Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието. В началото

...
Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието. В началото
Коментари Харесай

Новото Renault 5 влиза в производство през следващата година

Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието.

В началото на тази година от Renault разкриха своите планове да възобновят един от най-култовите си модели – Renault 5. Още тогава от марката показаха концепт, който показва как ще изглежда модерната версия на хечбека, а посетителите на изложението в Мюнхен имат възможността да се докоснат до него на живо. Заедно с него там бяха изложени и по-стари генерации на френското возило, които да покажат еволюцията през последните 50 години, които се честват през 2021 година.
`Новото

От Renault също така разкриха и много важна информация свързана с модела, а именно, че неговото серийно производство ще започне през следващата 2022 година. Все още не е уточнено кога точно ще се случи това, но плановете на френската компания включват производството на 400 хиляди бройки годишно. Новото Renault 5 ще се сглобява в същата фабрика, където се е произвеждал и оригиналния модел.



Хечбекът ще разчита на CMF-B платформата, която може да бъде намерена и при други модели на марката, както и при Dacia. За сега не се знае нищо повече за задвижването, освен че то ще бъде изцяло електрическо и най-вероятно ще споделя технологии с новия Megane за който ви разказахме преди няколко дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР