10 години държавен имот без пари - такъв договор са

...
10 години държавен имот без пари - такъв договор са
Коментари Харесай

Имотите на партиите: Защо ГЕРБ не плащат наем, а други партии плащат за държавни терени

10 години държавен парцел без пари - подобен контракт са сключили от ГЕРБ този февруари. Това разгневи другите партии, които заплащат, макар че по закон и те имат право на същата полза, обобщава бТВ.

През юли 2019 година ръководещите понижиха дотацията на партиите на 1 лев. И одобриха, че те ще употребяват държавни парцели гратис. През декември дотацията още веднъж беше вдигната - на 8 лв..

Имотите обаче останаха безвъзмездни. Така вместо да дават 5 500 лв. на месец, от ГЕРБ употребяват централата си без пари- изцяло законно.

„ Ние имахме 10 годишен контракт и това събитие съответства с неговото приключване. Ние нямаше по какъв начин да го подновим при старите условия, тъй като към този момент има нова настояща нормативна уредба и съответства с февруари, когато изтичаше контракта “, съобщи административният секретар на Политическа партия ГЕРБ Цветомир Паунов.

bTV изиска информация от Областната администрация кои партии употребяват държавни парцели. Оказа се, че те са общо пет и всички, с изключение на ГЕРБ, заплащат за своите централи.

Българска социалистическа партия употребява 3 парцела за общо 8000 лева, измежду които централата на „ Позитано “ 20.

„ Абсурдно е и не би трябвало да има разлика сред партиите. Още повече за ръководещата партия е безусловно неприемливо. Каквито са разпоредбите за едните, такива и за всички останали. Когато получаваш дотация - би трябвало да плащаш наем “, посочи Антон Кутев от левицата.

От ВОЛЯ заплащат близо 3 000 лева за 2 етажа на ул. „ Раковски “ 134.

От НФСБ също употребяват държавен парцел - също два етажа на „ Раковски “ 134 за малко над 3 000 на месец.

Централата на Движение за права и свободи им коства 1109 лв.. За различен парцел в центъра заплащат още 580 лв.. Техният контракт е един от най-старите – подписан е през 1992 година и е неопределен.

Освен безплатните парцели, от ГЕРБ са създали и ремонт за държавна сметка посредством прихващане по остарелия си контракт. Сумата е 477 000 лева А през 2014 година Българска социалистическа партия са създали същото за сумата от 3272 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР