Лошото време над България, предречено от синоптици, вече е факт.

...
Лошото време над България, предречено от синоптици, вече е факт.
Коментари Харесай

Започна се! Гръмотевични бури и градушки удариха България, опасно време дебне в... СНИМКИ

Лошото време над България, предсказано от синоптици, към този момент е реалност. На места в Югоизточна България към този момент има гръмотевични стихии, съпроводени от мощен вятър.

За това осведомят синоптиците от „ Метео Балканс “, които ползват графики и карти към думите си, в които се виждат процесите над страната.

И гръмотевиците се сбъднаха.. Слаба гръмотевична активност съпроводена от мощен вятър и пороен дъжд минава в този момент над...
Публикувахте от в
Техни читатели са изпратили и фрагменти от ситуацията в Тополовград. Там с изключение на дъжд и мощен вятър, има и градушка.

В Тополовград дори и градушка Гръмотевична стихия + мощен вятър и дребна градушка минаха през днешния ден.. Фото Sylvia Dyulgerova
Публикувахте от в В Хасково ситуацията е сходно. Малко след 13 часа стартира мощна гръмотевична стихия.



Ситна градушка е паднала в ранния следобяд и в хасковското село Конуш. Клони са съборени поради мощните пориви напразно.

Снимки: haskovo.net
Междувременно на ексклузивен брифинг от "Пътна полиция " предизвестиха водачите в идващите часове да карат деликатно и да се преценяват оптимално с пътната конюнктура и метеорологичните условия. Очакват се мощни снеговалежи и стихии над цялата страна.
Валежи от сняг предстоят в съвсем цялата страна. В планинските проходи се чака покривката да доближи до 25 см. Очакват се преспи по пътищата. Има заплаха от падащи камъни.

Това заяви гл. инсп. Лъчезар Близнаков от Пътна полиция за идната смяна във времето и пътната конюнктура.

Обстановката по пътищата ще е доста непредвидима. От Пътна полиция молят водачите да потеглят на път единствено в случай че е в действителност належащо.

Не икономисаха и трагичната статистика: „ От началото на годината умира по един човек на пътя. От нас зависи дали това ще продължи. “

Гл. инсп. Лъчезар Близнаков добави: „ Очакваме ситуацията да е най-тежко в Габровския и Сливенския Балкан. Сериозно ще е ситуацията в Прохода на Републиката. Ще се следи за техническата редовност на колите. Ако се наложи, ще се лимитира придвижването. “

Снеговалежите ще спрат в сряда, само че в четвъртък се чака намаляване на температурите, което усилва заплахата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР