Лекар в Бостън, Масачузетс разви остра алергична реакция след получаване

...
Лекар в Бостън, Масачузетс разви остра алергична реакция след получаване
Коментари Харесай

Лекар разви остра алергична реакция от ваксината на Модерна

Лекар в Бостън, Масачузетс разви остра алергична реакция след получаване на коронавирусна ваксина, разработена от " Модерна ", съобщи в. " Ню Йорк таймс ", цитиран от Нова телевизия.

Според изданието ваксината е била приложена на лекар в местната болница миналия четвъртък. Само след няколко минути той " почувства алергична реакция " и затова му било инжектирано антиалергично лекарство. Лекарят е настанен в спешното отделение, където е прегледан и след известно време е изписан. " Днес той се чувства добре ", цитира вестникът думите на говорител на болница.

" Модерна " изрази готовността си да проучи внимателно този инцидент, но заяви, че не е готова да коментира изолиран случай на алергична реакция.

Според " Ню Йорк таймс " това е първият път, когато се съобщава за странични ефекти от ваксината на " Модерна ". По-рано в САЩ има няколко съобщени случая на алергична реакция към ваксината, разработена съвместно от " Пфайзер " и " Бионтех ".

На 11 декември Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и хуманните услуги на САЩ (FDA) одобри ваксина, разработена от " Пфайзер " и " Бионтех ", която вече започна да се прилага в страната. На 18 декември FDA одобри заявление от американската компания Moderna да регистрира ваксината си срещу новия коронавирус по ускорена спешна процедура.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17389  Германският здравен министър: Ваксината е решаващият ключ за победа над пандемията Германският здравен министър: Ваксината е решаващият ключ за победа над пандемията  101-годишна германка е измежду първите имунизирани против COVID-19 в страната 101-годишна германка е измежду първите имунизирани против COVID-19 в страната  Бионтех възнамерява да създава в Турция имунизацията против COVID-19 Бионтех възнамерява да създава в Турция имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР