Пътниците, заминаващи за Китай, ще трябва занапред да представят при

...
Пътниците, заминаващи за Китай, ще трябва занапред да представят при
Коментари Харесай

Пандемията в Азия: Китай и Япония въвеждат нови мерки

Пътниците, заминаващи за Китай, ще трябва занапред да представят при качването си в самолета отрицателен тест за новия коронавирус, направен не по-рано от пет дни преди полета в лаборатория, одобрена от съответното китайско посолство. Това съобщи агенция Синхуа, като се позова на съвместно изявление на китайските авиационни и на митнически власти, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10633
Гражданите на Китай могат да снимат данните от теста и да ги качат в специално приложение, а пасажерите от други страни трябва предварително да заверят справката за отрицателния си тест в китайските посолства или консулства. Пътниците, неизпълнили изискванията, няма да бъдат допускани в самолета.

В Хонконг ситуацията е критична

През изтеклото денонощие в континентален Китай са открити 11 заразени с коронавируса, а 18 болни са оздравели. В медицинските учреждения остават 242 пациенти.

Япония разшири списъка си с държави, да които препоръчва на своите граждани да не пътуват заради епидемиологичната обстановка, съобщи днес пред журналисти външният министър Тошимицу Мотеги.

Новият списък съдържа общо 146 страни - със 17 повече от досега. Сред последните включени държави са Узбекистан, Непал и Венецуела.

Броят на заразените с COVID-19 в Япония расте, но кабинетът няма да обяви извънредна ситуация

По-рано Япония забрани влизането на хора от 129 държави, включително САЩ, страните членки на ЕС, държавите от Югоизточна Азия, Китай, Русия, Беларус и Украйна.

Общият брой на заразените с новия вирус в Япония надхвърля 26 500. Смъртните случаи са 1001, а оздравелите - около 20 000, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10633  Потвърдените инфектирани с ковид в Русия за миналите 24 часа са 5842 Потвърдените инфектирани с ковид в Русия за миналите 24 часа са 5842  Индия ще тества английска ваксина Индия ще тества английска ваксина  Пациент с ковид умря в МБАЛ-Смолян Пациент с ковид умря в МБАЛ-Смолян
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР