"Този проблем е от няколко години. А тези огромни пукнатини,

...
"Този проблем е от няколко години. А тези огромни пукнатини,
Коментари Харесай

Неописуем ужас край Кърджали: Чу се силен тътен и къщата пропадна ВИДЕО

"Този проблем е от няколко години. А тези големи пукнатини, които виждате, зейнаха на 13-ти вечерта. Към 1:30 ч. се чу мощен екот и след това видяхме, че къщата е пропаднала. Направиха преди време подпорни стени изпод, само че земята потъва “, споделя Енисей от кирковското село Орлица, където вследствие на дъждовете свлачище безусловно разцепи къща, оповестява 24rodopi.com .

В нея се е намирала стара жена, която е била неотложно евакуирана. Към момента тя населява стая в кметството в Орлица, където през днешния ден бяха преместени и огромна част от движимостите й. Жената е неработоспособен, няма близки. От години за нея се грижи обществен помощник. От Общината в Кирково са почнали ремонт на стая, в която да настанят старата родопчанка за непрекъснато.
Предвид активизиралото се още веднъж свлачище обаче, живущите наоколо до компрометираната къща се притесняват, че целия склон може да се свлече, а с тях и постройките им.

Преди процепът беше 10 сантиметра, от нощта на 13-те към този момент е 60 сантиметра, споделят локалните поданици.

Според Общинска администрация казусът в този склон е от към 20 години. Подпочвени води задействат свлачищни процеси, които директно засягат два парцела. През годините общината със лични средства е укрепвала свлачището, само че при значителни дъждове то още веднъж се задейства.

През 2014 година е подадено искане за финансиране към Междуведомствената комисия по бедствия и повреди. За изцяло решение на казуса обаче са нужни милиони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР