Земетресение със сила от 6,2 по скалата на Рихтер разтърси

...
Земетресение със сила от 6,2 по скалата на Рихтер разтърси
Коментари Харесай

Не смогват да преброят труповете и ранените след труса в Индонезия, рухна хотел

Земетресение със мощ от 6,2 по скалата на Рихтер раздруса Индонезия преди броени часове. То е последвано от поредност от земетресения, оповестява Европейско-средиземноморският сеизмологичен център. Епицентърът на земетресението е на разстояние 139 км северозападно от град Паре-Паре.

По последна информация броят на починалите в мощните земетресения е 34, а към 600 са ранените, написа БГНЕС.

Около 2 000 души в провинция Западно Сулавеси са били принудени да изоставен домовете си.

Както индонезийската метеорологична организация заяви по-рано, земетресенията с магнитуд 5,7 и 6,2 на остров Сулавеси могат да бъдат последвани от мощни вторични земетресения. Според нея, в случай че новите земетресения са по-силни от към този момент записаните, има опасност от цунами. Индонезийските метеоролози обявиха, че към този момент са записали повече от 25 вторични труса.

Според портала Детик, по заповед на президента на Индонезия Джоко Уидодо министърът на обществените въпроси Три Рисмахарини е отишъл в засегнатата от бедствието провинция Западно Сулавеси.

Бедствието унищожи над 60 здания, в това число офиса на локалния губернатор и хотел. Трусовете са предизвикали и няколко свлачища.

Агенция Франс Прес оповестява, базирайки се на локална избавителна работа, че над 10 души са под руините на срутена болница в град Мамуджу.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР