Един от фаворитите за световната титла - Бразилия, се класира

...
Един от фаворитите за световната титла - Бразилия, се класира
Коментари Харесай

Неймар и Фирмино пратиха Бразилия на 1/4-финал

Един от любимците за международната купа - Бразилия, се класира за 1/4-финалите на Мондиал 2018 след победа с 2:0 над Мексико. Головете за " селесао " вкараха Неймар в 51-ата и Роберто Фирмино в 88-ата.
Мексиканците освен не се почувстваха в ролята на новобранец, само че и на няколко пъти затрудниха преди почивката вратаря Алисон с удари на Ървинг Лосано, Ектор Ерера и Карлос Вела.
Нулевото тъждество на почивката принуди бразилците да усилят натиска и в 51-ата мин. Неймар се реваншира за двата си пропуща преди този момент, като откри резултата. Чудесно прострелно центриране отляво на Вилиан не бе засечено от Габриел Жезуш, само че пък връхлитащия откъм гърба Неймар си протегна крайници на опразнената врата, с цел да означи второто си попадение на Мондиала. След това нападателят на " Пари Сен Жермен " се размина с опцията да удвои, като шутът му мина на метър край вратата. Вилиян самичък можеше да вкара, само че мексиканският вратар Гийермо Очоа мазета. Той бе непробиваем и при удар на Паулиньо.
Напрежение породи в 70-ата мин., когато влезлият като запаса мексиканец Мигел Лаюн при спряла игра стъпи върху оперираното преди 4 месеца дясно стъпало на Неймар, само че италианският рефер Джанлука Роки даже не му сподели картон. Неймар въпреки всичко продължи игра.
Към края мексиканците започнаха да нападат по-често в търсене на равнене и отвориха пространства в отбраната си. Бразилците се възползваха от това и в 88-ата мин. Роберто Фирмино приключи с гол бърза офанзива.
В успеха на бразилците имаше и противен колорит - халфът Каземиро ( " Реал " ) ще пропусне поради наказване 1/4-финала, който ще е против спечелилия от късния дуел през днешния ден Белгия - Япония.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР