От днес служители на НАП, съвместно с органите на МВР,

...
От днес служители на НАП, съвместно с органите на МВР,
Коментари Харесай

НАП и МВР започват проверки по цялото Черноморие

От през днешния ден чиновници на Национална агенция за приходите, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, стартират инспекции по цялото Черноморие за спазването на данъчната дисциплинираност. Основният фокус при тези инспекции е да се подсигурява, че по-голяма част от бизнеса регистрира оборота и заплаща налози, сподели в „ Преди всички “ на БНР представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.
До края на сезона се планува да бъдат осъществени към 25 хиляди инспекции.

„ Южното Черноморие е по-високо рисково от данъчна позиция. Използваме композиция от софтуерни принадлежности – отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на Национална агенция за приходите, плюс звеното за фискален надзор. Използваме, както скрити, по този начин и напълно очевидни инспекции, при които сътрудниците са обозначени с опознавателни знаци. Очакванията са към 25 хиляди инспекции да бъдат осъществени до края на сезона. Нашият критерии за триумф не са броят на инспекциите и формираните актове, а едно по-качествено, по-доброволно съблюдаване на закона “, изяснява той пред Националното радио.

Освен за нарушавания като неиздаване на касови бележки, обект на инспекциите ще бъде и методът на възнаграждение на труда по курортите. Санкциите при открити нарушавания могат да бъдат с много съществени последици, сподели още той.

„ Първото, което се случва при неиздаден касов бон, е запечатването на обекта, а тази мярка може да продължи до един месец. Отделно от запечатването като мярка за застраховане на доказателства се постановат имуществени наказания до 2000 лв. при първо нарушаване и до 10 000 лв. при наново. По време на черноморската контролна акция едно от нещата, което сътрудниците изследват е точно нерегламентираната претовареност, проформа е работенето на 4 часа – фактически са доста повече, както и заплата в плик. Това са едни от най-големите опасности пред осигурителната система. Ние вършим икономии от мащаба, когато направляваме спазването на данъчния закон във връзка с обороти, вършим това и във връзка с осигурителни вноски., споделя още Бъчваров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР