Безработицата в САЩ е скочила до 14,7 процента през април,

...
Безработицата в САЩ е скочила до 14,7 процента през април,
Коментари Харесай

Безработицата в САЩ е скочила до 14,7 % - най-високата от Голямата депресия

Безработицата в САЩ е скочила до 14,7 процента през април, което е най-високото ниво от Голямата депресия, съобщават БТА и Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7526
Загубени са били 20,5 милиона работни места, което е най-силното свиване на трудовия пазар в историята.

Цифрите са ярко доказателство за щетите, които кризата с коронавируса е нанесла на икономиката.

Трудовият пазар се е сринал със зашеметяваща скорост, като през февруари безработицата бе на петгодишния минимум от 3,5 процента и 4,4 процента през март.

В правителствения доклад, публикуван днес, се посочва, че в данните за безработицата не са обхванати много хора, които са загубили работата си през април, но не са потърсили нова. Влиянието на загубените работни места е отразено от намаляването на дела на американците в трудоспособна възраст, които имат работа. Този показател е спаднал до историческия минимум от 51,3 процента.

Анализатори прогнозираха, че през април безработицата може да достигне 16 процента или повече, а загубените работни места да бъдат над 21 милиона.

Данните не отразяват изцяло размера на щетите, които коронавирусната криза е нанесла на трудовия пазар и приходите. Много хора все още имат работа, но с намалени работни часове, а други работят с по-ниски възнаграждения.

При Голямата депресия от 2008-2009 година за период от две години бяха загубени 6,5 процента от работните места в САЩ, припомня АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7526  Осем месеца Осем месеца " пробация " получи мъж от Дриново, нарушил карантинните ограничения  ВМА изпрати свои хора за цялостна стерилизация на болничното заведение във Видин ВМА изпрати свои хора за цялостна стерилизация на болничното заведение във Видин  Нови 14 случая на COVID-19, 20 излекувани и 1 умрял в Северна Македония Нови 14 случая на COVID-19, 20 излекувани и 1 умрял в Северна Македония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР