Националният съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ проведе онлайн заседание и

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ проведе онлайн заседание и
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати не се разбраха за компенсатията 60/40 заради коронавируса

Националният съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ проведе онлайн заседание и обсъди проект на Постановление на Министерския съвет /ПМС/ за определяне на условията и реда за изплащане компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение, внесен от Министъра на труда и социалната политика.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2866

Усложнената епидемична обстановка, вследствие на бързо разпространяващия се коронавирус (COVID-19) оказва неблагоприятно въздействие върху редица сектори и икономически дейности – хотелиерство и ресторантьорство, преработваща промишленост, строителството, дейностите в областта на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия транспорт и др.

Караниколов предупреди бизнеса за 40-те процента: По-добре да не лъжат

Проектът на ПМС е разработен с цел подпомагане на работодателите от засегнатите сектори и икономически дейности, запазване на заетостта на техните работници и служители, и регламентира условията и реда за изплащане на компенсации.

В рамките на проведената дискусия НСТС не постигна единодушна подкрепа по проекта на ПМС. Всяка от организациите на работодателите и на работниците и служителите представи писмени становища с конкретни бележки и предложения.

По решение на членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъждането по проекта на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение, ще продължи в събота, 28 март 2020 г.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2866  МОН сътвори Национална електронна библиотека на учителите МОН сътвори Национална електронна библиотека на учителите  Виктор Орбан вкара общонационална карантина Виктор Орбан вкара общонационална карантина  Тежък ден на Острова Тежък ден на Острова
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР