Словакия реши да удължи до 27 май контрола по границите

...
Словакия реши да удължи до 27 май контрола по границите
Коментари Харесай

Кризата с новия коронавирус в Словакия, Латвия и Ирландия

Словакия реши да удължи до 27 май контрола по границите си с Австрия, Чехия, Полша и Унгария заради кризата с новия коронавирус, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7484
Вътрешният министър Роман Микулец допусна възможността тази мярка да бъде прекратена по-рано, ако се установи спад на епидемията.

Сред граничните мерки са забрана за влизане на чужденци, включително от други страни на ЕС, както и задължителна 14-дневна карантина за завръщащи се от чужбина словаци.

Словакия е потвърдила 1445 заразени и 26 починали от коронавируса.

Латвия удължи до 9 юни въведеното заради коронавируса извънредно положение, съобщи премиерът Артурс Кришянис Каринш. От гражданите вече се изисква и да носят маска в обществения транспорт.

Някои мерки обаче започват да се облекчават. От 12 май вече се разрешават събирания на до 25 души на открито при спазване на физическо дистанциране и се възобновява работата на културни, развлекателни и спортни обекти.

Латвия е потвърдила 909 заразени и 18 починали от коронавируса.

Ирландия планира да започне да разхлабва ограничителните си мерки от 18 май, като облекчаването им ще зависи от хода на епидемията, каза шефът на консултативния съвет за борба с коронавируса Филип Нолан, цитиран от Ройтерс.

През изминалата седмица в интензивни отделения са приемани по не повече от 1-2 души на ден спрямо 4-6 души предишната седмица. В болница с диагноза коронавирус сега са приемани под 20 души на ден спрямо 40 допреди седмица.

Степента на заразяване в страната е спаднала до 0,5, след като беше надхвърлила 5.

В Ирландия са потвърдени 22 385 заразени и 1403 починали от коронавируса. Вчера новозаразените са били 137, най-ниският им среднодневен брой от март, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7484  Пакистан стартира облекчение на ограничаващите ограничения, макар разрастващата се зараза Пакистан стартира облекчение на ограничаващите ограничения, макар разрастващата се зараза  Над 2400 умряли от новия ковид в Съединени американски щати за последните 24 часа Над 2400 умряли от новия ковид в Съединени американски щати за последните 24 часа  178 нови смъртни случая от COVID-19 във Франция 178 нови смъртни случая от COVID-19 във Франция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР