1.5 млн. долара. Толкова струва най-скъпата бутилка уиски в света.

...
1.5 млн. долара. Толкова струва най-скъпата бутилка уиски в света.
Коментари Харесай

Разходка из Easter Elchies - дома на най-ексклузивното уиски в света

1.5 млн. $.

Толкова коства най-скъпата бутилка уиски в света.

Тя беше продадена в Лондон на аукцион на Christie’s през 2019 година

60-годишното шотландско уиски The Macallan 1926 е сложено в бъчвата за съзряване през 1926 година, когато е сбъднат и първият телефонен диалог сред Лондон и Ню Йорк. За задачата е употребена дъбова бъчва, а уискито е бутилирано през 1986 година

През 1824 година заработва и една от първите публично лицензирани дестилерии - The Macallan, ситуирана в имението Easter Elchies в Спейсайд, из която през днешния ден ще се отправим на виртуално странствуване.



Къщата Easter Elchies, която е духовният дом на The Macallan, е издигната през 1700 година Тя носи името на имението и споделя историята на марката през другите интервали.

През 2018 година заработва изцяло новата дестилерия на The Macallan – извънредно съоражение без аналог в алкохолната промишленост, с интегриран посетителски център и най-големия индустриален потенциал измежду всички дестилерии за сингъл малц уиски в Шотландия.



The Macallan употребява едни от най-малките по съдържимост казани в целия район, което разрешава по-добър контакт сред дестилата и медния съд, а резултатът е изящният и пречистен усет на уискито.

В дестилерията оперират 24 медни казана, а в предишното те са били изобразени на 10-паундовата банкнота в Шотландия.



Дестилерията употребява единствено дребна част от дестилата, който създава в своите казани – този с най-високо качество и най-отличителни вкусови характерности.

Бъчвите способстват за до 80% от усета и 100% от цвета на уискито, по тази причина The Macallan е дестилерията, която влага най-вече от цялата промишленост в набиране, разработване и поддръжка на своите бъчви от шери.

Всяко уиски от дестилерията има изцяло натурален цвят, добит от отлежаването в тях.



Виртуална 360-градусова дестилерия The Macallan ще имат опция да посетят гостите на Шумът на парите 2022.

На неповторимата дегустация на уиски, която ще се състои на следващия ден, 7 юни, в Sofia Event Center, директно преди панел Лични финанси, ще бъдат показани ексцентричните, само че извънредно доходоносни благоприятни условия за вложения в колекционерски напитки.

Пред публиката ще застане мениджърът Алкохолно портфолио в Coca-Cola HBC Bulgaria Милослав Хугасян, който ще опише по какъв начин вложението в редки издания шотландско уиски може да донесе доста повече изгоди на вложителите от вложенията в други типове капиталови артикули.

Шумът на парите 2022 ще се организира присъствено на 7 юни 2022 година в Sofia Event Center. На публиката уредниците от Profit.bg оферират пет дискусионни панела.

Повече информация и програмата ще откриете тук.

Билети ще намерите тук. Местата са лимитирани, тъй че побързайте да осигурите наличието си на едно от най-големите стопански събития в страната.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР