиони се молят днес, в световния ден на молитвата

11 май в календара се отбелязва като Ден на молитвата и заради тази причина милиони християни по света ще се извърнат с обща молитва към Бог за здраве, мир, обич, благополучие и добрина.

Не единствено вярващите, само че и учените споделят, че молитвата има чудодейни сили. Според проучванията една молитва може да отключи усещанията ни, тъй че да забележим опциите пред себе си.

Като молитвата с най-голяма мощ е определяна Отче наш в Евангелието на Матей и Лука от Библията.

Отче наш, Който си на небесата!

Да се свети Твоето име,

да пристигна Твоето Царство,

да бъде Твоята воля,

както на небето, така и на земята;

насъщния ни хлеб дай ни през днешния ден,

и елементарни нам задълженията ни,

както и ние прощаваме на нашите длъжници,

и не въведи нас в прелъщение,

само че избави ни от лукавия.

Защото Твое е царството и силата, и славата

на Отца и Сина и Светия Дух,

в този момент и постоянно и во веки-веков. Амин!

Независимо дали ще кажете тази или друга молитва, наложително е постоянно да благодарите за това, което към този момент имате.

От хилядолетия хората имат вяра, че молитвата оказва помощ при житейските компликации, само че по време на ужасните събития в Чернобил е записан неповторим случай, потвърждават това мнение.

След детонацията на реактора на разстояние десетки километри дозиметрите регистрират смъртоносна радиация, а в църквата Архангел Михаил, която е на три километра от реактора, фонът остава в естествени граници.

 Молитви

И през днешния ден в региона на храма радиацията е четири пъти над нормата, а в самата черква е в рамките на фоновото лъчение.

Резултатите от проучване, извършено от Националния институт за психологично здраве в Съединени американски щати, демонстрират, че ежедневното четене на молебствия понижава вероятността от развиване на заболяването на Алцхаймер с 50 % и доста усъвършенства паметта.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР