Снимка БГНЕС архивЗа четвърти път през последните петнадесет години руският

...
Снимка БГНЕС архивЗа четвърти път през последните петнадесет години руският
Коментари Харесай

Владимир Путин пристига в Белград с танкове и ракети

Снимка БГНЕС списък
За четвърти път през последните петнадесет години съветският президент Владимир Путин ще бъде на публично посещаване в Сърбия. На 1 ноември той ще участва на огромния боен церемониал в Белград във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война. При това, както настояват сръбските вестници, той ще докара със себе си тридесет модерни танка Т-72 и осъвременени бронирани машини за пехотата, които ще бъдат подарък за сръбската войска, а още по-важно – и мощната система за противовъздушна защита „ Панцир “, която ще бъде продадена на държавното управление в Белград по „ преференциални “ цени. Става дума за система за защита от самолети и крилати ракети, която разполага с 12 противовъздушни ракети и две автоматизирани оръдия и която може да стреля по четири цели по едно и също време, отстоящи на разстояние от 1,2 до 20 километра, написа скопското електронно издание „ Независен “, представено от Агенция Фокус
„ Ще бъдем единствената страна в района, която разполага с толкоз мощно оръжие “, съобщи сръбският боен специалист Мирослав Лазански.
Независимо от това, че основната тематика на диалозите, съгласно сведенията, ще бъде разговорът Белград – Прищина, сред редовете може да се прочете, че визитата на Путин на Балканите е реакция на американската военна помощ за Хърватия, както и на съвсем сигурното присъединение на Македония към НАТО в хода на идната година, разяснява „ Независен “. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че вероятно участие в Алианса е суверенно решение на Скопие, а Москва цени и желае да продължи положителните връзки с Македония.
„ Но, що се отнася до приближаването на НАТО и неговата инфраструктура към нашите граници, позицията на Москва по този въпрос е ясна и в нея не се е трансформирало нищо “, съобщи Песков.
Македонското издание напомня, че преди три месеца македонската и съветската дипломации са имали неразбирателства, които са довели до изпъждане на един посланик от съветското посолство в Скопие, който е излязъл отвън своите пълномощия. Скандалът, както написа „ Независен “, избухна около солидаризирането на Македония с Англия във връзка със случая „ Скрипал “. Тогава съветският дипломат съобщи, че няма страната му няма нищо срещу участието на Македония в НАТО, само че акцентира, че при положение на боен спор сред Русия и Алианса страната ще бъде законна цел на Москва.
„ Въпреки всичко, не мисля, че Русия желае да изпрати обръщение на НАТО посредством Сърбия, а директно и на Македония. Сърбия не е точка, която може да повлияе директно на сигурността на Русия, а когато тя желае да изпрати обръщение, го прави в прилежащите си страни “, съобщи военачалник Благоя Марковски.
Той счита, че имайки поради аспирациите на Сърбия за участие в Европейския Съюз, само че и декларирания боен неутралитет, Русия се пробва да употребява шанса си да затвърди своите позиции на Балканите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР