Дъжд и студено време - по нищо не изневерява месец

...
Дъжд и студено време - по нищо не изневерява месец
Коментари Харесай

Петър Янков: След 25 май ни чакат 30 градуса

Дъжд и студено време - по нищо не изневерява месец май на своите обичаи и още веднъж сме очевидци на температурни аномалии. За да сме готови, на помощ идва прогнозата на синоптиците.

" И през днешния ден ще има превалявания. Гръмотевици няма да има, защото температурите са ниски. Главно в Западна България и в крайните южни региони през днешния ден ще превалява. Постепенно през нощта преваляванията ще се изместят към североизточните региони, в Добруджа през нощта ще превалява.

От на следващия ден преваляванията за малко стартират да стопират, а температурите да се покачват сензитивно ", предвижда синоптикът Петър Янков.

За през днешния ден оптималната температура в София е към 13 градуса, в събота оптималната температура за столицата ще бъде 26, а в неделя - към 25 градуса. " В събота ще прегърмява в Югозападна България. Там има условия за слаби градушки. Температурата на морската вода по нашето Черноморие е към 15-16 градуса, в Беломорието - към 20 градуса. В неделя се чакат повече превалявания.

Към средата на юни водата ще доближава 18-20 градуса и ще става за плаж.

Бавно се покачва температурата на морската вода, защото доминират източни ветрове ", сподели синоптикът пред Bulgaria ON AIR. Според Янков идната седмица времето ще бъде доста динамично. От понеделник стартира по-продължителен валежен интервал. За цялата седмица се чакат 70-80 л/кв.м.

" От 22 до 24 май се чакат доста превалявания. Температурите ще бъдат сред 22-27 градуса, макар дъждовното време. На 24 май ще се намалят температурите и ще има интензивни превалявания без гръмотевици.

Най-много ще прегърмява на 22 и 23 май. Повечето превалявания ще бъдат съсредоточени в западните и в централните елементи на страната. От 25 до 28 май ще се покачат сензитивно температурите - ще бъдат сред 25-31 градуса ", добави синоптикът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР