В Страсбург започва сесия на Европейския парламент. В рамките на

...
В Страсбург започва сесия на Европейския парламент. В рамките на
Коментари Харесай

Борисов отчита утре пред ЕП българското европредседателство

В Страсбург стартира сесия на Европейския парламент. В рамките на събитието на следващия ден министър председателят Бойко Борисов ще показа резултатите от българско европредседателство, заяви БНР
Евродепутатите ще обсъдят и решенията от последния Европейски съвет, на който бе реализиран консенсус за миграционната политика на Евросъюза.
Лидерите на политическите групи в Европарламента ще оценят достиженията на българско председателство в спор с премиера Борисов и с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер във вторник сутринта. Веднага по-късно в пленарната зала целите на австрийското председателство до края на годината ще показа канцлерът Себастиан Курц.
В пленарната зала ще има и бъдат за резултатите от Срещата на върха на Европейски Съюз в края на юни, на която европейските водачи приканиха за съглашение по отношение на политиката на миграция и леговище. В дебата ще се включи и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.
Пред евродепутатите визията си за бъдещето на Европа ще показа полският министър-председател Матеуш Моравецки, а идващият европейски водач, който ще направи това послание в Екологичен потенциал, ще бъде гръцкият министър председател Алексис Ципрас по време на септемврийската пленарна сесия в Страсбург.
В дневния ред са и диспути по идващия бюджет на Европейски Съюз, договарянията по Брекзит и съдействието в региона на сигурността и защитата.
В сряда тематика още веднъж ще бъде пакетът " Мобилност ", когато следва гласоподаване на преразглеждане на разпоредбите на Европейски Съюз за автомобилните транспорти и товари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР