Община Варна ще подпомогне финансово екипите, работещи в COVID-зоните в

...
Община Варна ще подпомогне финансово екипите, работещи в COVID-зоните в
Коментари Харесай

Отпускат средства за екипите в COVID зоните във Варна

Община Варна ще подпомогне финансово екипите, работещи в COVID-зоните в диагностично-консултативните центрове. С почти пълно единодушие местният парламент одобри отпускането до 48 000 лева от общинския бюджет в подкрепа на работещите на първа линия.

ДКЦ-тата, в които Коронавирус кабинетите работят по осем часа, ще получат до 12 000 лева. Подпомагането на медиците и служителите в Коронавирус зоните в ДКЦ 1 " Св. Клементина " и ДКЦ " Чайка ", които са с по-малка заетост, ще е до 6000 лева.



Съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението, за да може за Коледа работещите на първа линия да си получат възнагражденията. На предходното заседание местният парламент одобри финансиране за Коронавирус зоните в петте общински диагностично-консултативни центъра.

От общинския бюджет бяха отпуснати до 64 000 лева. Всички кабинети за прегледи на хора със съмнения за симптоми за коронавирус във варненските ДКЦ-та работят активно. През миналата седмица Коронавирус зоните са били посетени от 274 души, отбелязва " Булфото ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16898  Словения удължи периода на деяние на режима на зараза до 17 януари Словения удължи периода на деяние на режима на зараза до 17 януари  Екзакта: Само 23,2% от българите биха се ваксинирали против COVID-19 Екзакта: Само 23,2% от българите биха се ваксинирали против COVID-19  Деница Сачева: Ще предложим мярката 80/0 да се промени на 75/0

Деница Сачева: Ще предложим мярката 80/0 да се промени на 75/0
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР