Самите замърсяващи частици могат да станат причина за заразяване с

...
Самите замърсяващи частици могат да станат причина за заразяване с
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев обясни как може да намалим скоростта на пандемията

Самите замърсяващи частици могат да станат причина за заразяване с вируса, тъй като са малки и могат да се абсорбират на повърхността и да попаднат в нашата дихателна система заедно с околното замърсяване. Това заяви за Канал 3 пулмологът д-р Александър Симидчиев.

,,Има няколко механизми за връзка между въздушното замърсяване и заразяване. Това беше доказано в Италия, когато най-замърсените региони имаха най-много заразени``, обясни експертът.

Хубаво е да се ограничи възможността за пръскане на капчици при говорене, а това може да се случи чрез маски. Ако се носят маски масово и поголовно от голяма част от населението, тогава скоростта на пандемията може да се намали с 30% при носене на маски, което е 1/3, комбинирани заедно с други мерки, обясни д-р Симидчиев.

От всеки един от нас зависи обществото ни да се справя по-ефективно с това предизвикателство, завърши пулмологът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14029  Роналдо след поредна позитивна проба за Коронавирус: PCR-ът е отпадък Роналдо след поредна позитивна проба за Коронавирус: PCR-ът е отпадък  Откриха още един признак за тежко протичане на COVID-19 Откриха още един признак за тежко протичане на COVID-19  Нов рекорден брой на новозаразени в Сърбия Нов рекорден брой на новозаразени в Сърбия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР