Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Сойдо съобщи, че полицията е

Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Сойдо съобщи, че полицията е ...

......... вход за кокаина в Европа. През януари властите заловиха там 6 тона кокаин, изпратен от картела Меделин в Колумбия, също скрит в контейнер с банани.Предишният рекорд за пратка, заловена в Европа, беше от 1999 г., когато испанските власти откриха 7.6 тона кокаин на кораб в открито море след специална операция.


"За мен това съвсем не е махленски дебат, а това ...

......... виждате какви лъжи се тиражират в медиите, в стремежа си да дискредитират президентската институция, тези хора (б. р. - Цветанов и ГЕРБ) залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на Европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели", добави още Радев.Очаквайте подробности!


"Волен Сидеров не е изразител на външната политика на правителството. ...

......... и послания за безалтернативност на евроатлантическата ортиентация, членството в ЕС и НАТО, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.Отношенията си с президента Румен Радев Цветанов определи като принципно политически, а не лични. Нормален диалог с Румен Радев може да имаме по всяко време, когато е по теми, по които имаме единомислие, добави той.


11 нови бунгала по протежение на плажната ивица се строят

11 нови бунгала по протежение на плажната ивица се строят ...

......... имот.Иракли, Карадере и Корал, са трите плажни ивици, които със законодателни промени бяха обявени за екоплажове със забрана да бъдат отдаване под наем или на концесия и на тях да се извършва стопанска дейност. Преди дни на екоплаж Корал частна фирма си загради гористата местност, защото територията е частна собственост.


Зам.-кметовете на район

Зам.-кметовете на район "Младост" Владимир Клисуров и Румен Русев се ...

......... нито е отстранена от поста, трябва да определи заместника си. Другият вариант, предвиден в закона, е Столичният общински съвет да определи и.д. кмет между заместниците на титуляра. СОС обаче едва ли ще иска да определи Русев след изявленията на Иванчева за заговор срещу нея от страна на СО и Русев.


Григор Димитров започна с убедителна победа участието си на тенис

Григор Димитров започна с убедителна победа участието си на тенис ...

......... ч. игра на централния корт "Писта Рафа Надал".Следващият съперник на Димитров ще бъде Малек Жазири (Тун), който елиминира "щастливия губещ" от квалификациите Ернесто Ескобедо (САЩ) с 6:4, 6:3. В единствената предишна среща с африканеца хасковлията допусна обрат с 6:4, 5:7, 4:6 във II кръг в Дубай (ОАЕ) през февруари.СНИМКА: ЕПА/БГНЕССпецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър Румен

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър Румен ...

......... обвинителния акт. Адвокатът на Овчаров обясни, че това дело било поръчково. Не отговори обаче на въпроса кой стои зад поръчката. Адвокат Василев допълни, че за спецсъда над всичко е институцията на главния прокурор. Самият Овчаров допусна, че има връзка между този процес и повдигнатите срещу него обвинения по случая "Белене".


Правителството ще даде на министерството на отбраната до 26 млн.

Правителството ще даде на министерството на отбраната до 26 млн. ...

......... е за следващите четири години, като ремонтите ще се правят в България, с части, купени от Русия. Амбицията е в следващите седем години да летят всичките 15 български многоцелеви изтребители МиГ-29.Изпълнението на целия договор ще струва 81 милион лева, така че отпусната сума е само за първата година от него.


Снимка БГНЕСПрез 2017 г. федералното правителство на Германия е одобрило

Снимка БГНЕСПрез 2017 г. федералното правителство на Германия е одобрило ...

......... независим орган, но имамите са назначени в него от Турция и съответно заплащането им идва от Анкара. Заместник-председателят на парламентарната фракция на „Левица“ Севим Дагделен разкритикува федералното германско правителство, като го обяви за „напълно наивно и безотговорно“. „Повече турски имами от Дианет означават повече влияние на Ердоган“, категорична бе Дагделен.


"През 2017 г. се отбелязва застой в защитата на правата ...

......... "един от най-ирационалните и деструктивните дебати в българското общество и правата на човека". От БХК отчитат, че през 2017 г. е имало драстично влошаване на свободата на изразяване в България. Годината е белязана от безпрецедентен политически натиск, заплахи и атаки към журналисти, медии са продължили да играят ролята на бухалки.


За година външният дълг на България е намалял с 2,3

За година външният дълг на България е намалял с 2,3 ...

......... в Европа. В номинал, в пари, това е около 2,3 милиарда по-малко задължения", коментира Борисов, цитиран от БНР.Според данни на Евросат за миналата година около 30 процента от българите живеят в сериозен риск от бедност. По този показател в Европа от лишения са застрашени под 7 процента, пише в анализа.Новите плочки пред НДК, поставени и ремонтирани преди старта на

Новите плочки пред НДК, поставени и ремонтирани преди старта на ...

......... написа качилият снимките потребител Младен Манев. Площадът пред НДК бе ремонтиран от "Джи Пи Груп", като от справка в сайта им става ясно, че обновяването на пространството е стрували 2.5 млн. лева. Плочките и инфраструктурата би трябвало да са в гаранция и тяхната поправка да бъде за сметка на фирмата.


Снимка: ТуитърЕвропейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските

Снимка: ТуитърЕвропейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските ...

......... Той допълни, че българските организатори на конференцията са докарали доброволци, които да стават и аплодират премиера Борисов по време на речта му. Българските институции не отричат за водките, нощния клуб и самолетните билиети. Те твърдят, че конференцията е била много успешна и младите хора са били включени във всички дискусии.


"Топлофикация-София" ще отговаря на въпросите на потребителите за начина на ...

......... в абонатните станции през април са по-малко и сметките сравнение с миналата година ще бъдат по-ниски", каза Павлова. Тя посъветва всеки, който се затруднява да пресметне сам сметката си, да се свърже по всички комуникационни канали с "Топлофикация - София" или да отиде на място, за да получи необходими разяснения.


Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е готов на

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е готов на ...

......... и имуществото на хората от рисковете свързани с природни бедствия от хидрометеорологичен произход", предупреждават от службата. Оттам настояват за осигуряването на допълнителни средства, които не са им били осигурени от БАН. В противен случай са готови да предприемат адекватни форми на протест, като крайна мярка за спасяване на дейността си.


Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за

Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за ...

......... на Българското национално радио Александър Велев, за да му споделят очакванията си от утрешното извънредно заседание на парламентарната комисия по култура и медии. То беше насрочено от председателя Вежди Рашидов по казуса с искането за повишение на бюджета на БНР, което да даде възможност за повишение на заплатите на музикантите.Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия”

Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” ...

......... ли не е подхвърлила някакви пари. Никоя прокуратура не подхвърля и не провокира към подобен тип деяния, нито разполага с подобен финансов ресурс, за да си го позволи”, отбеляза Кокинов. „Това шоу трябва да престане и страните трябва да се срещнат в съдебната зала”, смята бившият градски прокурор на София.


Снимка Нова тв

Снимка Нова тв"Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, ...

......... на който полицайка пострада от хвърлена бомбичка, Цацаров заяви, че ще бъдат въведени промени в Закона, регламентиращ наказанията за футболното хулиганство, както и организацията на футболните срещи.„Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица и да води до подобни ексцесии”, заяви Сотир Цацаров.


В Европейската седмица на имунизациите УНИЦЕФ публикува данни за ваксинациите

В Европейската седмица на имунизациите УНИЦЕФ публикува данни за ваксинациите ...

......... пункта за същия период.Смята се, че през 2016 г. 1,4 милиона деца под 5-годишна възраст са починали от болести, които е можело да бъдат предотвратени с имунизации. Едно от седем деца в света или повече от 19 милиона пропускат ваксини, а от тях 13 милиона никога не са били ваксинирани.


Очаква се днес специализираната прокуратура и ГДБОП да дадат повече

Очаква се днес специализираната прокуратура и ГДБОП да дадат повече ...

......... че служителите получават процент от наложените глоби, корупцията моментално изчезна. Хората имат мотивация и нямат нуждата да търсят други методи за получаване на допълнително средства”, на мнение е той.„Агенцията е пред разпад и това явно е удобно на някого”, коментира от своя страна Кристиян Кръстев, бивш служебен министър на транспорта.


Около 30 процента от българското население или почти всеки трети

Около 30 процента от българското население или почти всеки трети ...

......... необходими, за адекватен социален живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си топъл; изправени пред неочаквани разходи да ги поемат без проблеми; да ядат месо /или вегетариански еквивалент/ редовно; да могат да си позволят една седмица почивка далеч от дома; да ползват без проблеми телевизор, пералня, кола, телефон.


Снимка БГНЕСПарламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ призова Анкара

Снимка БГНЕСПарламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ призова Анкара ...

......... месец май в закрита спортна зала в Европа ще проведе предизборен митинг с турската общност, но отказа да назове в коя държава ще бъде това. С този вот започва времето на още по-голямата демокрация и благоденствието, на сигурността и спокойствието, това ще бъде вотът на нашите млади хора, посочи Ердоган.


Президентът на Русия Владимир Путин подписа нов закон, който ще

Президентът на Русия Владимир Путин подписа нов закон, който ще ...

......... рамките на ден след съдебно решение, което ще гласи: „за непремахване на информация, която дискредитира честта, достойнството или бизнес репутацията на даден гражданин.“Законът влиза в сила седмица, след като руският държавен регулатор Роскомнадзор започна да блокира услугата за съобщения „Телеграм“, причинявайки разпад сред различни и несвързани помежду си онлайн услуги.


Брюксел планира да намали субсидиите си за най-големите земеделски производители

Брюксел планира да намали субсидиите си за най-големите земеделски производители ...

......... предвижда големите стопанства да получават по-малко средства за своите обработваеми площи, отколкото ще получават малките фермери. Комисарят по бюджета е съобщил, че в сряда предстои обсъждане по въпроса заедно със земеделския комисар Фил Хоган, който пък според изданието вече е казал на фермерите да се готвят за "затягане на коланите".


Срещата на американския президент Доналд Тръмп с лидера на Северна

Срещата на американския президент Доналд Тръмп с лидера на Северна ...

......... би предпочел да се договаря пряко с Франция, но Европейският съюз усложнява нещата с "неприемливите" си бариери за търговията. Визитата на френския президент е първото държавно посещение на чуждестранен лидер в САЩ от встъпването в длъжност на Доналд Тръмп. В петък във Вашингтон ще бъде и германският канцлер Ангела Меркел.


Днес се очаква правителството да гласува размера на таксите за

Днес се очаква правителството да гласува размера на таксите за ...

......... т.н. В Пловдивския университет ще се вдигнат таксите за специалностите туризъм, икономика, математика и информатика. 6 от 8-те висши училища, предлагащи педагогика, също се планират скок в цената на тази дефицитна откъм кадри специалност. На днешното си заседание кабинетът ще одобри и допълнителни средства за МВР и министерството на отбраната.


Столичната дирекция на вътрешните работи планира строги мерки за охрана

Столичната дирекция на вътрешните работи планира строги мерки за охрана ...

......... време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 часа.


Снимка БГНЕС архивВоенните на Русия съобщиха във вторник, че руската

Снимка БГНЕС архивВоенните на Русия съобщиха във вторник, че руската ...

......... Фокус.Говорител на базата по-късно потвърди, че тя функционира нормално, без повреди и жертви след опита за атака.„На 24 април космическите мониторингови съоръжения в руската база „Хмеймим“ засякоха група от малки по големина неидентифицирани летателни тела приближаващи базата“, заяви говорителят в изявление. „Всички тела бяха унищожени от въздушната отбрана на базата.“


Снимка: БГНЕСБългария, Румъния, Гърция и Сърбия обсъдиха конкретни проекти за

Снимка: БГНЕСБългария, Румъния, Гърция и Сърбия обсъдиха конкретни проекти за ...

......... председателство на Съвета на ЕС. Те откроиха приоритета Западни Балкани и потвърдиха подкрепата си за процеса на евроинтеграция на страните от региона.Президентът Александър Вучич благодари за ангажираността към Западните Балкани и конкретно към Сърбия и подчерта готовността и на четирите страни от Съвета за ускоряване на реализацията на инфраструктурните проекти.


Снимка БГНЕСБСП за България организира митинг-протест срещу корупцията и лошото

Снимка БГНЕСБСП за България организира митинг-протест срещу корупцията и лошото ...

......... чува, нито директорът на Автомобилна администрация, който е в болнични. Кой носи отговорност за действията на корумпираните служители? По новите закони, които ще бъдат обсъдени в парламента, на тези хора е възложена отговорността да контролират сервизите, пунктовете за технически прегледи и автобусите, а ги хващат с 300-600 евро", заяви Свиленски.


Снимка ФокусВсяка държава има право на собствен избор за националната

Снимка ФокусВсяка държава има право на собствен избор за националната ...

......... последствията трябва да бъдат анализирани много добре. Влизането в такъв агресивен съюз е предизвикателство и сериозен избор за всяка страна. Политиците трябва да са наясно с отговорността си и да бъдат ръководени от поговорката „Три мери мери, един път режи“, бе съветът, който руският посланик отправи към управляващите в Скопие.


"Славия" стана първият финалист в турнира за Купата на България, ...

......... седмици по-рано. Защо полуфиналът за купата между двата най-стари клуба в България не се свири от рефер в първата шестица на ранглистата? Най-важното в такива мачове е да има еднакъв критерий. Днес това беше нарушено”Все пак Киров пое вината за отпадането с думите: "Аз съм главният виновник, че "Ботев" загуби".


Здравко Здравков. Снимка: БГНЕС213.11 лева – толкова трябва да даде

Здравко Здравков. Снимка: БГНЕС213.11 лева – толкова трябва да даде ...

......... пък се получила с натрупване.„Няма глоба 13 000 лева. Те са минимални и целят да задължат главния архитект да изпълни съдебното решение”, обясни Милко Благоев.Строителната фирма не се е отказала да строи, а дали общинарите ще платят глобата на архитект Здравков в знак на солидарност, ще стане ясно в четвъртък.


Михаил Екимджиев. Снимка: БГНЕСНай-често шумният арест е индикация за натиск,

Михаил Екимджиев. Снимка: БГНЕСНай-често шумният арест е индикация за натиск, ...

......... инициира приятелско споразумение, или да напише своите възражения срещу основните оплаквания за всички имоти на царското семейство, освен двореца „Кричим”, жалбата за който е отхвърлена.„Близо 80% от жалбите, които стигат до този тип комуникация, успяват”, подчерта адвокатът. Според него приятелското споразумение е единственият вариант за поне „европеидно” решение на казуса.


Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС

Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС"Нека се съсредоточим върху фактите и да ...

......... на осъществяване на огледа от парламентарни сили. Законът е такъв, творите го Вие и ако нещо в действията ни е нередно, променете закона и ние ще го спазваме. Критикувайки закона, критикувате себе си”, заяви обвинител №1.Той беше категоричен: „За провокация и подхвърляне на пари и дума не може да става”.


Валери Симеонов. Снимка: БГНЕСПромените в законопроекта за здравето, които връщат

Валери Симеонов. Снимка: БГНЕСПромените в законопроекта за здравето, които връщат ...

......... произход“, каза вицепремиерът.Валери Симеонов поясни, че от тази възможност миналото лято са се възползвали 4000 души. Същите са очакванията му и през тази година по отношение на „синята карта“.Симеонов добави още, че групата му работи и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента.


Снимка: БГНЕСКритикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването

Снимка: БГНЕСКритикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването ...

......... мрежата, каза Моника Бикърт, вицепрезидент на „Фейсбук”, отговарящ за продуктовата политика и борбата с тероризма.„Фейсбук” планира и серия от публични форуми през май и април в различни страни, за да провери какви са резултатите от оповестените правила, каза Мери Де Брий, ръководител на отдела на „Фейсбук” по политиката на съдържанието.


Снимка: БГНЕСПрез 2017 г. средната цена на един декар земеделска

Снимка: БГНЕСПрез 2017 г. средната цена на един декар земеделска ...

......... предходната година увеличението на рентата за нивите е с 6.8%, а на постоянно затревените площи - с 6.7%. През 2017 г. най-висока е цената за един декар наета/арендувана земеделска земя в Североизточния район - 67 лева. Увеличение на цената на рентата спрямо предходната година се наблюдава във всички статистически райони.


Искане за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов

Искане за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов ...

......... унищожи труда на няколко генерации младежи", цитирайки думите на президента на Европейския младежки форум Луис Алварадо. "На практика това, което се случи на Европейската младежка конференция,  е че млади хора бяха използвани за статисти в спектакъла на правителството и това беше евтин ПР. Но колко струваха аплодисментите за г-н Борисов?”,добави той.


Снимка: БГНЕСМиньори излязоха на протест в центъра на София за

Снимка: БГНЕСМиньори излязоха на протест в центъра на София за ...

......... бъдеще да се създаде много голям проблем“.Протестът започна на пл. „Княз Александър I“, ще мине през сградите на Министерския съвет и КЕВР и ще завърши пред Министерството на енергетиката.Преди дни обаче ресорният министър Теменужка Петкова коментира, че исканията едва ли ще бъдат удовлетворени, защото ще доведат до поскъпване на тока.


Снимка: БГНЕСДясното не е готово за истинско обединение в момента.

Снимка: БГНЕСДясното не е готово за истинско обединение в момента. ...

......... избори. Много внимаваме да не влезем в тактическа коалиция, каза Делчев.Ще повярвам, че има борба с корупцията, когато видя кмет на ГЕРБ да се разследва по същия начин, коментира показния арест на районния кмет Иванчева в София той. Защо не бройха и добричките суджуци 6 часа, попита лидерът на ДБГ.


Снимка: ГЕРБПредседателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-шеф

Снимка: ГЕРБПредседателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-шеф ...

......... с един лист хартия, но "с много труд и упорство" е успяла да изгради големия си архив. „Доверието и интересът на обществото към нас расте. Голямата ни амбиция остава дебатът за принадлежността на българските граждани към ДС да не се води само в Комисията, но и сред обществото“, заяви Костадинов.


Снимка: БГНЕС5000 лв. парична гаранция постанови Апелативният съд за 29-годишната

Снимка: БГНЕС5000 лв. парична гаранция постанови Апелативният съд за 29-годишната ...

......... 20 бяха ранени. Пред съда 29-годишната Цвета Таскова се разплака и поиска прошка от близките на жертвите и ранените.Според обвинението Таскова не е спазила Закона за движение по пътищата и по непредпазливост се е стигнало до катастрофата. Чака се съдебно-техническа експертиза, която да изясни точната причина за тежкия пътен инцидент.


Снимка: БГНЕС40% от пълнолетните българи планират да ходят на почивка

Снимка: БГНЕС40% от пълнолетните българи планират да ходят на почивка ...

......... планиращи почивка това лято пък са на мнение, че няма промяна в условията за летен туризъм в България.Близо половината от българите (46%), планиращи почивка това лято, са на мнение, че българските туристи, в сравнение с чуждестранните, не са еднакво обслужвани и не получават същото качество. 37% не споделят това мнение.


Иван Гешев. Снимка: БГНЕСГДБОП задържа над 10 служители на ДАИ

Иван Гешев. Снимка: БГНЕСГДБОП задържа над 10 служители на ДАИ ...

......... Иван Гешев. Снимка: БГНЕСГДБОП задържа над 10 служители на ДАИ в Благоевград по разпореждане на Специализираната прокуратура.Служителите са били отведени с белезници в полицейския участък, съобщава bTV.Операцията е ръководена от шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев.


Снимка: ЕПА/БГНЕСПрезидентът на Франция Доналд Тръмп заяви в понеделник, че

Снимка: ЕПА/БГНЕСПрезидентът на Франция Доналд Тръмп заяви в понеделник, че ...

......... да убеди американския си колега да не вади Вашингтон от сделката – ход, който европейците смятат, че ще навреди на регионалната сигурност – но предупредиха да не се таят големи надежди за „дипломатически пробив“ по този въпрос.По време на посещението е предвидено и изказване на Макрон пред Конгреса на САЩ.


Снимка БГНЕСПолицията е задържала мъж, заподозрян в подпалването на караоке

Снимка БГНЕСПолицията е задържала мъж, заподозрян в подпалването на караоке ...

......... часа местно време в караоке бар, който се намира в триетажна сграда на улица Чауян. Според сведенията на местните медии, заподозреният е влязъл в словесен спор с друг мъж в близост до входа на бара и в гнева си е хвърлил огънче и е предизвикал пожара. Разследването по случая продължава


"Косовският президент Хашим Тачи и премиерът на страната Рамуш Харадинай ...

......... съобщи, че от държавния бюджет на Косово са изплатени 2.3 млн. евро на американската компания "Алисън бърд", в която работи бившият сенатор и лобист Робърт Доул. Диогарди и Том Лантос се считат за най-големите албански лобисти и борци за независимостта на Косово. Диогарди от години ръководи Американско-албанската лига във Вашингтон.


Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕСВисоките заплати на депутатите не попречиха на

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕСВисоките заплати на депутатите не попречиха на ...

......... по кредити за млади хора, за да учат. ГЕРБ го отхвърлиха. Семейно подоходно облагане. Когато семейство с две деца работи, да плаща по-малко данъци върху доходите си. Културният чек – държавата да даде чек на един млад човек. Нищо, отхвърлено. Значи, когато предлагаш политики, те не се приемат“, коментира Нинова.


Снимка БГНЕССлед встъпването си в длъжност на 7 май държавният

Снимка БГНЕССлед встъпването си в длъжност на 7 май държавният ...

......... споменава, е 10 трлн. рубли. Уточнява се обаче, че точният й размер, както и източниците на финансиране на допълнителните разходи няма да бъдат обявени публично. От редакцията подчертават, че парите може да бъдат осигурени чрез намаляване на разходите в други сектори – напромер за отбраната, или чрез увеличаване на данъците.


Снимка: БГНЕСВъншните министри на държавите от Г7 обявиха, че е

Снимка: БГНЕСВъншните министри на държавите от Г7 обявиха, че е ...

......... Организацията за забрана на химическите оръжия във връзка с международните си задължения. Призоваваме Русия да изпълни своите задължения по Конвенцията за забрана на химическите оръжия, както и своите отговорности като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН за поддържане на международния мир и сигурност,“ се казва още в изявлението.


Кандидатите за зам.-председател и членове на Комисията за противодействие на

Кандидатите за зам.-председател и членове на Комисията за противодействие на ...

......... Антон Славчев, Антоанета Георгиева-Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева. В комисията те имат право да представят концепцията си, а депутатите могат да им задават въпроси. След като бъдат изслушани, предстои да бъдат избрани в пленарна зала. За да бъдат избрани трябва да съберат повече от половината от гласовете на депутатите.


Снимка БГНЕС10 вече са жертвите, а 15 са ранени, след

Снимка БГНЕС10 вече са жертвите, а 15 са ранени, след ...

......... за сигурност, психическо заболяване, а не тероризъм, е водещата теория за нападението в Торонто.На този етап няма информация за пострадали българи, съобщи Петър Крайчев, консул на България в Торонто. Той предостави и телефон за връзка в консулството – 001 4168 921 738, като призова той да се използва по целесъобразност.


Испанският премиер Мариано Рахой ще наложи вето на проектодекларация, която

Испанският премиер Мариано Рахой ще наложи вето на проектодекларация, която ...

......... не иска името му да стои до представител на Косово. Испания не признава независимостта на Косово.Испанският премиер възнамерява да напусне форума в София преди към него да се присъединят лидерите на шестте страни от Западните Балкани, които са кандидати за членство в Европейския съюз, пише "Ел паис", цитиран от БНР.


Идеите и перспективите за развитието на Обединена Европа и актуални

Идеите и перспективите за развитието на Обединена Европа и актуални ...

......... международната сцена произтичат и от липсата на адекватни отбранителни способности. При взимането на политическите решения за бъдещето на Европа е важно да се чува гласът на визионерите, които предлагат стратегическо мислене и обръщат внимание на историческите поуки, заяви Румен Радев.В срещата участва и посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.


На церемония в книжарница

На церемония в книжарница "Хеликон-Витоша" писателят Милен Русков получи пластиката ...

......... време на церемонията се състоя и второ събитие - връчване на наградата за къс разказ "Рашко Сугарев", учредена от Фонд "13 века България". Директорът на фонда Митко Тодоров награди млади разказвачи, и отбеляза, че двете прояви са в чест на 23 април - Международен ден на книгата и авторското право.


Форум под егидата на българското европредседателството в София събра критични

Форум под егидата на българското европредседателството в София събра критични ...

......... алкохол конференцията била пред провал, тъй като участниците не били "във форма".Европейският младежки форум се проведе миналата седмица в София. Подобни инициативи събират младежи от цяла Европа по време на всяко председателство. На срещите се обсъжда бъдещето на младите в Европа и тяхното участие в изграждането на устойчивите младежки политки.


България да бъде мост между Русия и Европейския съюз (ЕС),

България да бъде мост между Русия и Европейския съюз (ЕС), ...

......... за България, защото в паспорта им има код, който показва, че те са от Крим. По думите му нашите консулства, българското външно министерство, всъщност дискриминира българи, защото Крим бил отречен от ЕС. „Това е безумно, ще поставя въпроса в парламента към външната министърка как може да се промени”, добави той.


Арменският министър-председател Серж Саркисян подаде оставка на фона на масови

Арменският министър-председател Серж Саркисян подаде оставка на фона на масови ...

......... Арменският министър-председател Серж Саркисян подаде оставка на фона на масови протести срещу неговото назначение, предадоха агенциите. Очаквайте подробности.


Телената ограда по българо-турската граница. Снимка: архивПреслужбата на Съвета на

Телената ограда по българо-турската граница. Снимка: архивПреслужбата на Съвета на ...

......... се критикува задържането на деца, но правителството е похвалено, че се стреми да привлече в образователната система децата на бежанци. Добавя се негативното отношение на общинските ръководства към желаещите да се заселят на тяхната територия и се критикува антимигрантската риторика на политиците, която се проявява най-ярко по време на избори.


ГЕРБ няма да подкрепи инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за

ГЕРБ няма да подкрепи инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за ...

......... на тютюневи изделия в България през последното тримесечие на 2017 г. В сравнение на третото тримесечие на 2017 г. делът на контрабандните цигари се е вдигнал леко с 0.6 процента. Увеличението идва най-вече от дела на контрабандните цигари и тютюневи изделия в Хасково Свиленград и други градове в южна България.


Снимка Би Ти ВиНова проверка на идентични продукти на нашия

Снимка Би Ти ВиНова проверка на идентични продукти на нашия ...

......... да е тема на отделен разговор с тях“, каза Порожанов.Той отбеляза, че еврокомисарят по правосъдие Вера Юрова първоначално не е приела проблема като доста сериозен, но вече е променила позицията си. Има предложени промени в три директиви, свързани с потребителите, и от днес започват работните срещи в Брюксел, отчете министърът.


Творците от музикалните състави на Българското национално радио протестират пред

Творците от музикалните състави на Българското национално радио протестират пред ...

......... вдигане на заплатите на музикантите с 20%, но средствата не са били отпуснати. Затова и много от обявените свободни места не се попълват, защото на конкурсите не се явяват кандидати.Намеренията на музикантите са в следващите дни да организират поредица от демонстрации пред Министерството на финансите, Министерския съвет и Народното събрание.


Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше

Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше ...

......... Марковски. И подчерта, че това били думи на самия Ваклин, записани в протокола.Защитата все още не е получила никакви СРС-та, за които се твърди, че има по случая, заяви адвокатът. „Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ, че те били чули разговори за искане на подкупа”, каза още Марковски.


"Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си ...

......... се седне, да се види статистиката”, заяви Ананиев.„Има разлика за карането с превишена скорост в града и извън населено място. В града е по-опасно”, заяви Тодоров.Велосипедистите вече ще са длъжни да се движат с каска и светлоотразителна жилетка по всяко време, а глобата, ако не го правят, е 30 лева.


Като

Като "лош късмет" - така ръководителят на Специализираната прокуратура Иван ...

......... извършването на претърсване, то се прави само в присъствието на лицето, което използва обекта, в случая – служебният автомобил на Иванчева, който беше спрян от полицията и 5-6 часа остана заедно с Иванчева и нейната заместничка пред Спортната палата. Пред погледите на хиляди граждани и в прекия ефир на телевизиите.


Снимка БГНЕС архивВсички намеци за размяна на двамата гръцките войници

Снимка БГНЕС архивВсички намеци за размяна на двамата гръцките войници ...

......... Тайип Ердоган, който поиска екстрадиция на „турските осем“ в замяна на двамата гръцки граничари, които са задържани в Одрин.„Що се отнася до съобщенията за размяна по случая с двамата гръцки войници с други случаи, ние подчертаваме още веднъж, че това е неприемливо и следователно се отхвърля“ се казва в изявлението.


Снимка БГНЕСНе ме е страх от министъра на културата, а

Снимка БГНЕСНе ме е страх от министъра на културата, а ...

......... премиера. После спектакълът пада.” „Роднинството е тоталитаризъм – нямаш право на избор, но е истинско и вечно!” „Търпението е незабележима форма на гниенето!” „Влезеш ли в историята, гледай да не се заседяваш – ще й станеш досаден.” „По-страшен от СПИН-а, по-опасен от рака – сега засега си остава простака.” /


Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне в понеделник със

Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне в понеделник със ...

......... съобщава БТВ.Очаква се основни теми на разговор между президентите да бъде иранската ядрена програма и митата, наложени от Съединените щати на страни от Европейския съюз.Франция подкрепи САЩ в инициативата им срещу химическите войски на Сирия, като се смята, че това ще постави Макрон в добра позиция при разговорите с Тръмп.


Международният валутен фонд прие нови рамкови регламенти за по-системно оценяване

Международният валутен фонд прие нови рамкови регламенти за по-системно оценяване ...

......... от 1 юли. Фондът възнамерява да се бори вече и с частни фирми, които участват в корупционни практики или помагат за прането на пари.По оценки на Международния валутен фонд, всяка година по света се дават подкупи в общ размер между трилион и половина и 2 трилиона долара, добавя Националното радио.