В Европейския съюз са в ход 29 проекта за разработване

...
В Европейския съюз са в ход 29 проекта за разработване
Коментари Харесай

В ЕС работят по 29 проекта за ваксини и 86 за лекарство срещу COVID-19

В Европейския съюз са в ход 29 проекта за разработване на ваксина и 86 на лекарство срещу COVID-19. Това заяви в специално интервю за БНР заместник-директорът на Европейската агенция по лекарствата Ноел Уатион.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6868
„ В момента сме в контакт с ръководителите на 29 проекта за разработване на ваксина и с 86 на лекарство. Тук говорим не само за фармацевтични компании, но и университети “, каза той в интервю за програма „ Хоризонт “.

„ Това, което правим ние, е да предложим набор от мерки, които да подкрепят разработването на лекарство и ваксина. Те са бърз научен съвет, който предоставяме, преглед на всички данни и незабавно даване на обратна връзка. Създадохме и ускорена процедура за оценка, която позволява да се съкрати цялостно научния процес “, добави той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6868  Южна Корея разхлабва антивирусните ограничения Южна Корея разхлабва антивирусните ограничения  Малайзия разхлабва рестриктивните мерки против COVID-19 Малайзия разхлабва рестриктивните мерки против COVID-19  Нисан възнамерява да възобнови работата на завода си на 4 май в Испания Нисан възнамерява да възобнови работата на завода си на 4 май в Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР