Удължаването на дистанционното обучение в Турция до 31 май е

...
Удължаването на дистанционното обучение в Турция до 31 май е
Коментари Харесай

Никой в Турция няма да повтаря учебната година, обеща образователният министър

Удължаването на дистанционното обучение в Турция до 31 май е сред акцентите на турския печат тази сутрин. Вестниците съобщават подробности за това как ще протече процесът с наближаването на края на учебната година, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6736
Министърът на образованието Зия Селчук информира вчера за решението за удължаване на дистанционното обучение в Турция до края на май съгласно препоръките на Научния съвет за борба с коронавируса и становищата на заседание на кабинета, пише " Милят ". За преминаване в по-горен клас ще важат оценките от първия срок, като никой, дори и при слаби бележки, няма да повтаря класа. През втория срок турските ученици няма да получават оценки.

" Най-безопасното място за учениците в момента са домовете им ", заяви министърът.

Турският здравен министър: Мерките за борба с коронавируса ще продължат през май

Той посочи, че учениците в Турция надвишават по брой населението на много европейски държави, а броят на учителите е около един милион.

" Всички ние трябва да направляваме този процес, така че възможно най-скоро да можем да предприемем стъпки към нормализиране, да можем да отворим училищата в добро здраве и както беше преди, да можем да се смеем в час и да тичаме на двора ", каза още Зия Селчук, цитиран от " Йени сьоз ".

Образователният министър призова и родители, и деца да участват активно в дистанционното обучение, което по думите му е " единствената възможност в ръцете ни в момента ", пише " Гюнбою ".

Училищата в Турция остават затворени до края на май

Турция започна дистанционно обучение на около 18 милиона ученици от начален, прогимназиален и гимназиален курс, което се осъществява в телевизионна и интернет среда, напомня " Хюриет ". Това стана на 23 март, 12 дни след първия установен случай на COVID-19 в Турция.
Министърът също така благодари на стотиците доброволци сред преподавателския и техническия персонал, които правят възможно и успешно дистанционното обучение.

Три телевизионни канала, поддържани от Турската радио и телевизионна корпорация /ТRT/ и Мрежата за информация и образование /EBA, лат. букви/, излъчват образователните програми за дистанционното обучение в Турция.

Министерството на образованието работи също така по план за наваксване на изпуснатото време за обучение, каза още Селчук. По думите му този процес ще бъде съобразен с различните нужди в различните окръзи на страната.

Броят на заразените с COVID-19 в Турция достигна 114 653 души, 2992 починаха

В отговор на журналистически въпроси министърът уточни, че засега не е решено кога ще се състои изпитът за прием в гимназиите, като датата ще бъде определена след заседание на кабинета следващата седмица, отбелязва " Сабах ". Работи се по " симулации за социално дистанциране ", в случай че изпитът действително се проведе, посочи той.

Учебната година в Турция обикновено приключва през втората седмица на юни. Тази година бе решено децата да излязат в лятна ваканция от 19 юни.

Засега няма яснота дали учениците ще трябва да се върнат физически в клас на 1 юни или заповедта за продължаване на дистанционното обучение отново ще бъде удължена.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6736  Проблемите с джипитата са решени Проблемите с джипитата са решени  Още няма изясненост какво ще се случи с детските градини и ясли

Още няма изясненост какво ще се случи с детските градини и ясли  Фандъкова: Само за първите месеци приходите към Общината са намалели с 90 млн. лева Фандъкова: Само за първите месеци приходите към Общината са намалели с 90 млн. лева
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР