Технологии И Наука


Космическият апарат представлява сюрреалистична стоманена конструкция с височина 50 метра,

Космическият апарат представлява сюрреалистична стоманена конструкция с височина 50 метра, ...

... очакваме реални полети на Spaceship в открития космос. Това, според Мъск, вероятно ще се случи, едва когато прототипите Mark 4 и Mark 5 бъдат готови някъде през пролетта на следващата година. Милиардерът твърди, че основното забавяне може да дойде заради скоростта, с която SpaceX успява да произвежда космическите двигатели Raptor.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване ВизиткаСтивън Гарднър е директор

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване ВизиткаСтивън Гарднър е директор ...

... пътуване.Коя бизнес книга бихте препоръчали?- Чета много книги, но рядко ги довършвам, защото често се оказва, че научавам повече от работата си, отколкото от тях. През последните две години има две книги, които са ме впечатлили най-много: Talent is Overrated на Джофри Колвин и The Everything Store на Джеф Безос.


"Интернетът на нещата" (Internet of Things, IoT) и "умните градове" ...

... да обедини всички свои IoT услуги в единна платформа VIVA Smart. Чрез нея телекомът вече разработва и предлага различни услуги като интелигентно видеонаблюдение, управление на трафика и паркиране, умно сметосъбиране и мониторинг на качеството на въздуха. Така че "умният град" е може би една идея по-близо, отколкото си давате сметка.ДанниВ помощ на правителствата OpenGov е създадена от съоснователя на

ДанниВ помощ на правителствата OpenGov е създадена от съоснователя на ...

... с връстници", казва създателят на компанията Рейчъл Керъл пред TechCrunch. Типичните клиенти на Koru Kids са работещи родителите с деца на 4- до 10-годишна възраст. Плюсът на компанията пред различните й конкуренти е, че предлага различни по вид услуги. Моделът на Koru Kids е да получава комисиона на всеки час.


Илюстрация Увеличаване Автор: Shutterstock Смаляване Темата накратко ЕС предлага създаването

Илюстрация Увеличаване Автор: Shutterstock Смаляване Темата накратко ЕС предлага създаването ...

... които да участват по-активно в технологичната индустрия. Какъвто и да е отговорът, остава въпросът дали тази цел може да бъде постигната чрез държавен, а не частен капитал. Защото към този момент трябва към вечното клише "парите са си пари" да добавим, че в европейския случай и регулациите са си регулации.


КонфренциятаКак се случва дигиталната трансформация на производството в региона и

КонфренциятаКак се случва дигиталната трансформация на производството в региона и ...

... и предоставяне на отговори.Нужно е и друго: цялото говорене за изкуствен интелект, блокчейн, ефективна логистика и други модерни думи да премине към действие. Това до голяма степен се случва, но далеч от погледите на широката публика. И може би е време завесата малко по малко да започне да се вдига.Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Технологичните публични предлагания на акции

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Технологичните публични предлагания на акции ...

... и още един ореол – регулаторните тенденции по света са технологичните компании вече да не се разглеждат като спасителите на икономиката и предвестниците на бъдещето, а като бизнеси, които често се изхранват предимно с личните данни на потребители. А загубата на този ореол никога не остава извън полезрението на Уолстрийт.


[Shutterstock] Бекъп на гигантитеСъздаването на резервни бази данни (или по-популярното

[Shutterstock] Бекъп на гигантитеСъздаването на резервни бази данни (или по-популярното ...

... играчи във формирането на китайската интернет култура. Рундът е воден от Beijing Kuaishou и Baidu, а в него влизат и вече съществуващите инвеститори Tencent и CapitalToday. Набирането на средства може да сочи и към последващо листване на борсата от страна на Zhihu, която наскоро нае финансов директор и започна преструктуриране.


Смарт часовниците преживяха немалко върхове и спадове през последните години.

Смарт часовниците преживяха немалко върхове и спадове през последните години. ...

... BluetoothЦена: 380 лв.Withings се наложи като производител на хибридните умни часовници. Без нуждата от голям дисплей, аналоговият циферблат е изключително пестелив, което удължава живота на батерията до 25 дни. Освен красивия дизайн Steel HR Sport предлага всякакви фитнес функционалности, има мониторинг на съня и сензор за отчитане на сърдечния ритъм.


© Цветелина Белутова [Капитал] ПрофилКристофър Линч е американски сериен предприемач, който

© Цветелина Белутова [Капитал] ПрофилКристофър Линч е американски сериен предприемач, който ...

... и не я възприемам като работа, което е от ключово значение.За какво използвате телефона си най-често?- Както можете да видите, да замерям хора с него (телефонът е със счупено стъкло – бел. ред.). Шегувам се, но го изпускам постоянно. Повече пиша, отколкото говоря. Също така слушам много музика на него.


Матю Коб по време на пролетното издание на конференцията Ratio

Матю Коб по време на пролетното издание на конференцията Ratio ...

... Истината е, че хората не знаят достатъчно за живота около тях. Другата истина е, че няма доказателство за съществуване на извънземен живот. Не казвам, че няма, но със сигурност няма доказателства, че има. Кой знае, може би утре това ще се промени и ще получим някое съобщение.Интервюто взе Йоан Запрянов.Работата върху нов начин за засичане на следи от ДНК

Работата върху нов начин за засичане на следи от ДНК ...

... телефони и лаптопи до електрически коли.Награда на публиката и награда за цялостен принос: Пионерът в молекулярната генетика Маргарита Салас Фалгерас (Испания), чиято работа позволява по-бърз, прост и сигурен начин за засичане на следи от ДНК, достатъчно големи за изследване. Нейните патенти се използват в онкология, криминалистика, археология и други направления.


© Shutterstock Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Близо половин година технологичният

© Shutterstock Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Близо половин година технологичният ...

... по-децентрализирана сама по себе си", пише той.Отпорът срещу Facebook не е изцяло неочакван. В крайна сметка компанията се опитва да промени изцяло, за отрицателно време, най-старата индустрия в света. Когато целта ти е толкова амбициозна, може би "една година до излитане" не е най-реалистичният срок, който можеш да си поставиш.


Ремиксирай ми кодаДори да е най-бумтящата индустрия в световен мащаб,

Ремиксирай ми кодаДори да е най-бумтящата индустрия в световен мащаб, ...

... иначе казано – пореден еднорог във финтех индустрията. Изпълнителният директор на компанията Мат Опенхаймър коментира в интервю, че парите ще бъдат използвани за все повече и по-бързи парични преводи сред развиващите се пазари, но и за нови възможности по отношение на финансови услуги за мигранти – основните клиенти на стартъпа.


Вече засегнахме темата за предизвикателствата пред мобилните оператори в България

Вече засегнахме темата за предизвикателствата пред мобилните оператори в България ...

... надграждане и изграждане на базови станции, ключовият честотен ресурс в обхвата на 700 и 800 MHz, необходим за изграждането на 5G мрежа с широко покритие, продължава да не е свободен. Дори сега той е резервиран за нуждите на сигурността и отбраната, които в някакъв бъдещ момент трябва да го освободят.


ДоставкиЕ-търговия на аутсорсинг Cubyn е парижки стартъп, който дава възможност

ДоставкиЕ-търговия на аутсорсинг Cubyn е парижки стартъп, който дава възможност ...

... кредити за 7 млрд. долара на 185 000 бизнеси. Само през тази година тя ще подпомогне дребния бизнес с между 2.4 и 3 млрд. долара. Тя си партнира и с банки, като подпомага собствените им продукти за МСП, както работи и с е-гиганта Alibaba за заеми към бизнес партньорите му.На 17 април тази година телеком операторът Swisscom обяви, че

На 17 април тази година телеком операторът Swisscom обяви, че ...

... голяма степен ще бъдат задушени.Ето защо доставчиците на услуги вярват, че е необходима промяна във философията, за да може търговете за разпределяне на честоти да не се използват като средство за еднократно генериране на приходи, а като инструмент за стимулиране на икономиката в дългосрочен план.Още по темата четете следващата седмица.


Настоящият европейски шампион - SuperMUC-NG, се намира в Leibniz Rechenzentrum

Настоящият европейски шампион - SuperMUC-NG, се намира в Leibniz Rechenzentrum ...

... се предвижда изграждането на нова сграда, в която той да се помещава. Премиерът Бойко Борисов пък каза, че тя ще струва около 30 млн. лв., които ще дойдат от бюджета. Така поне в следващите няколко месеца, фокусът ще бъде отнесен към строителството, не към науката. Което е жалко, но неизбежно.


Новият суперкомпютър, който ще се намира в София, ще струва

Новият суперкомпютър, който ще се намира в София, ще струва ...

... до следене на климатичните промени, по-точни прогнози за земетресения, а в България суперкомпютрите се ползват и за следене на чистотата на въздуха. В последните години изчислителната им сила расте експоненциално, както и инвестициите в тях от страна на най-големите икономики, които се борят за надмощие в най-високия клас изчислителни технологии.


Инвестирането е играМалко традиционни сектори са се променили толкова по

Инвестирането е играМалко традиционни сектори са се променили толкова по ...

... на здравеопазването, като търси решение на настоящата глобална криза, в която има липса на милиони професионалисти в здравния сектор. Това е и една от причините Felicis да инвестира в Osmosis – компанията се позовава на статистика, според която ще има недостиг от 35 млн. професионалисти в здравеопазването до 2030 г.


Имоти Без брокери в Индия Посредниците са тежест навсякъде, но

Имоти Без брокери в Индия Посредниците са тежест навсякъде, но ...

... "преоткриват застраховането". Стартъпът, който е базиран в Хайделберг, използва изкуствен интелект, за да помага на потребителите да открият най-точния продукт за нуждите си. Клиентите могат да разглеждат, купуват и управляват полиците си през смартфона. Исковете също се извършват по дигитален път през приложението на Getsafe и с помощта на чатбот.© Цветелина Белутова Част от темата На ръба на утрешния ден

© Цветелина Белутова Част от темата На ръба на утрешния ден ...

... интелект, и от роботиката, защото те поемат работата, която хората не харесват, защото е опасна. Роботите трябва да вършат такива неща, а не хората. Никой не иска да работи на поточна линия и да завърта болтове по цял ден. Трябва да намерим по-добри работни места за хората.Интервюто взе Йоан Запрянов


© Цветелина Белутова Част от темата На ръба на утрешния ден

© Цветелина Белутова Част от темата На ръба на утрешния ден ...

... извън прогнозирането само на цени на самолети, и искаме да навлезем в хотелиерската индустрия, както и в други продуктови линии. И, най-общо казано, се опитваме да сме по-добри в това, което вече правим, защото имаме много дълъг списък с неща, които смятаме, че не са достатъчно добри.Интервюто взе Йоан Запрянов


© Надежда Чипева Част от темата На ръба на утрешния ден

© Надежда Чипева Част от темата На ръба на утрешния ден ...

... огромна пропаст. Според мен отговорът е в инвестиции в различни общности и моят призив към предприемачите е да работят върху проблемите на обществото. Именно с това помагаме на много компании – да артикулират какво искат да променят, така че този разрив да бъде стеснен, а не разширен.Интервюто взе Йоан Запрянов


© Цветелина Белутова Днешният технологичен свят има няколко модерни фрази и

© Цветелина Белутова Днешният технологичен свят има няколко модерни фрази и ...

... от тях, който да разкажат визията си за утрешния ден. Интервютата с тях може да четете тук:Джеф Хофман: Свързаният свят е по-добър святМая Вуйнович: Технологиите не решават сами проблеми, нужни са хораЙост Уеркърк: Изкуственият интелект вече е тукЕлина Желева: Дизайн мисленето позволява на екипите в компаниите да се представят по-добре


[Shutterstock] Обичайните заподозрени

[Shutterstock] Обичайните заподозрени" за лошото качество на въздуха обикновено са ...

... и дори централата на МВР в София. "Последното е нещо, с което разполагат може би само 3 или 4 общини в цяла България", разяснява Стоянов. През последния месец също така в града са открити три нови публични wi-fi мрежи с голямо покритие благодарение на финансиране, осигурено по линия от ЕС.[Shutterstcok] Какво е общото между General Motors, IBM, Google, JPMorgan,

[Shutterstcok] Какво е общото между General Motors, IBM, Google, JPMorgan, ...

... пиковия си момент. Или всъщност – именно заради това.Блокчейн технологиите, бъдещето на парите и децентрализирането на технологичните процеси ще бъдат една от основните теми по време на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center.


Ребека Лийб е стратегически съветник, говорител, автор и колумнист, както

Ребека Лийб е стратегически съветник, говорител, автор и колумнист, както ...

... издание на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center.Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Адео Реси е сериен предприемач от Силициевата долина. През 2009

Адео Реси е сериен предприемач от Силициевата долина. През 2009 ...

... които четири са били впоследствие придобити.Реси ще бъде един от лекторите на тазгодишното издание на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center.Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


© BRENDAN MCDERMID Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на

© BRENDAN MCDERMID Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на ...

... е далеч от историческите си върхове и забавя осезаемо темповете си на растеж – за първото тримесечие е отбелязала приходи от 4.5 млрд. долара при ръст 22%. Само година по-рано растежът е бил 40%, което очаквано е притеснение за инвеститорите, които залагат на технологичните компании именно заради бързото им развитие.


КомуникацияЧат навсякъдеБроят на чат клиентите постоянно расте – но скоро

КомуникацияЧат навсякъдеБроят на чат клиентите постоянно расте – но скоро ...

... суша. Стартъпът оперира в Га н да, Уганда и Кения, но с новото финансиране ще се насочи към нови пазари, сред които Индия, Мексико, Бразилия и Индонезия. За момента фирмата има общо 30 хил. клиенти в Африка, повечето от които са дребни фермери с между 10 и 20 акра земя.


© Надежда Чипева Центровете за съхранение на данни са по същество

© Надежда Чипева Центровете за съхранение на данни са по същество ...

... такива."За нас е трудно да прогнозираме, защото растем както органично, така и неорганично през придобивки", казва Мейърс. Плановете на фирмата включват добавяне на още пазари като Индия и Южна Америка. "Не можем да прогнозираме точно колко нови центъра ще отворим. Знаем само, че няма да спираме да растем", завършва Мейърс.


[Shutterstock] Йост Уеркърк е един от съоснователите на платформата Hopper,

[Shutterstock] Йост Уеркърк е един от съоснователите на платформата Hopper, ...

... потискаща. В Hopper със сигурност искаме да бъдем сила на доброто, да позволим на технологията да направи живота на хората по-лесен и по-добър, като позволим пътувания за добре информирани потребители. За нас технологията е възможност да подобрим живота си.Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


© Надежда Чипева Компаниите за недвижимо имущество не са от тези,

© Надежда Чипева Компаниите за недвижимо имущество не са от тези, ...

... водещи експерти на свободна практика в градовете, в които оперира."Бъдещето на работното място и споделените пространства ще бъде една от темите на тазгодишното издание на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете NEVEQ и LAUNCHub. Повече за програмата и лекторите на DigitalK 2019 можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


ЗдравеопазванеПоръчай си доктор Базираният в Лондон и Берлин стартъп Medbelle

ЗдравеопазванеПоръчай си доктор Базираният в Лондон и Берлин стартъп Medbelle ...

... записвания за над 6 млрд. долара. Shedul работи на B2C и B2B модел - от една страна, потребителите могат да запазват часове през приложение и сайт, а от друга - салоните получават достъп до клиенти и платформа за управление на бизнеса си. Компанията печели, като получава комисиона на всяко резервиране.


© Капитал Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook

© Капитал Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook ...

... на хората или рекламодателите, но и как може да бъде използван за лоши цели – съответно се опитваме да минимализираме възможните щети. Трудното е да комбинираш позитивна нагласа с реалистична нагласа. Не искаме да попадаме в ситуация, в която системата ни да бъде използвана по лош начин.Интервюто взе Йоан Запрянов


[Shutterstock] Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook

[Shutterstock] Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook ...

... нашия профил, включително и такива, които вероятно не харесваме, но са ни накарали да реагираме или да коментираме дадена публикация. Съответно тези интереси могат да бъдат премахнати, за да не се получава насочена реклама, базирана на тях. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Темата накратко Алгоритмите на Facebook са

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Темата накратко Алгоритмите на Facebook са ...

... възможност за нова проба. Това не е точно апокалиптичната война между хора и машини, за която научнофантастичните книги и филми ни предупреждават от времето на Айзък Азимов, но антиутопични аналогии не липсват. Проверете, алгоритмите вероятно са преценили коя точно е подходяща за вас и са я пуснали в балона ви.


Още по темата

Още по темата "Виваком" ще предлага на общини платформа за ...

... системи за видеонаблюдение, инсталирани и управлявани от Vivacom, са 30. Платформата Viva Smart е усилие в посока обединение на постигнатото от всяка община в сферата на IoT технологиите до днес и е предпоставка за по-лесна реализация на следващите инициативи в посока умен град, умно образование, управление и съхранение на данни.


Битката на Виктория беше да се справя с малки и

Битката на Виктория беше да се справя с малки и ...

... признал за нанесените удари върху Виктория, но не и за изнасилването. „Времето лекува, но дали ще се излекуваме по-бързо или по-бавно, може би зависи от добрите дела, които ще направим през това време”, изтъкна бившият съпруг на Виктория Маринова. Той се зарече, че ще продължи всяко едно от нейните дела.


[Shutterstock] Още по темата Принтирано небето, принтирано морето 3D отпечатани

[Shutterstock] Още по темата Принтирано небето, принтирано морето 3D отпечатани ...

... сме изложени на подобно замърсяване постоянно - от емисиите на дизеловите коли например. Проблемът е, че процесът не е регулиран и хората не са му обърнали достатъчно внимание до момента", обяснява Уебър. Според него за момента най-добрата практика, която може да се въведе съвсем лесно, е добро проветрение при принтиране.


Снежана Янева, Любомир Бабуров и Петко Желязов са част от

Снежана Янева, Любомир Бабуров и Петко Желязов са част от ...

... първоначалната си задача да вкарат популярната наука сред културната програма в България. Желязов обаче е умерено оптимистичен и отбелязва, че сред масовото общество и медии в страната доминира псевдонауката. За Бабуров обаче време за песимизъм няма: екипът вече работи по следващите две конференции, които ще се проведат през 2019 г.


© Цветелина Белутова Още по темата Плащанията с карта остават в

© Цветелина Белутова Още по темата Плащанията с карта остават в ...

... за да намерите нов път. Всичко се свежда до намеренията. Каква е целта ви? Целта не е самото нарушение на правилата, а разбиване на пречки, които те спират да създадеш нещо голямо. Въпрос на перспектива е. Това кара обществото да върви напред, това поражда прогрес и това прави иновацията възможна.


[Shutterstock] Още по темата Internet of Things #1: Добре дошли

[Shutterstock] Още по темата Internet of Things #1: Добре дошли ...

... сектор, колкото и невидим да остава той за крайния потребител, ни най-малко не изглежда скучно и предсказуемо.В специалната поредица на "Капитал" и VIVACOM предстои да разгледаме по-конкретни примери за вече работещи решения за умен град като дигитализираните училища в Стара Загора, интелигентното паркиране в Бургас, видеонаблюдението във Враца и други.


© Цветелина Белутова Клас:Среден към високПлюсове:+ Заедно с добавения модул батерия

© Цветелина Белутова Клас:Среден към високПлюсове:+ Заедно с добавения модул батерия ...

... телефона си в станция за забавление. При представянето на концепцията от Motorola обещаха, че модулите ще са съвместими поне за 3 поколения напред, като Z3 Play е третото. Ранните индикации обаче са, че фирмата ще продължи да произвежда нови модули, които да са съвместими и с по-старите телефони в бъдеще.


Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси нямаше отговор на всички

Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси нямаше отговор на всички ...

... близо 25% от пазарната си капитализация, същото се случи и с Twitter. Причината: въпреки нарастващите приходи и третото поредно тримесечие на печалба очакванията на компанията за бъдещето са по-нисък растеж. А и още преди акциите на компанията да се възстановят напълно, дойде втори удар - изслушването в Конгреса (виж графиката).


Въпреки отсъствието на някои големи компании, на IFA все пак

Въпреки отсъствието на някои големи компании, на IFA все пак ...

... не са известни.Американската Motorola, собственост на китайската Lenovo, представи нов смартфон - Motorola One, която ще бъде с операционна система Android One и обещава тригодишни ъпдейти за сигурност. Самата Lenovo под собствения си бранд представи няколко нови лаптопа, сред които и Lenovo Yoga Book C9300, който разполага с E-Ink клавиатура.


Прочети ми тази статия, GoogleGoogle търси все по-иновативни начини да

Прочети ми тази статия, GoogleGoogle търси все по-иновативни начини да ...

... да спират платените послания за своите зрители, ако пожелаят. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 17 авг 2018 Дигитални модели Кои са дигиталните иновации от последната седмица 20 юли 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 8 юни 2018


Добавена реалностИновативна навигация Британският стартъп Blippar, специализиран в разработването на

Добавена реалностИновативна навигация Британският стартъп Blippar, специализиран в разработването на ...

... предвидени. Още по темата Бавното бъдеще на дигиталния портфейл Плащането без кеш и без карта вече е възможно. Но на каква цена? 10 авг 2018 Дигитални модели Кои са дигиталните иновации от последната седмица 20 юли 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 8 юни 2018


ПлатформаТърся си строителиВсяка компания, която иска да разшири бизнеса си

ПлатформаТърся си строителиВсяка компания, която иска да разшири бизнеса си ...

... Dropbox, разбраха това отдавна", казва Кокбърн пред TechCrunch. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 8 юни 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 4 май 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 20 апр 2018


© Honor Още по темата Мечтата на фотографа Huawei P20 Pro

© Honor Още по темата Мечтата на фотографа Huawei P20 Pro ...

... едно от най-добрите решения на пазара за хора, които искат да имат телефон с водещи показатели и камера, без да плащат прекалено много. Цената на Honor 10 с 64 GB памет е 900 лв., а със 128 GB – 1000 лв. Смартфонът все още не се предлага от мобилните оператори.


[Shutterstock] Още по темата

[Shutterstock] Още по темата "Мобиле сапиенс": Светът в моя джоб ...

... стълбове за осветление.- Умно паркиране, което може да засече свободните паркоместа и дава възможност за запазване онлайн, както и автоматично определя най-краткия маршрут до мястото. То позволява и безкасово плащане.Неотдавна А1 интегрира и умна система за видеонаблюдение в Перник, която разчита регистрационни номера на автомобили, охранява и алармира при нередности.


Още по темата

Още по темата "Мобиле Сапиенс": Ние сме мрежата Скоростното развитие ...

... част от услугите. И са с включени устройства - хъб, смарт крушки и контакти, сензори и аларми. Може да се добави и Premium Gateway с батерия и 3GB мобилен интернет, които работят дори при прекъсване на електроснабдяването в жилището.Статията е част от съвместния проект на "Капитал" и А1 "Мобиле сапиенс"


© Цветелина Белутова Още по темата IBM създаде най-мощния суперкомпютър в

© Цветелина Белутова Още по темата IBM създаде най-мощния суперкомпютър в ...

... Nestum до няколко години. БАН също трябва скоро да се сдобие с нов суперкомпютър, като от академията биха искали той също да бъде от TOP 500. Директорът на ИИКТ-БАН Светозар Маргенов се надява това да стане след около три години и работата му да се застъпи с тази на "Авитохол".


[Shutterstock] Още по темата

[Shutterstock] Още по темата "Мобиле Сапиенс": Ние сме мрежата Скоростното ...

... услуги – свързани коли, медицина от дистанция и много други приложения. Нашата амбиция е телекомът да не е само средството и средата, а ние да предлагаме всякакви други услуги върху тази инфраструктура."Тодор Ташев, главен технически директор на "А1 България"Статията е част от съвместния проект на "Капитал" и А1 "Мобиле сапиенс"


Още по темата

Още по темата "Мобиле Сапиенс": Ние сме мрежата Скоростното развитие ...

... планира и собствена кредитна карта и други финансови услуги. Кога ще се предлагат: от август.А1 ще предлага и смартфони под собствената си марка, произведени специално според изискванията на телекома. Те ще включват линия от три модела, които да отговарят на различните очаквания на потребителите. Кога ще се предлага: от юли.


Още по темата Мобиле сапиенс: Как непрекъснатата свързаност промени човечеството

Още по темата Мобиле сапиенс: Как непрекъснатата свързаност промени човечеството ...

... следи. Ще търсим лукса на офлайн съществуването. А за онлайн живота си ще разчитаме на сигурен партньор, с който ще сме свързани, който ще ни свързва и който ще прави въпросите на утрешния ден още по-неусетно лесни за задаване.Статията е част от общия проект на "Капитал" и А1 "Мобиле сапиенс"


ХранаДонеси ми рецептаMarley Spoon, стартъпът за доставки на продукти и

ХранаДонеси ми рецептаMarley Spoon, стартъпът за доставки на продукти и ...

... през което се вижда къде има тротинетка и колко е заредена. Цената е около 1 долар плюс 15 цента на минута. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 4 май 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 13 апр 2018


Марсоходът Curiosity се намира на Марс от 2012 г. насам

Марсоходът Curiosity се намира на Марс от 2012 г. насам ...

... молекули в кратера Геъл. "Това, което сме открили в скалите, добавя още към възможността за живот на Марс. Събраните материали показват, че някога Марс може да е имала живот", коментира още Айгенброуд. "Всичко, което е било нужно за живот, е било там. Но това не означава, че е имало живот."


12 12 Още по темата DigitalK 2018: Най-добрият маркетинг не

12 12 Още по темата DigitalK 2018: Най-добрият маркетинг не ...

... пуснем услугата ни Scoober за доставка със скутери. Живеем във вълнуващо време: след време всичко ше е дигиатално и в интернет, не бъркайте, че в момента е. Не знаем какъв точно ще е следващият голям тренд - може да е глас," смята основателят на Takeaway.com Ийтсе Хрун Фотограф: Надежда Чипева


Още по темата Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Още по темата Какво друго по света: няколко любопитни идеи ...

... и летища до пустини и ледници.Но ако някой от частните изследователи на Космоса, които напоследък са все по-активни, реши да стигне до Червената планета, поне ще има какво да вземе със себе си. Ако не друго, това ще е първата нова земя, чието колонизиране ще започне с маслини и босилек.


© Цветелина Белутова Още по темата Стартиращи компании могат да се

© Цветелина Белутова Още по темата Стартиращи компании могат да се ...

... и поддържан", смята Тенко Николов, изпълнителният директор и управляващ партньор на SiteGround – компания за хостинг и изработване на софтуер. Основана през 2004 г. в България, в момента SiteGround е една от най-бързо развиващите се IT компании в страната с офиси в София, Пловдив и Стара Загора. Фотограф: Цветана Балабанова


© Цветелина Белутова Още по темата Лекторите на DigitalK 2018: Тенко

© Цветелина Белутова Още по темата Лекторите на DigitalK 2018: Тенко ...

... в края на втория ден от събитието.В предишното издание на конкурса на DigitalK кандидатстваха над 200 предприемачи от цял свят. На финала журито избра българската стартираща компания ClaimCompass, която е специализирана в предоставянето на правна помощ за обезщетения при закъснели и отменени полети или отказан достъп до борда на самолетите.


© Jim Bourg Още по темата Бизнесът с използване на зловреден

© Jim Bourg Още по темата Бизнесът с използване на зловреден ...

... зловредния код. При рестартиране на рутера допълнителните приставки изчезват и остава само основният код, който е програмиран да търси определени снимки в платформата Photobucket. Тези снимки обаче са били изтрити и затова кодът се насочва към първоначалната контролна точка. Така ФБР успяла да достигне до сървъра и да го обезвреди.


Действията на Китай възпрепятстват допълнително развитието на чужд бизнес на

Действията на Китай възпрепятстват допълнително развитието на чужд бизнес на ...

... законите на Световната търговска организация, засягащи обмена на данни, са отпреди създаването на интернет и не са били цялостно изпробвани чрез съдебен процес. Във всеки случай професор Арънсън споделя, че данните традиционно са били адресирани в търговски споразумения като въпрос, касаещ онлайн търговията, но въпросът според нея е далеч по-мащабен.


Една от тръбите, изработени за проекта

Една от тръбите, изработени за проекта "Пречистване океана" [theoceancleanup.com] Още ...

... предизвикателството, а справянето с причините за замърсяването е отговорност в глобален мащаб.Планът на Боян Слат е амбициозен, но той смята, че в някои случаи е грешка да се започва с по-скромни решения и постепенно да се увеличава обхватът им. В ситуацията с океанската пластмаса мащабните решения са ключови, казва Слат.


© Капитал Още по темата Amazon разширява позициите си на пазара

© Капитал Още по темата Amazon разширява позициите си на пазара ...

... на пазара. Google Home Mini 49 долараGoogle пусна по-малкия си и евтин високоговорител Home Mini с идеята да се противопостави на малкия Amazon Echo Dot. И макар да няма същата функционалност като асистента Alexa по отношение на поддържаните уреди и опции, просто като умен асистент продуктът на Google е по-завършен.


© Капитал Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin

© Капитал Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin ...

... Владимир Путин, монетата с чийто лик има пазарна капитализация от цели 3.12 млн. долара. Самият Путин едва ли е голям фен на монетата си, предвид желанието му да наложи крипторублата на пазара на дигитални валути. Легендата на криптоборсите пък разказва, че с путинкойн можеш да си купиш "Новичок" с отстъпка.


Според проф. Джон МакГийхан от Университета в Портсмут ензимът PETase

Според проф. Джон МакГийхан от Университета в Портсмут ензимът PETase ...

... нови и нови количества петрол.По всяка вероятност новият ензим все още се намира на няколко години разстояние от масовото му прилагане в индустрията. Учените ще трябва да го модифицират още, така че да заработи по-бързо, да стане икономически ефективен и да се превърне в неделима част от процеса по рециклиране.


Още по темата Когато господин Зукърбърг отиде във Вашингтон Рекламодателите

Още по темата Когато господин Зукърбърг отиде във Вашингтон Рекламодателите ...

... Google. Това прави правилата твърде абстрактни, а детайлите за отделните бизнес сфери все още не са изяснени. Което пък поставя риск GDPR да остане "врата в полето", която позволява на по-големите компании да прилагат регламента формално, вървейки по ръба на правилата. А тази практика им е добре позната и сега.