Вътрешна Политика


Със заповед на министъра на културата Велислав Минеков от 17

Със заповед на министъра на културата Велислав Минеков от 17 ...

... свързани със системата за управление и финансов контрол, констатирани в одитен доклад от май 2021 г., се казва в съобщение на министерството. По-рано на редовния седмичен брифинг режисьор попита Минеков как да изпълни проекта, който е спечелил, но парите са блокирани от центъра и получи отговор, че е направена промяна.


Има съпротива срещу действията на служебното правителство, заяви в предаването

Има съпротива срещу действията на служебното правителство, заяви в предаването "Седмицата" ...

... във връзка с отношенията с РС Македония. По думите му, властите в съседната ни страна все по-добре започват да разбират исканията на България. Досега обаче българските желания не са достатъчно комуникирани, каза Стефан Янев.  България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служеният премиер.  Снимка: Дарик  


Слаба е оценката ми за здравната система през последните години,

Слаба е оценката ми за здравната система през последните години, ...

... на кризата – безобразно слаба. Това стои в основата на огромния брой смъртни случаи, които дадохме. Не сме имали толкова висока смъртност от Първата световна война насам. Вече съм назначил и проверка за това. Това каза за предаването „Лице в лице“ по bTV служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.Работна група под ръководството на заместник-министъра на регионалното развитие и

Работна група под ръководството на заместник-министъра на регионалното развитие и ...

... средства към фирми, изпълнили строително-монтажни работи по републиканските пътища, при бюджет на агенцията за тази година от 874 млн. лв. В допълнение АПИ е възложила строителни дейности за още над 2 млрд. лв. След приключване на проверката, всичко, което е извършено качествено и в срок, ще бъде разплатено на фирмите.


Министър-председателят Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник, 7

Министър-председателят Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник, 7 ...

... сектор „Сигурност“ и необходимост от по-адекватни мерки за нейното повишаване“. Дневният ред на заседанието на Съвета по сигурността предвижда обсъждането на: мерки за гарантиране на политическата стабилност; необходимост от нови и адекватни политики за борба с корупцията; прилагане на по-ефективни механизми за координация и взаимодействие на структурите в сектор „Сигурност“.


Старши комисар Красимир Кирилов оглави областната дирекиця на МВР в

Старши комисар Красимир Кирилов оглави областната дирекиця на МВР в ...

... Старши комисар Красимир Кирилов оглави областната дирекиця на МВР в Монтана, научи агенция BulNews. Той пое поста днес в присъствието на зам.-министъра Венцислав Къдинов и областния управител Валери Димитров.„За мен е изненадващо това, което чувам като мотиви. Нека

„За мен е изненадващо това, което чувам като мотиви. Нека ...

... посочи, че АПИ винаги е била обект на проверки, като допълни, че дори и сега такива се правят от АДФИ и от Сметната палата. Проверки е ималоот вътрешния одит и винаги сме показвали, че като екип не се страхуваме от това да бъде проверявана нашата дейност, каза бившият председател на пътната агенция.


Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) потвърди, че достъпът

Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) потвърди, че достъпът ...

... искане на секретна информация - например от ДАНС, разузнаване, военно разузнаване и т.н., ще трябва да се установява дали тя е в кръга на компетентността. ДКСИ препраща към ДАНС за отговора на един ключов въпрос - дали Бойко Рашков е бил уведомен през 2019 г., че достъпът му е отнет.


Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са

Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са ...

... Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са платени машините и не са държавна собственост. Това каза Росица Матева, председател на ОС към ЦИК и номинация за член на новата комисия на ИСМВ.


Въпреки нашите усилия да преведем по най-добрия начин страната през

Въпреки нашите усилия да преведем по най-добрия начин страната през ...

... одобряването на проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост. „За разлика от парламента, ние работим. За съжаление по нито една тема нямаме реален опонент - скриха се, не показаха на хората какво правят, водят се от злоба и некадърност. Мина месец от изборите, умишлено протакат решения“, изтъкна премиерът Борисов.


„Ние не сме бламирали работата на парламента, ясно се видя в

„Ние не сме бламирали работата на парламента, ясно се видя в ...

... думите му през парламента трябва на всяка цена да се разгледат няколко неща, важни за страната: "Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде внесен от кабинета в Брюксел, трябва да има поправка в бюджета, защото мерките за икономическата и здравната криза са разчетени само до края на май", смята още Бабикян. ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и

ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и ...

... му при очерталите се ясни разделителни линии и общото гласуване на ГЕРБ, БСП и ДПС се вижда, че е трудно да се излъчва мнозинство за истински реформи. Иванов добави, че при това положение може би е добре трите партии да се явят пред избирателя и да обяснят това си поведение.


Президентът Радев призова правителството в оставка да внесе в парламента

Президентът Радев призова правителството в оставка да внесе в парламента ...

... събрание и се назначи служебно правителство. Аз вярвам, че вашата парламентарна група е съпричастна към тези важни за обществото ни теми и съм готов да обсъдим вашите позиции по тях", заяви президентът Румен Радев при връчването на проучвателен мандат на "Има такъв народ", които пък на свой ред го върнаха.


Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че е възложил на Томислав

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че е възложил на Томислав ...

... на цялата безотговорност, при 165 души антигерб, антипатриоти, нямат кворум. Напомням им, че кворумът е задължение на управляващите, които с единодушие си избраха председатели на комисии, коментира Бойко Борисов. "Вкараха ни в тежка политическа криза, затова Радев потърква ръце, защото служебното правителство ще остане докато той каже", допълни Борисов.  


Още в началото казахме, че няма да правим коалиции с

Още в началото казахме, че няма да правим коалиции с ...

... да съберат необходимите брой гласове и не влязоха в 45-ото Народно събрание. Чуха се викове „Мутри вън”, „Позор”, „турци сте”, квалификации като „еничари” и „слуги на Ердоган”. Наложи се жандармерията да направи строй и ескорт пред автомобила на Йорданов, за да може да излезе от паркинга на бившия Партиен дом.


Рекордно кратко 10-минутно заседание проведе днес 45-ото Народно събрание, предаде

Рекордно кратко 10-минутно заседание проведе днес 45-ото Народно събрание, предаде ...

... ново гласуване, но отново със същия резултат. „Досега не сме изпадали в такава ситуация, но има и такива моменти“, посочи Вигенин, което предизвика смях и аплодисменти в пленарната зала. В крайна сметка заседанието се провали, а на председателски съвет трябва да бъде решено дали да бъде свикано извънредно такова.  Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на ...

... хора, които са отстрани, катастрофата е неизбежна." Сега президентът трябва да реши на коя от останалите четири формации да даде последна възможност да сформира правителство. Ако и третият опит в 45 парламент се провали, Радев ще трябва да назначи служебно правителство, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори.


В двата пленарни работни дни за Народното събрание през тази

В двата пленарни работни дни за Народното събрание през тази ...

... газ срещу журналисти, възрастни хора, жени и деца, допълват те. В мотивите вносителите подчертават, че във връзка с упражненото насилие са укрити доказателства за извършените нарушения на закона от страна на служителите на МВР. Извършващите проверката институции действаха като съучастници и прикриваха извършените деяния, категорични са от парламентарната група.   


В 8:30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу

В 8:30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу ...

... вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване. Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми. Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!


Президентът Румен Радев ще връчи в 09:00 часа мандат за

Президентът Румен Радев ще връчи в 09:00 часа мандат за ...

... връчи в 09:00 часа мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група. От "Има такъв народ" вече обявиха, че кандидатът им за премиер - световната шампионка по шах Антоанета Стефанова, веднага ще върне мандата и няма да правят опит да излъчат правителство.


Утре от 9 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще

Утре от 9 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще ...

... по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БНР. В понеделник лидерът „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов съобщи в социалните мрежи, че "предложението на партията за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова", но изрично посочи, че тя ще върне мандата.  При евентуални предсрочни избори резултатите биха били сходни с тези

При евентуални предсрочни избори резултатите биха били сходни с тези ...

... като почне да прави с умисъл нещо, винаги народът го наказва. Явно, президентът колкото и да се мотае, а той се мотае само поради една тема - да си смени правилата изборните за президентските избори“. На срещата с туристическия бранш Борисов каза, че утре ще бъде приет националният План за възстановяване.


"На Министерски съвет ще приемем удължаване на пандемичната обстановка. Продължаваме да ...

... ваксинирани, ще бъдат ваксинирани от началото на месец май, за да може спокойно да работят в хотелите и по Черноморието, и в страната", изтъкна още Ангелов. "Всички ангажименти, които поехме към туризма, сме ги изпълнили. Надявам хората, които идват в страната да се чувстват добре и безопасно", добави още той.


Ние сме готови да се явим на предсрочни избори, моето

Ние сме готови да се явим на предсрочни избори, моето ...

... да оставиш българите без този финансов пакет, там има страшен свян", коментира още Бабикян. На въпрос какво ще правят от "Изправи се! Мутри вън!", ако трябва те да направят кабинет, той отговори: "Какво остава да направим - да оформим кабинет на малцинството в малцинството ли?" Според него това е несериозно.


Бюджетната комисия в парламента ще обсъди Плана за възстановяване и

Бюджетната комисия в парламента ще обсъди Плана за възстановяване и ...

... – това са двата ключови въпроса, които разделят мненията на политици и експерти в областта. Според едното мнение – настоящият план е достатъчно добър и трябва да го изпратим в Брюксел до края на април, според другото – трябва да се преработи или пренапише изцяло и да го изпратим есента. 


  Решението за връщане на мандата е на

  Решението за връщане на мандата е на "Има такъв ...

... президентът трябва да реши на кого да го връчи. "Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Да, ние сме активни, ние сме работливи, ние можем да носи отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малкия да се скрият големите", каза още Мая Манолова.  И днес президентът и премиерът в оставка размениха реплики, но

И днес президентът и премиерът в оставка размениха реплики, но ...

... Навални. Целият свят настоява да бъде пуснат, лекуван и освободен. Той още не се е произнесъл. Не се произнесе и по шпионските скандали. Чехия изгони руски дипломати”, каза той. „Време е българското правителство да осъзнае своята отговорност по тези сигнали. Имаме дълбок пробив в персоналната  сигурност”, пък заяви Радев.  


Не ни е страх от скелети в гардероба. Трябва да

Не ни е страх от скелети в гардероба. Трябва да ...

... „На никого не служим – ние защитаваме националния интерес на България. Това не е против някого. Да бъдат така добри, да спазват конвенциите и да се държат нормално в държавите, в които сме акредитирали техни дипломати“, каза още Захариева по повод коментара на руския посланик у нас – Елеонора Митрофанова.


„Така наречените нови партии със стари лица хвърлят в тотален

„Така наречените нови партии със стари лица хвърлят в тотален ...

... могат да направят анализи и да сезират компетентните органи”, заяви Каназирева. Тя обвини „Има такъв народ” в „отстъпление” по темата с мажоритарния вот. „Той щеше да мине, защото ние заявихме категорична подкрепа”, коментира Каназирева. „Това е страх, че при едни мажоритарни избори може изобщо да не влязат в парламента”.  


От практиката знам, че когато една партия се заеме първо

От практиката знам, че когато една партия се заеме първо ...

... имат достатъчно време до следващите избори, за да продължат да работят и да имат какво още да покажат на избирателите си, коментира Борисов процедурата по връчване на мандатите. Борисов каза, че е свободен още няколко дни. "Като гледам Радев как се мотае и не знам защо", каза още Борисов.   


Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова след връчването на

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова след връчването на ...

... се обединили около разбирането, че има нужда от определени промени, които трябва да се направят бързо, в случай че скоро има нови избори, за да има модерен и заслужаващ доверие процес на провеждане на изборите. За други от необходимите промени обаче е необходимо повече време, за да бъдат въведени.  


При условие, че ваксинацията върви, както сега - по 20

При условие, че ваксинацията върви, както сега - по 20 ...

... и при условие, че ваксините са тук и има желаещи, тогава вторият вариант, който е оптимистичен, може да стане реалистичен. Витанов предупреди, че отслабването на мерките трябва да се прави внимателно, за да не обърнем тенденцията в момента. Тръгването нагоре на случаите може да бъде спряно с масова ваксинация.  


Надявам се допълнителното време да бъде инвестирано в диалог и

Надявам се допълнителното време да бъде инвестирано в диалог и ...

... причините да имаме този пробив в нашата система за сигурност. Трябва да се намери отговор защо се е случило това, каква е отговорността и какви са мерките. Това е работа, която предстои да вършим със следващото правителство. Това правителство се провали в гарантиране сигурността на класифицираната информация”, подчерта още Радев.


„Ако бъдем поканени от „Има такъв народ” на разговори за

„Ако бъдем поканени от „Има такъв народ” на разговори за ...

... Атанас Атанасов. По думите му обаче с мандата на „Има такъв народ” може да се прави само правителство на малцинството. При евентуални предсрочни избори „Демократична България” щяла да увеличи своя резултат, смята още той. За наближаващите президентски избори пък Атанас Атанасов разкри, че „Демократична България” ще има своя кандидатура.  


В понеделник в 9:00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния

В понеделник в 9:00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния ...

... информация. Такава информация се предоставя по официален ред, заверена с подпис и печат от дружеството. Това предвижда законът", коментира още Петкова. Тя определи акта на Манолова днес като едно "вероломно нахлуване" в едно държавно дружество. "Не подобава на един народен представител да се държи така", каза още Теменужка Петкова.  


Влизането у нас от 1 май ще става по 3 начина, съобщи

Влизането у нас от 1 май ще става по 3 начина, съобщи ...

... с документ от болница, а с положителен резултат от PCR или бърз тест. Периодът, в който може да се използва този резултат, е 14 дни до 6 месеца. Това поясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Видовете антигенни тестове, отговарящи на условията, ще бъдат качени на сайта на Министерството на здравеопазването.  


Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър

Реваншизмът и агресията в политиката никога не са били добър ...

... премахване на ограничението на секциите и гласуването по пощата. Ако не го направят, ще докажат, че съществуването на това Народно събрание е ненужно и вредно и единственото, което могат да направят, е да се саморазпуснат, за да дадат възможност на честните и достойни български граждани да изберат нов националноотговорен парламент.


Депутатите приеха на първо четене законопроекта за промени в Изборния

Депутатите приеха на първо четене законопроекта за промени в Изборния ...

... предложения между първо и второ четене да бъде намален на 3 дни. "Този срок, който току-що гласувахме, означава, че никой няма никакво намерение да съставя правителство и че вървим към възможно най-бързи избори. Нека да го знаем, ако имате доблест излезте и го признайте", каза Любен Дилов-син от ГЕРБ.   


Председателят на временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби

Председателят на временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби ...

... Люлин 2.Манолова и членовете на комисията настояват да получат от „Булгартрансгаз“ проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021 г.    


Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният ...

... се предвижда увеличаване на броя на класове, които да присъстват в училище. Проф. Костадин Ангелов заяви, че влизането в страната от 1 май ще става по три начина: с ваксинационен паспорт, с отрицателен PCR тест или с документ за преболедуване на заболяването, не повече от 6 месеца от датата на влизането в страната.


Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова

Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова ...

... ред за сряда.Изцяло във възможностите на народните представители е да си поемат разходите за публичен и личен транспорт и самолетни билети, ако ще получават една средна работна заплата, заяви още Манолова и припомни, че „Изправи се! Мутри вън!“ предложи разходите за транспорт да не са за сметка на парламента.  


Всеки първи четвъртък на месеца министър-председателят и заместник министър-председателите ще

Всеки първи четвъртък на месеца министър-председателят и заместник министър-председателите ще ...

... или зала за пресконференции. Тоест има определени нива, в които това да се случи. Народният представител да не взима парите, а те да бъдат прехвърлени точно така, както е европейската практика, в счетоводна къща, която да прави всичките тези отчети и съответно да я закачат на страницата на Народното събрание".


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ...

... днес мораториум до края на мандата си правителството няма да може да извършва сделки за отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници. Няма да може да извършва и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие. С мораториума са наложени и други ограничения. 


Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ събра 59 при необходими

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ събра 59 при необходими ...

... безогледно сълзотворен газ срещу журналисти, възрастни хора, жени и деца, допълват те.В мотивите вносителите подчертават, че във връзка с упражненото насилие са укрити доказателства за извършените нарушения на закона от страна на служителите на МВР. Извършващите проверката институции действаха като съучастници и прикриваха извършените деяния, категорични са от парламентарната група.


Партиите на статуквото са нещо динамично – зад тези партии

Партиите на статуквото са нещо динамично – зад тези партии ...

... никаква информация. Нямаме никаква информация какво правят другите партии. Единственото, което знаем, е, че те си водят някакви задкулисни разговори. Какви са те? Кой с кого ги води? Какви имена се предлагат? Никой не знае! През цялото време крещяха срещу задкулисието, а в момента то ги е овладяло всички тях“.


„Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май.

„Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. ...

... – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата. „Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“ – един ангажимент, който сме поели към френската страна“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.


Единодушно със 189 гласа

Единодушно със 189 гласа "за" депутатите задължиха главния прокурор да ...

... на държавни и общински болници, както и назначенията в държавната администрация и предприятията с над 50% държавно участие. Предложенията са две на БСП и на „Изправи се! Мутри вън". Те бяха обединени в едно, но последва спор кой е бил първи. Против мораториума гласува само ГЕРБ. Парламентът отмени Великденската си ваканция.


„Демократична България“ набързо отказа и официално преговори с ГЕРБ-СДС за

„Демократична България“ набързо отказа и официално преговори с ГЕРБ-СДС за ...

... България за дълбоки реформи в правосъдието и борба със системната корупция, изключва възможността да се отзовем на Вашето предложение. ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел “Борисов” и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт.


"Няколко дни слушам как различни представители на партии предлагат членове ...

... Националния оперативен щаб. Изключително съм доволен, че днес виждам всички спокойни. Разумът започва да се връща. От самото начало на пандемията твърдя, че тя може да бъде овладяна с три неща - разум интелект и дисциплина. Единствено и само единни можем да се изправим и да победим пандемията", уточни той. 


„Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата,

„Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата, ...

... протестите, но и двигател на законодателната инициатива в българския парламент, породена от вълната на недоволство в държавата. Нинова призова да не се подменя истината. Тя настоя да не бъде омаловажавана ролята на БСП в процесите на промяната както през лятото и есента на 2020 г., така и сега.    


Политическите сили трябва да се научат да работят в комбинация

Политическите сили трябва да се научат да работят в комбинация ...

... почти 100% при проведените разговори. Заяви, че парламентът е жив и "вече не е канцеларски печат на Борисов". Коментира, че не очаква лидерът на ГЕРБ да се появи в пленарната зала утре. Николай Хаджигенов каза още, че поне година е необходима, за да бъдат направени исканите от тях промени.  


ГЕРБ внесе в Народното събрание промените в Изборния кодекс, които

ГЕРБ внесе в Народното събрание промените в Изборния кодекс, които ...

... тогава Слави Трифонов – сега лидер на „Има такъв народ“. С промените в Изборния кодекс ГЕРБ провокира партията на Трифонов с аргумента, че двете политически сили имат мнозинство за прокарването на мажоритарния вот, а той обяви, че ще изчакат сигурен, спокоен и уверен парламент преди да работят за въвеждането му. 


След проведените консултации с всички политически сили в новия 45-ти

След проведените консултации с всички политически сили в новия 45-ти ...

... в НС. Ако от ГЕРБ-СДС върнат мандата, тогава президентът Радев ще опълномощи втората по численост политическа сила в новия парламент - "Има такъв народ", да състави кабинет. От партията вчера само казаха, че ще спазят закона и повториха, че няма да влязат в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС.  


"Единственият вариант за правителство с кратък мандат е на „Има ...

... отколкото в Германия и Гърция например. А планът на задкулисието е да се стигне до президентска република. „Има такъв народ“ са политически инженери като Бареков, не гледам на тях като партия с дълъг хоризонт“, заяви Плевнелиев. "Политическа криза ще има когато не сме в състояние да излъчим правителство", каза още той.


"Що се отнася до парламентарната работа и формиране на правителство, ...

... който да изработи план за действие оттук нататък. "На заседанието не беше поставян и повдиган въпрос за свикване на конгрес. Нито един от членовете на Националния съвет не постави този въпрос - нито за обсъждане, нито за гласуване. Така че конгрес на партията няма да бъде свикван", подчерта Корнелия Нинова. 


"Даниел Митов има интелект, но не съм убеден за политическия ...

... беше подал оставката", смята той. Бабикян попита реторично защо се дават 2 млрд. лв. за общините, а 8 млрд. за бизнеса. Според него ако властта разреши одит на машините, тогава може да има 100% машинен вот. Той призова да се възстанови дистанционното гласуване и да има видеозаснемане на броенето на бюлетините.


Предстоят трудни избори около въпроса какво управление е нужно на

Предстоят трудни избори около въпроса какво управление е нужно на ...

... в българската политика продължава да има един човек с тези чекмеджета, с тези речи. Борисов няма речи, той има една-единствена политическа реч в кариерата си – онзи запис, в който той обяснява политическата технология на опростачването, в който казва “Правя се на прост и ми е лесно”, добави Христо Иванов.


Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро за

Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро за ...

... Изпълнителното бюро обхват на политиките, които да бъдат предмет на разговорите между работната група и кандидат-президентската двойка за втория й мандат. Издигането и утвърждаването на кандидатите за президент и вицепрезидент ще се осъществи по реда на чл. 41, т.6, във връзка с чл. 33, т. 17 от Устава на БСП.


Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов съобщи в

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов съобщи в ...

... за употреба, но очакваме становището на ЕМА по отношение на допълнителния анализ, който се извършва, за данните за безопасност“. Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Александър Симидчиев коментира междувременно за БНТ, че изпълнителната власт ще решава кои ще са новите членове на Националния оперативен щаб.       


Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически

Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически ...

... комисия за проверка на злоупотреби, която бе оглавена от Мая Манолова, Томислав Дончев заяви: Пожелавам грандиозен успех на тази комисия. Нейната мисия ще е да генерира скандали, политическо говорене и упреци, които обслужват определени интереси. Ако някой иска да прави истинска проверка на нещо, да го възложи на Сметната палата. 


Националният съвет на БСП се събира днес в сградата на

Националният съвет на БСП се събира днес в сградата на ...

... и ще се проведе присъствено. Като първа точка в дневния ред е гласуване на подкрепа на левицата за втори мандат на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова, предаде БНТ. Социалистите ще изслушат и Доклад на Националното бюро на БСП за резултатите от парламентарния вот и третото място на партията.


Парламентът създаде Комисия по здравеопазването, Комисия по правни въпроси и

Парламентът създаде Комисия по здравеопазването, Комисия по правни въпроси и ...

... на правната, а макроикономистът Георги Ганев от „Демократична България” ще бъде председател на бюджетната комисия. По предложение на ГЕРБ-СДС не бяха избрани заместник-председатели на комисиите. От ГЕРБ-СДС аргументираха искането си с това, че комисиите са временни, защото предстои приемането на нов парламентарен правилник. Създаването на комисиите сложи край на днешното пленарно заседание.


В първия работен ден от новото 45-то Народно събрание парламентарната

В първия работен ден от новото 45-то Народно събрание парламентарната ...

... души население, а не с над 350 души, както е в момента, както и кметовете на населени места да разполагат със самостоятелен бюджет, който се приема от общинския съвет според броя на населението. Според „Изправи се! Мутри вън!“ членовете на ЦИК трябва да се намалят от 18 на 15 души.


Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание

Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание ...

... Преди само няколко дни, буквално, вашата партия и вашият лидер твърдяха, че единствената ви кауза е да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не било така. Ами вие излъгахте, бе колеги. И то излъгахте политически и вашата партия събра и подведе 500 000 български граждани с тази теза".


От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще

От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще ...

... да бъдат взимани по този начин. „Видях колеги, които гласуват два пъти - един път против и един път „въздържал се”, посочи той. „Предприети са всички действия, системата ще бъде монтирана до неделя. В сряда ще работим със система и монитори”, каза в отговор председателят на парламента Ива Митева.  


В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът

В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът ...

... състои консултация с представители на парламентарната група на "БСП за България". От 13:30 часа президентът ще разговаря с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.  Консултацията с представители на парламентарната група на „Демократична България“ ще се проведе от 14:45 часа. Срещата с парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ ще започне от 16:00 часа.  


Кметът на Благоевград официално е отстранен от длъжност, след като Върховният

Кметът на Благоевград официално е отстранен от длъжност, след като Върховният ...

... е спряло". В края на идната седмица Общинският съвет на Благоевград ще избере временен кмет до провеждането на частични избори, които президентът трябва да насрочи, след като бъде уведомен от ЦИК. Румен Томов отново ще бъде кандидат за поста:  "Отиваме на избори. Аз, съответно, ще се кандидатирам отново".     


Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението

Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението ...

... Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението на Бойко Борисов. 214 депутати подкрепиха предложението, съобши БНР. Депутатката от ИМВ Мая Манолова ще оглави комисията. За нея гласуваха 147 народни представители.  


Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на най-голямата

Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на най-голямата ...

... в размер от 5000 до 10 000 лв. Сметната палата започна ежегодния си одит на финансовата дейност, приходите, разходите и управлението на предоставеното имущество на политическите партии, които през предходната година са получавали държавна субсидия, ползвали предоставени им помещения - държавна или общинска собственост, и са участвали в избори.  


Депутатите обсъждат създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението

Депутатите обсъждат създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението ...

... от чекмеджетата и виждат отлично какво се е случило. Викат, не ги канят в Народното събрание, а заповядват на управителите на фирмите с държавно участие да се явят и да докладват и след това, разбира се дават на прокуратурата, на съда. Конкретното ни предложение е комисията да стане постоянна".