1. Роден в голямо семейство – има 6 братя и сестри.

...
1.	Роден в голямо семейство – има 6 братя и сестри.
Коментари Харесай

Интересни факти от живота на Томас Едисон

1. Роден в огромно семейство – има 6 братя и сестри.

2. Когато е ходил в учебно заведение, Едисон е бил считан от своите преподаватели за прекомерно заплеснат и не изключително мъдро момче. Налага се да го отпишат и да се учи в дома си след едвам три месеца в учебно заведение.

3. Въпреки не положителните мнения от учителите на Едисон, години по-късно той съумява да изобрети много неща и част от тях да патентова. Близо 1100 са изобретенията на Томас Едисон.

4. Изобретателят е имал проблем със слуха – чувал е много едва. Историите около пониженото му осезание са разнообразни, а самият Едисон споделя разнообразни случки на въпроса от кое място идва казусът.

5. Като дете той работи като продавач на разнообразни артикули във влаковете и открива, че този поминък несъмнено му се отдава. В по-късен стадий от живота си Томас Едисон има учредени 14 компании.

6. По времето, когато е работел като продавач във влаковете, Томас съумява да избави едно дете от бързо идващ трен. От признателност бащата на детето го научава по какъв начин да работи на телеграф и Едисон става свързочник.

7. В по-късен стадий той работи като свързочник в Асошиейтед прес, където обаче не съумява да остане задоволително дълго, тъй като го уволняват. Заради големия си интерес към опитите Томас не стопира да го прави, даже когато е на работа. Уволнен е, тъй като разлива сярна киселина, която доближава на долния етаж – до началника му.

8. Първото патентовано откритие на Томас Едисон е електронен регистратор на гласоподаване. Това се случва през 1869 г.

9. Всеизвестен бил фактът, че Томас Едисон в никакъв случай не признавал помощта на своите служащи и сътрудници, всички огромни триумфи и всички изобретения е приписвал единствено на себе си.

10. Първият му финансов триумф пристигнал от изобретенията се дължи на патента на мултиплексорния телеграфен уред през 1874г.

11. Макар, че постоянно му се приписва, Едисон не е този, който е измислил електрическата крушка.

12. Освен пристрастеността си към технологиите и изобретенията, той явно е обичал и птиците – имал е сбирка от над 5000 пернати.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР