Стихии


Руската република Якутия е в мразовитата хватка на екстремно ниски

Руската република Якутия е в мразовитата хватка на екстремно ниски ...

... могат родителите да ходят на работа. Службите за извънредни ситуации са поставени в най-висока тревога. Студът явно не попречи на местните жители в град Якутск да проведат традиционен фестивал на изкуствата. Много художници излязоха да творят на открито. Според тях, метеорологичните условия помагат по-добре да се предадат светлината и въздуха.


Лошото време над България, предречено от синоптици, вече е факт.

Лошото време над България, предречено от синоптици, вече е факт. ...

... „Очакваме положението да е най-тежко в Габровския и Сливенския Балкан. Сериозно ще е положението в Прохода на Републиката. Ще се следи за техническата изправност на автомобилите. Ако се наложи, ще се ограничава движението.“Снеговалежите ще спрат в сряда, но в четвъртък се очаква понижение на температурите, което увеличава опасността.     


В 12:48 ч. е регистрирано слабо земетресение с епицентър в близост

В 12:48 ч. е регистрирано слабо земетресение с епицентър в близост ...

... В 12:48 ч. е регистрирано слабо земетресение с епицентър в близост до Сърница. По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ на БАН трусът е бил с магнитуд 2.3 и дълбочина 10.0 км. Земетресение с магнитуд 4, 4 удари испанската провинция Гранада, пострадал

Земетресение с магнитуд 4, 4 удари испанската провинция Гранада, пострадал ...

... щети са нанесени и на други къщи в района.  Към службата за извънредна помощ във връзка със земетресението са се обърнали 75 души. Това е втората трагедия, която застигна Испания в рамките на седмица.  Преди дни след взрив на газ в Мадрид загинаха четирима души, сред които и българин. Превод БЛИЦ


Земетресение е регистрирано в района на Самоков. Това сочи справка на

Земетресение е регистрирано в района на Самоков. Това сочи справка на ...

... е регистрирано в района на Самоков. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН), пише „”.  Земетресението е регистрирано в 16.45 ч. днес. По първоначални данни то е било с магнитуд 2 по Рихтер, на 11 километра дълбочина.   


Силният вятър нанесе сериозни щети във Враца. Той събори изолацията

Силният вятър нанесе сериозни щети във Враца. Той събори изолацията ...

... създаде допълнителна опасност за хората, които живеят наоколо. Вятърът разкъса и ламаринено ограждение на строителен обект, който е в непосредствена близост до оживена улица, събори улуци, скърши клони. В отделни периоди на денонощието поривите достигаха до 70 километра в час. Очаква се през следващото денонощие поривите да бъдат и по-силни.Под минус 30 градуса паднаха температурите в Източна Турция, където

Под минус 30 градуса паднаха температурите в Източна Турция, където ...

... 30 градуса превзел и окръзите Ерзурум, Муш, Ардахан, предаде БТА.Мразовитото време е настъпило след спирането на неколкодневните снеговалежи в района. НТВ публикува кадри на замръзнали реки, гигантски ледени висулки по покривите на сградите и на хора със заскрежени вежди и мигли.                  


Силно земетресение удари остров Крит. Трусът е бил с магнитуд

Силно земетресение удари остров Крит. Трусът е бил с магнитуд ...

... а той го е усетил, докато е бил в леглото.     Гърция се намира в една от най-активните сеизмични зони в света и земетресенията са често срещани, но смъртните случаи и големите щети са рядкост. Припомняме, че вчера друго силно земетресение разлюля острова. В Кипър живеят и много българи.


Наводнения и транспортен хаос предизвика бурята „Кристоф”, която удари Великобритания.

Наводнения и транспортен хаос предизвика бурята „Кристоф”, която удари Великобритания. ...

... места пътищата са затворени.В Уелс спешните служби са работили през цялата нощ, за да предотвратят евентуално наводнение на индустриална сграда, в която се извършва решаваща част от производството на ваксината на AstraZeneka.                                    


Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер е регистрирано в

Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер е регистрирано в ...

... района живеят и много българи. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, въз основа на предварителните сеизмични данни, земетресението не би трябвало да е причинило значителни щети, освен предмети, падащи от рафтове, счупени прозорци и др.Земетресението, усетено в цялата островна държава, забави гласуването на кипърския парламент за бюджета на страната.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Японското правителство ще предостави спешна финансова помощ на северните райони

Японското правителство ще предостави спешна финансова помощ на северните райони ...

... Мияги станаха поредица от пътнотранспортни произшествия с участието на най-малко 134 автомобила; един човек загина, а около десетина са пострадали, съобщиха властите. Когато снегът завалял, заради намалената видимост контролните органи ограничили скоростта в дългия около километър участък до 50 км/ч, но това се оказало недостатъчно, за да се избегнат злополуки.Много силното земетресение е предизвикало паника сред жителите на аржентинската

Много силното земетресение е предизвикало паника сред жителите на аржентинската ...

... е задействало алармите на автомобилите, предмети са падали в домовете, хората са избягали по улиците. Земетресението е усетено не само в провинция Сан Хуан, но и в съседните региони. И дори в Буенос Айрес, който е на хиляда километра от епицентъра. Засега няма информация за пострадали.Превод и редакция: БЛИЦ  


Проливните дъждове в Кюстендилско образуваха подвижно сметище по река Струма

Проливните дъждове в Кюстендилско образуваха подвижно сметище по река Струма ...

... 2018 г. до настоящият момент, както и да я изясни къде би трябвало да се извозва сметта на територията на общината. Срокът на проверката е 30 дни.Това е поредното плаващо сметища в страната, което се появи след проливните дъждове. Прокуратурата вече проверява , заради което .ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Три земетресения са регистрирани в района на Шуменско в събота

Три земетресения са регистрирани в района на Шуменско в събота ...

... да е като вятър духна и страшно", "Помислих че нещо падна от горния етаж", коментират граждани.  "Усети се доста силно, все едно някой хвърли бомба , първоначално се чу звук сякаш духа адски силен вятър и след това последва доста силно разлюляване".  Трусът е продължил 1-2 секунди. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Температура от минус 22 градуса е била измерена в турския

Температура от минус 22 градуса е била измерена в турския ...

... последните дни в страната има постоянни валежи.В Истанбул падна и сняг. Подсигурява се сигурно минаване по пътищата.Към момента обстановката е спокойна. Това е поредният стихиен удар, който се стоварва върху Турция. и цели улици са под водата. , след като за едно денонощие градусите паднаха с 40 пункта.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Вулканът Семеру в индонезийската провинция източна Ява изхвърли днес газ,

Вулканът Семеру в индонезийската провинция източна Ява изхвърли днес газ, ...

... подплаши хората и стотици избягаха.  Индонезия се намира в т.нар. Тихоокеански огнен пръстен, в който има около 130 действащи вулкана и често стават земетресения. Последният земен трус стана преди дни, като магнитудът му бе 6,2 по Рихтер. Имаше и жертви. Penampakan banjir lahar dingin, gunung Semeru Lumajang — R _A_N_G_E_R. (@RANGERmounts)"Този проблем е от няколко години. А тези огромни пукнатини,

"Този проблем е от няколко години. А тези огромни пукнатини, ...

... Подпочвени води активират свлачищни процеси, които пряко засягат два имота. През годините общината със собствени средства е укрепвала свлачището, но при обилни дъждове то отново се активира.През 2014 година е подадено искане за финансиране към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. За цялостно решаване на проблема обаче са необходими милиони.


На извънредно заседание, свикано от премиера Бойко Борисов, правителството отпусна

На извънредно заседание, свикано от премиера Бойко Борисов, правителството отпусна ...

... благодари на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството. "Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата.  


На извънредно заседание, свикано от премиера Бойко Борисов, правителството отпусна

На извънредно заседание, свикано от премиера Бойко Борисов, правителството отпусна ...

... благодари на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството. „Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши“, отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата.  


Земетресение със сила от 6,2 по скалата на Рихтер разтърси

Земетресение със сила от 6,2 по скалата на Рихтер разтърси ...

... социалните въпроси Три Рисмахарини е отишъл в засегнатата от бедствието провинция Западно Сулавеси.Бедствието унищожи над 60 сгради, включително офиса на местния губернатор и хотел. Трусовете са причинили и няколко свлачища.АФП съобщава, позовавайки се на местна спасителна служба, че над 10 души са под развалините на срутена болница в град Мамуджу.  


Обилни дъждове валят в Одринска област, нивото на Марица и

Обилни дъждове валят в Одринска област, нивото на Марица и ...

... хълма), а в града бе под формата на мокър сняг. В ранните сутрешни часове също валеше мокър сняг, но скоро след това валежът спря и изгря слънце. Синоптиците предупреждават за нахлуване на студена вълна от Балканите. В събота се очакват валежи от дъжд, които в неделя ще преминат в сняг.Земетресение с магнитуд 4,1 по скалата на Рихтер е регистрирано

Земетресение с магнитуд 4,1 по скалата на Рихтер е регистрирано ...

... на територията на Хърватия, вторичните трусове там продължават, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 13.01 ч. местно време с епицентър на 22 км западно от Петриня и на 40 км юг-югоизточно от Загреб, с дълбочина 10 км. Няма данни за пострадали и материални щети, предаде БНР.


Появи се шокиращо видео от , на което се вижда

Появи се шокиращо видео от , на което се вижда ...

... temblor, which set off landslides and displaced thousands. — The Associated Press (@AP) По информация на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център, епицентърът на труса е бил на 139 километра северозападно от град Паре Паре, на дълбочина 8 километра. Няколко часа по-рано вчера в същия район имаше земетресение от 5,9 по Рихтер.  


От община Созопол смятат, че засега няма повод за притеснения

От община Созопол смятат, че засега няма повод за притеснения ...

... явление, което се получава при всеки голям дъжд. Нямало обаче изменение на екологичната обстановка."Никакви щети няма. Това е пясък, който след време морето ще си го извади, ще се заравни, това, което се вижда, не са щети за мен", подчерта той.Ситуацията след проливните дъждове в Бургаско вече се подобрява. Копирано от standartnews.com


Вътрешният министър Христо Терзийски и председателят на АПИ Георги Терзийски с извънреден

Вътрешният министър Христо Терзийски и председателят на АПИ Георги Терзийски с извънреден ...

... ограничения за МПС над 12 тона има на Троянския проход. Не само пътна полиция, но и пожарната служба и охранителна полиция са на линия за помощ при бедствия по пътищата. Горските стопанства пък са на помощна колегите от АПИ, обясни Христо Терзийски.Пътуване да се предприема само при крайна необходимост, призова той.


За пети пореден ден проходът "Петрохан" в Стара планина, който

За пети пореден ден проходът "Петрохан" в Стара планина, който ...

... дефиле. В няколко села от област Монтана все още се възстановява електричеството, след като мокрият сняг и леда прекъснаха далекопроводи в общините Чипровци и Берковица, обявиха от областната управа в Монтана. От там съобщиха, че язовирите в Монтанско имат свободен обем и без проблем поемат водата от дъждовете и топящия се сняг.Проливни дъждове и бурни вълни "изядоха" двата най-атрактивни плажа в

Проливни дъждове и бурни вълни "изядоха" двата най-атрактивни плажа в ...

... От фирмата-концесионер са изпратили писмо до отговорните институции, в което настояват за спешни мерки, с които дъждовната канализация на град Созопол да не се излива на морския плаж, както и да се провери дали има неправомерно заустване на битови отпадни води от околните сгради в дъждовната канализация.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


"При необходимост ще се използват преливници, изпускатели, водоземни кули при

"При необходимост ще се използват преливници, изпускатели, водоземни кули при ...

... се достигне буфер. Той поясни, че енергийните язовири винаги са на 80-90%. "Всички води, които трябваше да се излеят в Марица, бяха задържани в язовирите, за да не наводнят Пловдив. Спасихме града от наводнение. Изпускат се контролирано", информира министърът. БЛИЦ припомня, че по-рано днес в НС .ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Почти 700 къщи са вече отводнени, а нощта премина спокойно.

Почти 700 къщи са вече отводнени, а нощта премина спокойно. ...

... като обясни, че там проблемите с електричеството се отстраняват. След силни снеговалежи и паднали клони около 29 хиляди абонати останаха без ел. захранване. Николов заяви и че с процеса по евакуиране имаме напредък, защото преди е бил много тежък. Сега хората се мобилизират по-бързо, проблем остават животните.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Страната се възстановява от водното бедствие, което наводни къщи и

Страната се възстановява от водното бедствие, което наводни къщи и ...

... София-град и Софийска област, където контролирано са изпуснати 11 язовира, а в Благоевградско те са 9. Повишиха се и речните нива. Критичните точки са няколко - река Искър, река Блато, Струма и Места.  Затворен е пътят Гоце-Делчев - Доспат. Проходът Петрохан също продължава да е затворен.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Дъждовете през последните дни предизвикаха свличане на земна маса в

Дъждовете през последните дни предизвикаха свличане на земна маса в ...

... на свличането на земята.Въпреки проблема обаче, много хора не се отказаха от традиционната си разходка по алеята.Областният управител на Варна Стоян Пасев заяви, че докато продължат валежите, няма как да бъдат проведени укрепителни дейности. За ремонта ще се търси външно финансиране - или от държавния бюджет, или от европейски програми.


Подпорната стена на една от пътеките водещи към върха на

Подпорната стена на една от пътеките водещи към върха на ...

... да укрепят мястото. Той обясни, че става въпрос за стена, която е градена поне преди 60 години. Снимки: Марица бг„Всяка година, когато се зададе бюджет алармирам да бъдат заделени целево средства за хълмовете. На тях имаме подпорни стени и стъпала, които винаги имат нужда от ремонт”, каза кметът Георги Стаменов. 


Премиерът Бойко Борисов тръгна на спешна проверка в бедстващите села

Премиерът Бойко Борисов тръгна на спешна проверка в бедстващите села ...

... Премиерът Бойко Борисов тръгна на спешна проверка в бедстващите села край Гоце Делчев. "До събота след обяд ще отводним нещата", обеща министър-премиерът, който бе със зам.-регионалния министър Николай Нанков. "Тук направихме водопроводи, канализации, пречиствателни станции и какво ли още не", каза Борисов.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


"В страната вследствие на тези валежи, средните стойности са: в

"В страната вследствие на тези валежи, средните стойности са: в ...

... каза още Горновски. По думите му към този момент са издадени над 1300 акта за административни нарушения, над 1200 наказателни постановления. Има общини с над 20 акта. Председателят на агенцията не може да коментира дали твърде не навреме е започнало изпускането на язовирите. Според него това е работа на МОСВ.


Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер разлюля Гърция малко след

Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер разлюля Гърция малко след ...

... Навпактос. Не се съобщава за жертви и ранени. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е с магнитуд 5,1 по Рихтер. Наши сънародници, жители на района в Пелопонес, са съобщили, че трусът е бил много продължителен. Усещат се и много вторични трусове, които са почти постоянни, споделят още нашите сънародници.  Източник: bnr.bg


Не след 22 часа, а само след 10 часа, т.е.

Не след 22 часа, а само след 10 часа, т.е. ...

... изчисления, направени около 20 часа тази вечер, съобщиха от областната администрация в Хасково.  Заради дъждовете започна изпускане на яз. „Студен кладенец“, който е средният от каскада Арда.   Обстановката в област Хасково се нормализира след 48-часовите валежи. Няма затворени пътища, нито пострадали хора.  Преди часове . ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Затвориха пътя Созопол - Приморско в двете посоки. Причината –

Затвориха пътя Созопол - Приморско в двете посоки. Причината – ...

... хора не разбраха, че има обходен маршрут през селата и останаха часове в колите си. Отсечката между Бургас и Черноморец вече е отворена, но пътят между Черноморец и Созопол все още е затворен. Забранен за движение е и участъкът Бургас – Средец при кръстовището за село Дебелт.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Бедствие и в Сърбия заради проливните дъждове. Извънредно положение беше

Бедствие и в Сърбия заради проливните дъждове. Извънредно положение беше ...

... Цървена река, след като за последните 12 часа нивото на река Нишава се е повишило с 1, 4 метра. Наводненията са оставили без ток 10 000 домакинства в района. Много пътища са затворени, защото са наводнени. На места ситуацията се усложнява допълнително от ниската видимост заради мъгла.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Ситуацията с язовирите и реките на територията на цялата Пловдивска

Ситуацията с язовирите и реките на територията на цялата Пловдивска ...

... постъпващата вода занапред.  Малките язовири, стопанисвани от общините в областта, имат достатъчно свободен обем, като само тези в община Карлово са 65% запълнени. Язовирите на Напоителни системи също имат големи свободни обеми. Това са Пясъчник, Домлян, Брягово, Леново, 40-те извора, Сушица - няма риск от преливане.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Испания регистрира тази нощ рекордно ниски температури, като живакът падна

Испания регистрира тази нощ рекордно ниски температури, като живакът падна ...

... линии възобновиха движението си тази сутрин, но много периферни улици остават покрити със сняг. От уикенда обаче метрото работи денонощно. Метеорологичната служба очаква постепенно повишаване на температурите през идните дни.Heavy Snowfall Blankets Meteorologists declared it the largest snowfall in the region since 1971. Source: — I Fucking Love Maps (@IFckingLoveMaps)


След като вчера водите на язовир Маслово край Костинброд достигнаха

След като вчера водите на язовир Маслово край Костинброд достигнаха ...

... спадна и остави хиляди риби на сухо, съобщава Булфото.  Едно от момчетата, които се грижат за общинската водна площ разказа, че цяла сутрин с колегата си са пускали останалите живи риби обратно във водата, но в същото време са събрали около 200 кг. мъртва риба..          


Благоевградчанин е задържан за 24 часа, заради отказ да се

Благоевградчанин е задържан за 24 часа, заради отказ да се ...

... Днес, около обяд, служители на общината и областният управител се опитали на накарат възрастен жител на кв. “Старо Струмско” да напусне дома си, който е застрашен от наводнение от река “Струма”, но той отказал. Пред органите на реда благоевградчанинът обяснил, че няма кой да му гледа животните.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Вследствие на интензивните валежи реките Отманлийска, Изворска и Маринка излязоха

Вследствие на интензивните валежи реките Отманлийска, Изворска и Маринка излязоха ...

... проблемните точки. Най-критично е положението във в.с. "Черниците", където още сутринта бяха евакуирани хора. Контролирано се източва язовир "Хур дере". Нивото му стигна застрашителните 94 см. при максимални 100", уточни Николов.Ситуацията към този момент в Община Бургас е тежка. Очакванията са след час силния дъжд да спре. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Базата за рафтинг край Кресна остана под вода, тази сутрин

Базата за рафтинг край Кресна остана под вода, тази сутрин ...

... работещи в цех за картони също бяха изведени навън.  Областният управител Бисер Михайлов твърди, че ситуацията е под контрол и са осигурени екипи за денонощно наблюдение на нивото на реките в Пиринско. От 6 часа тази сутрин обаче сигнали за бедствия в региона заливат редакционната ни поща. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Млад мъж рискува живота си на вълнолома във Варна, съобщава

Млад мъж рискува живота си на вълнолома във Варна, съобщава ...

... 14 години загубиха живота си, след като разхождайки се по вълнолома, бяха съборени от силна вълна и повлечени в бурното море. В операцията по издирването участваха служители на „Гранична полиция“, "Морска администрация", ВМС и пожарната.Себедоказване, самонадеяност, ново предизвикателство или поредна мода? Със сигурност неоправдан риск и откровена... Posted by on 


Кметът на Созопол Тихомир Янакиев обяви частично бедствено положение в

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев обяви частично бедствено положение в ...

... на кризисното положение. Основните входно-изходни артерии на с. Равадиново ( Златна рибка- Равадиново и пътя през м. Куку баир) са затворени. Движението се пренасочва по обходните маршрути Равадиново-Веселие-Росен-Отманли и Равадиново-Веселие-Ясна поляна-Приморско. Временно е затворен за движение главният път Созопол-Черноморец, затворен е и вътрешният път между двата града.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Нивото на река Марица се вдигна само за една нощ

Нивото на река Марица се вдигна само за една нощ ...

... водачите на МПС в Пловдив да избират алтернативни маршрути, ако им се налага да преминават през подлеза на улица „Гладстон“, бул. „Марица“- в зоната под ЖП моста, както и през „Коматевски възел“, където също има наводнени участъци, а следствие на продължаващите валежи е възможно повишение на водното ниво.    


Извънредна е ситуацията в Пиринско във връзка с проливните дъждове,

Извънредна е ситуацията в Пиринско във връзка с проливните дъждове, ...

... ниво, както по време на големите наводнения от 4-5 декември 2010 г. Тази нощ имаше две свлачища на Кресненското дефиле, те бяха своевременно почистени, защото бяха само в едната лента. При голямото наводнение от 2010 г. беше прекъснат пътя Е-79 при гара Яворов за 15 дни  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Нивото на реката спадна в с. Мировяне и започна отводняването

Нивото на реката спадна в с. Мировяне и започна отводняването ...

... на мазето, ще съм благодарна, вече съм на 74 години. Мъжът ми почина и съм сама", каза още Мадлена в ефира на Bulgaria ON AIR. Обещанията на Столичната община са, че жената ще бъде отведена на място, където ще е топло и ще може да изчака домът ѝ да бъде отводнен.


Вода от две придошли реки заля къщи в Батановци -

Вода от две придошли реки заля къщи в Батановци - ...

... върне към обичайния си вид. Ние, като кметство, община ще направим всичко необходимо. Държавата също се намеси вчера. Имаме много работа оттук нататък. За нашата голяма радост пострадали хора няма. На всички евакуирани беше предложено да бъдат настанени в хотел, но те отказаха и прекараха нощта при роднини”, обясни Попов.


Полицията временно затвори пътната отсечка от детелината на Созопол в

Полицията временно затвори пътната отсечка от детелината на Созопол в ...

... маршрут през вътрешния път от местността “куку баир” /пътя Созопол - Приморско/ към Равадиново.  По пътя за село Росен в тъмната част на денонощието пък е паднало едно дърво. То вече е отстранено, нарязано е. Двете по-рискови реки в областта - Ропотамо и Велека към момента са с нормално оттичане. 


Оранжев код за интензивни дъждове е в сила за 6

Оранжев код за интензивни дъждове е в сила за 6 ...

... сутринта ще има условия за заледявания и поледици.На морето по цялото крайбрежие в страната, на територията на областите Бургас, Варна и Добрич, е в сила и жълт код за силен вятър с пориви от 14 м/сек (7 по Бофорт) и вълнение, което ще достига 4 бала. БЛИЦ припомня, че междувременно .


"В община Перник е създадена добра организация за защита на

"В община Перник е създадена добра организация за защита на ...

... настаняване.  Най-важното до този момент е, че няма жертви и пострадали. . Материалните щети ще ги покрием, ще използваме и Фонда за бедствия и аварии", написа още министър-председателят.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!В община Перник е създадена добра организация за защита на гражданите и за преодоляване на последствията от... Публикувахте от в 


Всички язовири на територията на страната са под контрол. 3

Всички язовири на територията на страната са под контрол. 3 ...

... река Блато. Екипите ще продължат да работят през цялата нощ", увери Фандъкова.  "Има много домове, чиито дворове или мазета са наводнени. Нямам информация да има случаи, в които не може да се обитава жилище", каза още кметът на София.  БЛИЦ припомня, че междувременно .ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Видео: Нова телевизия


Движението в испанската столица Мадрид е блокирано в следствие на

Движението в испанската столица Мадрид е блокирано в следствие на ...

... телефон в извънработно време: +34 678 013 846. - Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за спешни случаи: +34 630 168 018. - Генералното консулство на Република България в Барселона на 24 часов тел.: +34 619-217-097  


Частично бедствено положение ще бъде обявено всеки момент в Пернишко,

Частично бедствено положение ще бъде обявено всеки момент в Пернишко, ...

... населени места са превърнати в реки заради проливните дъждове и последвали наводнения.И в трите села има къщи със заляти мазета. Най-сериозна е ситуацията в Батановци, където ще бъдат евакуирани хората от около 20 къщи.Очаква се нивото на река Струма там през следващите часове да се повиши още, съобщи още кметът.


Земетресение разлюля в неделя в 22.53 ч. местно време района

Земетресение разлюля в неделя в 22.53 ч. местно време района ...

... и проучвания в района.  Изпращаме пожеланията си на всички наши граждани да са добре“. Земетресението бе усетено в широк район и в съседните населени места. Много хора, притеснени след труса, напуснаха домовете си и излязоха по улиците въпреки продължаващия комендантски час, прилаган като част от борбата срещу коронавируса.     


Сложна синоптична обстановка в Северозападна България! Временно се наложи ограничаване

Сложна синоптична обстановка в Северозападна България! Временно се наложи ограничаване ...

... Е-79 от Монтана  към Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ "Хемус" до София и обратно.В последните три дни в Северозапада валя дъжд, сняг, суграшица. В понеделнишкото утро задуха и вятър, заради когото се образуват заледявания на пътя. На територията на областта са аварирали и два тира.


излязла от коритото си заради обилните валежи. Това съобщи директорът на

излязла от коритото си заради обилните валежи. Това съобщи директорът на ...

... Спасителни екипи отводняват там, където е необходимо.Оранжев код за опасни валежи е в сила за 5 области в страната. В Бургас, Ямбол, Хасково, Смолян и Кърджали се очакват валежи до 50 литра на квадратен метър. В Северозападна България ще продължи да вали сняг, а новата снежна покривка ще достигне 10 см.


Във Видин е истински снежен ад. Улиците са покрити с

Във Видин е истински снежен ад. Улиците са покрити с ...

... материали щети по съоръженията. Към момента снежната покривна в крайдунавския град е около 15 сантиметра. Синоптиците прогнозират утежняване на обстановката днес, а в следобедните часове - нови валежи. До края на седмицата пък ни очаква сериозно застудяване, като температурите нощем ще паднат до минус 10 - минус 15 градуса.   Снимки: BulNews


Второ денонощие Петрохан остава затворен. Положението е още по-сериозо о

Второ денонощие Петрохан остава затворен. Положението е още по-сериозо о ...

... инженер Мария Страхилова.  По думите ѝ, в долната част на прохода има и наводнени участъци. Щетите от снега не са малки. Техният размер ще бъде установен след преминаването на ситуацията. На този етап се очаква и днес и утре валежи от сняг и дъжд, както и ниски температури, добави тя.   


След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския

След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския ...

... града да го напуснат, защото е опасно да останат в къщите.Geolozi i stručnjaci na terenu u Hrvatskoj, ovo je prava opasnost (FOTO) — Radio Sarajevo (@radiosarajevo) Сеизмолозите очакват да продължат земетресенията с магнитуд над 4 по Рихтер. През последните дни в района са регистрирани над 500 труса.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Паднало дърво затвори временно пътя към хижа Алеко. При инцидента

Паднало дърво затвори временно пътя към хижа Алеко. При инцидента ...

... пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано", заяви вътрешният министър Христо Терзийски. "Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да започне обработка против заледяване по високите места и проходите", съобщи от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Засилен трафик се наблюдава на входовете на София в края

Засилен трафик се наблюдава на входовете на София в края ...

... над 3.5 т. Срок до 31.03.2021 г.;- „Шипка“ - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 т. от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 т от категория О4. Срок: целогодишно.


Пътят зa Рилcкия мaнacтир ocтaвa зaтвoрeн зa туриcти зa нeoпрeдeлeн

Пътят зa Рилcкия мaнacтир ocтaвa зaтвoрeн зa туриcти зa нeoпрeдeлeн ...

... нa пътя зa Рилcкия мaнacтир, ca уврeдили ceриoзнo пътнoтo плaтнo нa някoлкo мecтa, нo зaм.-миниcтърът бeшe кaтeгoричeн, чe фирмaтa изпълнитeл нa прoeктa щe oтcтрaни нeрeднocтитe и пътят щe бъдe oтнoвo в дoбрo cъcтoяниe.Oт рeгиoнaлнoтo миниcтeрcтвo и oт AПИ cъoбщихa пo-къcнo, чe пътят щe ocтaнe зaтвoрeн пoнe дo cпирaнe нa вaлeжитe.


Продължителните обилни дъждове през последните дни са предизвикали срутище в

Продължителните обилни дъждове през последните дни са предизвикали срутище в ...

... последните дни са предизвикали срутище в района на село Филипово, съобщиха от община Банско. На шосето са се свлекли земни маси, камъни и дървета. От общинското ръководство са предприети незабавни действия и пътят е освободен от задръстването. Движението е възстановено, а дежурен екип наблюдава обстановката. При необходимост ще бъдат предприети мерки.


Тежък мокър сняг е потрошил клони и цели дървета в

Тежък мокър сняг е потрошил клони и цели дървета в ...

... комплекса и Стария град. От общинската администрация съобщават, че ще информират допълнително гражданите кога пътят ще бъде отворен за движение на МПС. Оттам предупреждават също, че и движението от Стария град до паметника „Създатели на българската държава“  е затруднено и призовават шофьорите да бъдат внимателни в тази част от платото.


Невижданата снежна буря в Испания стана причина за смъртта на

Невижданата снежна буря в Испания стана причина за смъртта на ...

... област кастилия-ла манча, където живеят общо 8,6 милиона души, ще останат затворени в понеделник и вторник. "Ако трябва да бъда откровена, доста съм развълнувана… Това е необичайно…. Прекрасно е.. Ще си останем у дома и на фона на лошите новини, това съвсем не е зле", споделя жител на Мадрид.  


Наводнени къщи и дворове в град Белица. По думите на

Наводнени къщи и дворове в град Белица. По думите на ...

... е можело да почакат, а проблемните си останали неремонтирани.   Според пострадалите водата е достигнала на места до 20 сантиметра в имотите им. По думите им, щетите са големи. От Гражданска защита са пристигнали на място.Молбата на хората в града е спешно да се вземат мерки, за да се спре този кошмар.  


След най-силния снеговалеж от половин век насам в Мадрид заради

След най-силния снеговалеж от половин век насам в Мадрид заради ...

... сноубордовете и шейничките, за да се насладят на уикенд със зимни спортове насред столицата. А на една от улиците бе заснета картина сякаш от Аляска - кучешки впряг! "Не може да бъде! Не  може да бъде!", повтаряше мъж, заснел от балкона си ексцентрик, който управляваше кучешки впряг по улицата.