Швеция стана предпоследният 1/8-финалист на световното първенство, след като победи

...
Швеция стана предпоследният 1/8-финалист на световното първенство, след като победи
Коментари Харесай

Швеция спечели най-скучния 1/8-финал

Швеция стана предпоследният 1/8-финалист на международното състезание, откакто победи с 1:0 Швейцария в мач, който може да се дефинира и като най-скучния в тази фаза. Най-интересното в действителност се случи в последната минута, когато швейцарецът Михаел Ланг фаулира откъсналия се самичък против вратаря Мартин Олсон. Словенският рефер Дамир Скомина незабавно сподели червен картон на Ланг и уточни дузпа. След консултация със системата за видеоповторение (VAR) обаче съдията видя, че нарушаването стартира отвън наказателното поле и анулира дузпата, само че не и картона. При последвалия директен свободен удар Ола Тойвонен шутира рисково, само че швейцарският вратар Ян Зомер мазета.
До почивката на дуела в Санкт Петербург играта бе подчинена на тактическо надхитряне, а по-чистите положения бяха за шведите. Маргус Берг и Албин Екдал обаче пропуснаха. Видимото преимущество на Швеция бе материализирано в гол в 66-ата мин. Тогава Емил Форсберг шутира от 15-ина метра, а шутът му се отби в Мануел Аканджи, подлъга вратаря Ян Зомер и по този начин влезе единственото попадение в дуела. То бе записано на Форсберг.
Така Швеция се класира на 1/4-финала в събота в Самара, където ще срещне спечелилия от Англия - Колумбия, които играят по-късно през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР