10-годишен талант от Украйна започна тренировки на кортовете на Черно

...
10-годишен талант от Украйна започна тренировки на кортовете на Черно
Коментари Харесай

10-годишен тенисист от Украйна започна тренировки на кортовете на Черно море Елит

10-годишен гений от Украйна стартира тренировки на кортовете на Черно море Елит. Марк, дружно със фамилията си е във Варна за да избегне военните дейности в Украйна. Той тренира тенис от петгодишен и е картотекиран в украинската тенис федерация от Черноморец (Одеса). От през днешния ден младото момче стартира безусловно безвъзмездни тренировки на кортовете на Търговска колегия " Черно море Елит ", Варна. В " Черно море Елит " към този момент има и други запитвания от състезатели, които чакат да изоставен Украйна в околните дни, оповестява bgtennis.bg.

Скоро във Варна се чака да дойде и Вячислав Белински – европейски първенец за юноши до 18 годишна възраст. Той бе сътрудник на двойки на българина Пьотр Нестеров на шампионатите от Големия шлем през предходната година. Двамата завоюваха трето място по двойки на Ролан Гарос за юноши. През предходната седмица Белински игра за националния тим на Украйна за Купа „ Дейвис ".

Припомняме, че българската федерация по тенис стартира самодейност за подкрепяне на спортистите и техните фамилии по отношение на продължаващата война в Украйна. Всеки работен ден ще бъде възложен безвъзмезден достъп до кортовете на Националния тенис център за състезатели от украинската федерация.

Действия в поддръжка към този момент е предприе и втората ни ракета и член на УС на БФТенис Димитър Кузманов.

Лице за връзка с украинската федерация по тенис и отговорник за съгласуваност с клубовете в страната по тази самодейност e господин Илия Атанасов - шеф " Развитие " на БФТ ([email protected]).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР