ГЕРБ и ДПС се опитват да заблудят обществото за две

...
ГЕРБ и ДПС се опитват да заблудят обществото за две
Коментари Харесай

Асен Василев: Преди три дни се опитаха да откраднат едни 8 лв. от всеки пенсионер и да си ги сложат в джоба

ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да заблудят обществото за две неща. Първото е, че за 10 месеца не сме съвршили нищо и държавното управление няма никакви триумфи. Второто е, че сме същите като тях. И двете изказвания не са правилни.

Това съобщи някогашният министър председател и претендент за народен представител от " - " акад., който беседва с жители на Разград.

" Един от най-големите триумфи на държавното управление е влизането ни по въздух и вода в Шенген. Правилата са такива, че до няколко месеца ще влезем и в сухопътния Шенген. В България влязоха 7 млрд, лв. под формата на задгранични вложения. Това ъщо е триумф. стопанската система означи растеж. Бизнесът бе оставен да работи умерено, а това докара до растеж на рвалните приходи с над 20%. Втори сме по растеж на заплатите в целия Европейски съюз. Дадохме 700 млн. лв. повече за обучение. Предложихме гратис висше обучение за всички студенти, само че още веднъж по политически аргументи ГЕРБ и Движение за права и свободи го отхвърлиха. За армията, както споделя - от тошово време българските бойци не са виждали толкоз средства за рационализация. Относно правосъдната промяна ГЕРБ и Движение за права и свободи отново дръпнаха ръчната спирачка. Ако ние сме неможачите, те са три пъти неможачи ", разкри той.  

В разговара присъединяване взе и. " Преди три дни още веднъж се пробваха да откраднат от пенсионерите и се пробваха да си сложат едни 8 лв. от всеки пенсионер в джоба. Не стопират да повтарят, че сме издънили бюджета и се грижим единствено за пенсионерите. В България линията на беднотия е 560 лв., среданата пенсия е 860 лв.. Не, че са забогатяли пенсионерите, само че най-малко не мислят по какъв начин да си платят сметките и да си купят медикаментите. България е единствената страна, която става член на Европейски Съюз и коефициентът на неравноправие се усилва. Това е Латинска Америка - имаме няколко фамилии богати и с джипове, а всички останали са небогати и емигранти. Последните три години този коефициент почна да спада, само че има още доста да работа да се свърши, с цел да стигнем Европа. За безплатните медикаменти първият отговор незабавно беше - няма пари. Цялата администрация работи за лобистите, а не за хората. Това е повода непрестанно да се изяснява, че няма пари и нищо не може да се направи. С безплатните медикаменти кой губи - едни частни лечебни заведения, които са профилирани за слагане на стендове и не желаят да имат безвъзмездни медикаменти за сърдечно-съдовите болести. Това е цинизмът на остарялата система. Зад всичко това, което ви описвам, стоят стотици часове битка от наша страна с лобистите. Ако се ръководят вярно нашите пари и тези пари се върнат да работят назад за хората, се вижда, че доста по-бързо можем да наваксаме и да настигнем Европа. Избори ще има, до момента в който не намерим болшинство, с което да проведем същинска промяна в правосъдната промяна, регулаторите и провеждането на почтени състезания ", безапелационен бе . 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР