Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписа днес две заповеди

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписа днес две заповеди
Коментари Харесай

Министърът подписа днес две заповеди за повишаване на месечните възнаграждения и парите за храна на различните категории служители в МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписа през днешния ден две заповеди за повишение на месечните хонорари и парите за храна на другите категории чиновници в Министерство на вътрешните работи.

Единият документ дефинира увеличение със 100 лв. на порциона за държавните чиновници по Закона за Министерство на вътрешните работи и за лицата, работещи по трудово правно отношение. Считано от 01.01.2024 година от 200 той нараства на 300 лв., оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

С друга заповед вътрешният министър дефинира нови размери на самостоятелните съществени месечни заплати на държавните чиновници по Закона за държавния чиновник. Те се усилват с съответна сума за съответното равнище на съществена месечна заплата.

Натрупаното от 1 януари т.г. нарастване на порциона и на месечните хонорари ще бъде изплатено със заплатите за месец май.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР